سنندج- ایرنا- رهبر معظم انقلاب اسلامی ۲۲ اردیبهشت سال ۱۳۸۸ به کردستان سفر کردند این سفر هشت روزه برای استان با بهره‌های معنوی و مادی زیادی همراه بود و برای نخستین بار ۲ بهار در یک فصل کردستان تداعی شد.

به گزارش ایرنا، ۲۲ اردیبهشت سالروز ورود رهبر معظم انقلاب اسلامی به کردستان به ۲۲ گولان مشهور است؛ در تقویم کُردی گولان مصادف با ماه اردیبهشت بوده و به معنای ماه گل‌ها است، اکنون از این تاریخ ۱۳ سال سپری شده اما دستاوردهای آن بیشتر از گذشته، بر سیمای شهرهای مختلف استان دیده می شود.   

در این سفر تاریخی و به برکت حضور رهبر معظم انقلاب صدها پروژه عمرانی، ورزشی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و زیربنایی در استان کلنگ زنی شد که در طول این ۱۳سال گذشته هزاران میلیارد ریال اعتبار به این طرح تزریق شده است و اکنون مردم استان از مزایای آنها بهره‌مند هستند.

در جریان سفر رهبر معظم انقلاب به کردستان یک‌ هزار و ۲۵۸ پروژه با اعتبار اولیه هشت هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال مصوب و به نام ۲۲ گولان مزین شد که می تواند به سالن ۶ هزار نفری ۲۲ گولان سنندج ( ۷۳۰ میلیارد ریال)، زیرگذر ۲۲ گولان ( ۵۰ میلیارد ریال)، کتابخانه امام خامنه‌ای (با سه‌هزار و ۵۰۰ مترمربع مساحت در ۶ طبقه) و جاده مریوان - سنندج (۱۵ هزار میلیارد ریال) نام برد.

ساخت دانشکده علوم قرآنی و دارالقرآن بین المللی در سنندج،  یک هزار واحد مسکونی ارزان قیمت برای محرومین زیرپوشش کمیته امداد و بهزیستی، کمک به تامین یک هزار و ۴۳۰ واحد مسکن خانواده های معظم شاهد توسط بنیاد شهید، تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شهری شهرهای سقز، بانه و بیجار، ساخت مجتمع های آبرسانی، تامین آب روستایی، ساخت شبکه آبرسانی و توسعه روستایی،  تکمیل بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی سنندج، ساخت ۳۲ باب خانه بهداشت در روستاها، ساخت ۱۱ مرکز بهداشتی درمانی روستایی، ساخت ۹ مرکزبهداشتی درمانی شهری و خرید بیمارستان صحرایی سیار ۵۰ تختخوابی از دیگر طرح های مصوبات این سفر بود.

مهمترین دستاورد سفر مقام معظم رهبری به کردستان تاکید بر وحدت و همچنین نشان دادن امنیت این خطه از ایران اسلامی بود

اما مهمترین دستاورد و پیام سفر تاریخی مقام معظم رهبری به استان کردستان تاکید بر وحدت و همچنین نشان دادن امنیت این خطه از ایران اسلامی بود و معظم له با هشت روز اقامت در این استان پیام وجود امنیت پایدار را در این منطقه از کشور به سراسر جهان اعلام کردند و امروز همین دستاورد عظیم،  زمینه را برای تقویت زیرساخت های توسعه همه جانبه در کردستان فراهم کرده است.

رفع دیدگاه‌ها و ذهنیت‌های منفی و امنیتی نسبت به کردستان، پخش اذان اهل سنت از شبکه استانی رسانه ملی، افزایش قابل توجه مسافران و گردشگران ورودی به کردستان بعد از این سفر و هزاران مورد دیگر از برکات و دستاوردی سفر مبارک رهبر معظم انقلاب به کردستان است که هنوز هم برکات آن در این استان استمرار دارد.

نقطه عطف دیگر سفر ۲۲ گولان رهبر معظم انقلاب برای مردم کردستان، این امکان فراهم شد تا اقشار مختلف مردم، روحانیون، نخبگان، اساتید دانشگاهی در شهرهای مختلف استان از جمله سنندج و سقز با معظم له دیدار چهره به چهره داشته باشند که در نوع خود بی‌نظیر و بی بدیل بود.

در روز ۲۲ گولان مردم سنندج پیاده به دنبال کاروان، شاخه‌های گل و صلوات و اشک و لبخند را فرش راه مهمان کرده بودند، دنیا از این همه دلبستگی انگشت حیرت به دهان گرفته بود و هیچ دوربینی یارای به تصویر کشیدن خیل جمعیت را نداشت.

چند صد برابر استقبال کنندگان در مسیر، جمعیت در میدان آزادی سنندج ایستاده بود و مردم مؤمن، غیور، با فرهنگ و با محبت این دیار، در حماسه‌ای که در تاریخ کردستان کم‌نظیر بود، وحدت پر برکت شیعه و سُنی را در دفاع از آرمان‌های انقلابی و ملی، به زیباترین شکل ممکن متجلی ساختند.

کلاس بصیرت در همه جای کردستان برپا و میدان آزادی سنندج میعادگاه همه آنهایی شد که آمده بودند تا وفاداری خود را به ولایت فقیه و رهبری دینی حضرت آیت الله خامنه‌ای نشان دهند.

رهبر معظم انقلاب در مقابل این همه شکوه حضور مردم فرمودند: «کردستان سرزمین فداکاری های بزرگ است؛ سرزمین هنر و فرهنگ است؛ سرزمین صفا و وفاداری است، سرزمین مردمِ وفاداری است که در حساسترین سال های عمر این نظام و این کشور با مردانگی و رشادت خود، توطئه های بزرگی را خنثی کردند».

رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین فرمودند: سرزمین مردم با رشادت و آگاهی است که توطئه دشمن را در لحظات حساس تشخیص دادند و با فداکاری خود فتنه بزرگی را خاموش کردند، پیش از آنکه آن فتنه بتواند به هدف های شوم خود برسد؛ این از یاد ملت ایران نخواهد رفت. کردستان در تاریخ انقلاب اسلامی، نشان افتخاری را با خود حمل می کند که در کمتر استانی نظیر آن را می شود دید».

این بیانات تاریخی در مورد کردستان و آن هم از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، برای مردم کردستان تازگی و معانی خاصی داشت و باعث شد مردم این دیار پیمانی دوباره با آرمان های والا انقلاب ببندند و اکنون نیز با گذشت ۱۳ سال از این رویداد باز هم خاطرات آن روزها برای کردستانی ها خوشایند است و فیلم، صدا، تصاویری و متن آن در رسانه های مختلف دیداری، شنیداری و نوشتاری استان بازنشر داده می شود.

موضوعی که سفر رهبر معظم انقلاب به کردستان را در مقایسه با دیگر سفرهای استانی معظم له متفاوت تر کرد، این سفر طولانی‌ترین اقامت ایشان در یک استان مرزی ثبت شد و تعنه های یاوه گویان و بدخواهان مبنی بر کم‌توجی نظام به مناطق مرزی و بویژه مناطق اهل سنت‌نشین را برای همیشه خاموش کرد.

رهبر فرزانه انقلاب در مدت اقامت در استان کردستان با درایت خود این پیام را به جهانیان اعلام کردند که مردم در نظام مقدس جمهوری اسلامی همه با هم و در اوج همدلی و برادری به ویژه برادران اهل تشیع و تسنن زندگی می‌کنند و هیچ تفاوتی در میان آنها نیست و بدخواهان نظام مقدس اسلامی نمی‌توانند کوچکترین آسیب و خدشه‌ای به وحدت و همدلی مردم استان کردستان وارد سازند.

پس از این سفر تاریخی و استقبال بی‌نظیر مردم کردستان بود که گروهک های معاند و وابسته به بیگانگان، به غیرواقعی بودن رویاها و پنداشت‌های خود در مورد مردم کردستان پی بردند و این سفر و این استقبال درس بزرگی برای همه مدعیان دورغین مردم این دیار بود.

کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۳۲ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه دارد و سنندج با حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت مرکز این استان است.