این مقام وزارت دفاع آمریکا که نامش بیان نشده است، روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران همچنین گفت: بیش از ۵۰ نیروی اوکراینی دیگر در حال حاضر در حال آموزش هستند. این آموزش ها همراه با یک دوره جدید جداگانه دو هفته ای در مورد تعمیر و نگهداری این توپ ها است که از امروز آغاز می شود.
به گفته یک مقام ارشد دفاعی آمریکا، واشنگتن تاکنون «بیش از ۸۵ عرابه از ۹۰ عرابه توپ های هوتزر را که به اوکراین اختصاص داده شده بود، به این کشور تحویل داده است.
وی افزود: همچنین بیش از ۱۱۰ هزار گلوله از ۱۸۴ هزار گلوله این سیستم های توپخانه به اوکراین تحویل شده است.
پنتاگون پیش از این اعلام کرده بود تقریباً تمام توپخانه های هوتزرهایی که این کشور به اوکراین اختصاص داده بود، اکنون "در دست اوکراینی ها" است.
یک مقام پنتاگون مدعی شده بود پس از تحویل محموله های سلاح به اوکراین، آمریکا موقعیت آنها را ردیابی نمی کند.
این مقام پنتاگون ادعا کرد: موقعیت این سیستم های توپخانه و چگونگی استفاده از آنها به اوکراینی ها بستگی دارد. ما از موقعیت این توپها با خبر نیستیم.
جان کربی سخنگوی پنتاگون همزمان با آغاز سومین ماه درگیری ها میان اوکراین و روسیه اعلام کرده بود: بیش از نیمی از ۹۰ سیستم توپخانه هوتزر آمریکا وارد اوکراین شده است.
مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین میشود و پیامدهای غیرقابل پیشبینی به دنبال دارد.
رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین وارد سومین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه همچنان ادامه دارد.