به گزارش خبرنگار ایرنا دکتر مهدی رضایی روز پنجشنبه در همایش انجمن داروسازان ایران افزود: سازمان بیمه سلامت کمترین تاخیر در پرداخت مطالبات به پزشکان، بیمارستانها، داروخانهها، آزمایشگاهها، مراکز تصویربرداری و دیگر مجموعههای فعال در حوزه سلامت را داشته است.
وی بیان کرد: این در حالی است که بیشترین بار مالی بیمهای کشور در میان تمامی بیمهها بر دوش بیمه سلامت بوده و هیچکدام از سازمانهای بیمهگر به اندازه بیمه سلامت به پزشکان، بیمارستانها، داروخانهها، آزمایشگاهها، مراکز تصویربرداری و دیگر مجموعههای فعال در حوزه سلامت پرداختی نداشته است.
وی ادامه داد: سازمان بیمه سلامت ۵۳ درصد مجموع بیمهشدگان کشور را زیر پوشش دارد، بیمه تامین اجتماعی ۴۰ درصد جمعیت بیمهشده کشور و هفت درصد نیز زیر پوشش نیروهای مسلح و سایر بیمهها قرار دارند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی در این همایش گفت: افزایش تعداد داروخانهها در مراکز استانها نه تنها باعث اشکال در خدمترسانی به مردم مناطق محروم میشود، بلکه در کوتاهمدت هم با باعث واردشدن اختلالات و ایرادات در روند اقتصادی داروخانهها میشود.
دکتر همایون سامح یخ با اشاره به چالشهای قوانین تاسیس داروخانه ادامه داد: تاسیس داروخانه در مناطق محروم احتیاج به سرمایه کمتری دارد، بنابراین داروسازان در مراکز استانها به دلیل نیاز به سرمایه به صورت شراکتی یا اجارهای آنها را در اختیار افرادی غیر از داروساز قرار می دهند که این مساله سوءاستفادههای بسیاری را بدنبال داشته و باعث ضربه و آسیب به داروسازان شده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه آزادشدن نرخ ارز جلوی قاچاق را میگیرد، اما باید دید روند آن در بازپرداخت بیمهها و پرداخت بیماران چگونه خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: مشکلات داروسازان از طریق صنف و انجمن داروسازان و هم مجلس باید پیگیری شود که این موضوع تفکر آیندهنگری در دولت را میطلبد.
نرخ استهلاک صنعت داروسازی از سودآوری پیشیگرفته است
رییس سندیکای تولید داروهای انسانی نیز در این همایش گفت: نرخ استهلاک صنعت داروسازی از سودآوری پیشی گرفته است و ۳۸۴ روز زمان میبرد که نقدینگی دوباره به شرکت تولید داروسازی برگردد.
دکتر محمد عبدهزاده با اشاره به اینکه دولت نگران تورم است اما با این روند شرکتهای داروسازی دچار ورشکستگی می شوند، افزود: موضوع مهم در حوزه داروسازی پیشبینی و جلوگیری از کمبود دارو است و باید تدبیری جدی در این خصوص اندیشیده شود.
وی ادامه داد: هر کالا قیمت تمام شدهای دارد و در حوزه دارو زمانی که دارو افزایش قیمت نداشته باشد، تمام سود حاصل صرف خرید مواد اولیه میشود و عملاً شرکتها به دلیل ورشکستگی امکان تولید داروی مورد نیاز کشور را ندارند.
رییس سندیکای تولید داروهای انسانی با بیان اینکه همه ضعفهای زنجیره تامین دارو بر عهده شرکتهای تولید کننده است، خاطر نشان کرد: از سال ۱۳۹۳ تاکنون رشد صنعت دارو کاهش و در سوی مقابل میزان دریافت وام از همین سال رشد قابل توجهی یافته است و به واقع ۷۰ درصد هزینهها با وام مدیریت میشود.
دکتر عبدهزاده گفت: در جایی که هیچگونه حاشیه امنی در حوزه هزینهکردها وجود ندارد سرمایهگذار هیچ دلیل و توجیهی برای سرمایهگذاری در حوزه تولید دارو ندارد.
همایش یک روزه انجمن داروسازان ایران به میزبانی انجمن داروسازان خراسان رضوی امروز در مشهد برگزار شد.