جان کربی سخنگوی پنتاگون عصر دوشنبه به وقت محلی در نشستی خبری افزود: وزارت دفاع آمریکا نشانههایی دیده است مبنی بر اینکه روسها اوکراینی ها را برخلاف میل آنها به روسیه منتقل میکنند.
کربی در مورد اظهارات دولت اوکراین مبنی بر اینکه ۱.۲ میلیون اوکراینی اکنون به صورت اجباری به روسیه منتقل شده اند و در محوطه دانشگاه نگهداری می شوند، گفت: ما قطعاً نشانه هایی از انتقال اوکراینی ها از اوکراین به روسیه دیده ایم.
سخنگوی پنتاگون همچنین اعلام کرد حدود ۱۰۰ میلیون دلار از بودجه کمک به اوکراین باقی مانده است.
وی افزود، با توجه به بسته ۱۵۰ میلیون دلاری کمک به اوکراین که جو بایدن رئیس جمهوری آن را اعلام کرد و ۱۰۰ میلیون دلار باقی مانده، آمریکا می تواند تا حدود هفته سوم این ماه به ارائه کمک های نظامی به اوکراین از طریق این بودجه ادامه دهد.
کربی گفت: ما بر این باوریم که بین کمک مالی که رئیس جمهوری که به تازگی اعلام کرد و ۱۰۰ میلیون دلاری که هنوز باقی مانده است، می توانیم تا هفته سوم ماه جاری به اوکراین کمک کنیم.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا تصریح کرد همچنان معتقدیم روسها از برنامه خود عقب ماندهاند و پیشرفت میدانی آنها بسیار محدود است.
وی افزود: ارزیابی ما این است که آنها در حال پیشرفت تدریجی به سمت دونباس هستند، اما این پیشروی کند بوده و با مقاومت شدید اوکراین مواجه است.
پیش از این نیز یک مقام وزارت دفاع آمریکا ادعا کرد: به دلیل مقاومت شدید نیروهای اوکراینی، روسیه "پیشرفت قابل توجهی" در شمال دونباس به دست نیاورده است
این مقام آمریکایی ادامه داد: آمریکا هیچ نشانهای مبنی بر ورود نیروهای جدید روسیه به اوکراین ندیده است.
رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین وارد سومین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه همچنان ادامه دارد.
مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین میشود و پیامدهای غیرقابل پیشبینی به دنبال دارد.
نظر شما