تهران- ایرنا- رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: فیلم سازان ما مانند فیلمسازان آمریکایی نیاز به تاریخ سازی و خلق قهرمان ندارند. کشور ما دارای تاریخ غنی و قهرمانان زیادی در تمامی ابعاد است که با پرداختن به آن سوژه می‌توان واقعیت محض و رویدادهای دفاع مقدس را به تصویر کشید.

به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت ایرنا، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی روز سه شنبه در مراسم تجلیل از عوامل سریال مسافران شهر گفت: وقتی از طریق فیلم و سریال به معرفی حماسه قهرمانان خود می پردازیم افراد جامعه با دیدن آن صحنه ها مهربان تر و از خودگذشته می‌شوند.

وی ادامه داد: امروزه با وجود اینکه ۹۰ درصد افراد جامعه مشکل معیشتی دارند اما باز هم افرادی هستند که در مسائل گوناگون نظیر سیل و زلزله خود را وقف دیگران می کنند، تلویزیون به عنوان دانشگاه که کارش فرهنگ سازی است هر چقدر به این مسائل به صورت عمیق بپردازد فرهنگ ایثار در جامعه نهادینه می شود.

قاضی‌زاده هاشمی خاطرنشان کرد: فیلم سازان ما مانند فیلمسازان آمریکایی نیاز به تاریخ سازی و خلق قهرمان ندارند، کشور ما دارای تاریخ غنی و قهرمانان زیادی در تمامی ابعاد است که با پرداختن به آن سوژه می توان واقعیت محض و رویدادهای مقدس را به تصویر کشید.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: بودجه و ابزار بنیاد شهید محدود است، جامعه هنری باید محور باشد و با کمک سازمان های موثر نظیر صداو سیما به جریان سازی از روایتگرهای مقدس بپردازد در زمینه ایثار نیز کتاب ها، وصیت نامه ها و اسناد ارزشمندی وجود دارد که ما می توانیم آنها را در اختیار عموم مردم بخصوص هنرمندان قرار دهیم تا با استفاده از آن به اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت که متعلق به همه اقشار جامعه است بپردازند.

قاضی زاده هاشمی افزود: در برخورد با خانواده شهدا و ایثارگران حس و حالی وجود دارد که در نوشته ها نیست هنرمندان می توانند با ارتباط چهره به چهره با قهرمانان جبهه و خانواده های آنها به صورت مستقیم با سوژه ها ارتباط برقرار کنند تا بتوانند بهتر به ایفای نقش بپردازند.

وی توضیح داد: گرچه جنگ نماد خرابی، کشته شدن و پایمال شدن خون افراد بی گناه است اما در دنیا برای حفظ هویت افراد سعی می کنند به مسائل تاریخی و جنگ ها بپردازند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: نام شهدا ما را دور هم جمع کرده است کار برای ایثارگران توفیق می خواهد و اجر اخروی و دنیوی دارد خدارو را شکر می کنم که توفیق خدمت این قشر از جامعه را نصیب ما کرده است.

قاضی زاده هاشمی افزود: ۲۰ سال در پست های مختلف از رئیس نهادهای کوچک تا نائب رئیس مجلس توفیق خدمت به جامعه و نظام را داشته ام و همیشه سعی کرده ام صادقانه خدمت کنم زمانی که قرار بود به بنیاد شهید بیاییم رئیس مجلس با این موضوع مخالف بود و ار من خواست در مجلس بمانم اما خدای رحمان به من لطف کرد و توفیق خدمت بر خانواده ایثارگران را به من داد شما هم که در فیلم مسافران شهر بازی کردید مورد عنایت خدا و شهدا قرار گرفته اید و از برکات و نعمات آن در دو دنیا بهره مند خواهیم شد.

فریبا کوثری: به خاطر سختگیری ها نمی خواستم در تلویزیون بازی کنم 

فریبا کوثری بازیگر سینما و تلویزیون و سریال مسافران شهر نیز در این مراسم گفت: مدت ها به خاطر سختگیری های صدا و سیما نمی خواستم در تلویزیون بازی کنم اما بعد از خواندن فیلمنامه به خاطر خوب بودن موضوع و عوامل فیلم تصمیم گرفتم در این فیلم بازی کنم و از تصمیم خود خرسند هستم. بعد از یکی از سکانس های مهم فیلم بسیار گریه کردم و لرزیدم.

وی توضیح داد: بنده در حوزه آسیب های اجتماعی هم فعال هستم افرادی که در دفاع از محیط زیست در حین خدمت به شهادت می رسند نیز باید بنیاد شهید به آنها نگاه ویژه داشته باشد و از خانواده آنها حمایت کند.

در پایان این نشست از بازیگران و عوامل سریال مسافر شهر تجلیل شد.

مجموعه مسافران شهر نگاهی ویژه به رزمندگان دوران هشت سال دفاع مقدس و ایثارگران دارد و به صورت اپیزودی طراحی شده است، هر اپیزود حول یک شخصیت اصلی و با داستانی متفاوت در چند قسمت طراحی شده که البته یک خط داستانی مشترک، همه اپیزودها را به هم مرتبط کرده است.

نویسنده این سریال جابر قاسمی است و کارگردانی این مجموعه در ژانر ملودرام اجتماعی برعهده سیروس حسن پور و تهیه کنندگی آن را پرویز امیری عهده دار بوده اند.

فریبا کوثری، داریوش فرهنگ، نسرین نکیسا و آرین اویسی به عنوان بازیگر در این مجموعه تلویزیونی به ایفای نقش پرداختند.