به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از وب سایت شینگن ویزااینفو، در بیانیه کمیسیون اروپا آمده که «پیرر وربرن» هماهنگ کننده پذیرش پناهندگان اوکراینی راهبرد خود را برای دستیابی به این هدف به دولت بروکسل ارائه داده است.
براساس اعلام کمیسیون اروپا، شهرداری بروکسل با مشکلات بسیاری در زمینه اسکان، مراقبت های بهداشتی، اشتغال، کمک های اجتماعی و آموزش روبه رو است، از اینرو چند کارگروه تشکیل می شود تا کنار آمدن با این وضعیت را برای این شهرداری آسان تر کند.
بیانیه کمیسیون اروپا حاکی است: گروه اول بر مسکن تهیه شده توسط اشخاص و شهرداری، تمرکز می کند.
تمرکز گروه دوم بر زیرساخت های جمعی معطوف است که قادر به پناه دادن به آوارگان است و تا ۳۱ می (۱۰ خرداد)، تقریبا ۵ هزار اوکراینی را اسکان می دهد.
گروه سوم به مساله اشتغال، آموزش، دوره های زبان آموزی و مسائل مربوط به معادل سازی دیپلم می پردازد.
دفتر اشتغال بروکسل تخمین زده است که حدود ۵ هزار نفر به کار گرفته شوند. این مرکز تاکید کرد که سرعت بخشیدن به روند معادل سازی دیپلم برای پناهجویان اوکراینی، یکی از راهکارهاست.
گروه چهارم مسئول تضمین برنامه یکپارچه سازی ۳ هزار کودک زیر ۱۲ سال، ۲ هزار و ۵۰۰ فرد ۱۲ تا ۱۸ ساله، یک هزار دانش آموز و یک هزار کودک زیر ۲.۵ سال است.
گروه پنجم نیز متولی دسترسی به مراقبت های بهداشتی، سلامت روان و بیماری های مزمن است. همچنین تهیه طرح کنترل و برنامه واکسیناسیون برخی بیماری ها برعهده این گروه است.
کمیسیون اروپا اعلام کرد بودجه مورد نیاز اجرای این طراح ها، یکصد میلیون یورو است، مبلغی که با توجه به وضعیت در اوکراین تامین می شود.
از زمان آغاز درگیری ها در اوکراین، میلیون ها اوکراینی خانه و کاشانه خود را ترک کرده اند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیریها در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.