به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی جامعه المصطفی خراسان، دبیر علمی این همایش گفت: طی فراخوان مقاله ۱۰۳ مقاله دریافت گردید که از این تعداد ۸۴ پذیرش گردید و در مرحله ارزیابی دوم ۳۷ مقاله به مرحله ارائه در قالب سخنرانی راه یافت که در چهار گروه علمی ارائه شد و در قالب شش دفتر به تفکیک موضوع منتشر می گردد.
حجتالاسلام جواد رقوی افزود: همچنین مقالات برتر در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) نمایه خواهد شد.
وی به موضوعات این همایش اشاره و بیان کرد: اندیشههای الهیاتی، فلسفی، سیاسی، اقتصادی، تربیتی و اخلاقی و جامعهشناختی، آراء تفسیری، فقهی و حقوقی، سیره علمی و اخلاقی و همچنین انقلاب اسلامی و روششناسی علوم و حوزه و دانشگاه از جمله محورهای موضوعی این همایش با محوریت شهید مطهری هستند.
رئیس نمایندگی جامعه المصطفی خراسان هم در این همایش اظهار داشت: جامعة الصمطفی العالمیه یک نهاد حوزوی زیر نظر رهبر انقلاب اسلامی است و هدف این نهاد تربیت و آموزش کادر فرهنگی، تبلیغی برای جهان اسلام است.
حجتالاسلام محمدرضا صالح با اشاره به اینکه امروز بیش از ۶۰ هزار دانشجو در این نهاد در حال تحصیل هستند، افزود: این ثمره خون شهید مطهری و مجاهدتهای امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب است و طلاب جامعه المصطفی امروز پیام زیبای اسلام را شنیدند و به این ام القرای جهان اسلام آمدند.
وی ادامه داد: تبیین اندیشههای شهید مطهری در کنار اندیشههای امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب اسلامی یکی از رسالتهای بزرگ جامعة المصطفی است و امروز ما آثار شهید مطهری را به بیش از ۱۰ زبان ترجمه کردهایم.
رییس نمایندگی جامعة المصطفی در خراسان بابیان اینکه در کشور اندونزی ۵۵ کتاب از شهید مطهری ترجمه و منتشر شده است، افزود: یکی از کارهای مختلفی که جامعة المصطفی انجام داده است تأسیس مدارسی با عنوان شهید مطهری بوده که عمده جوانان در اندونزی متأثر از اندیشههای این شهید هستند، همینطور در ترکیه در بیشتر دانشگاهها، آثار شهید مطهری به زبانهای ترکی و استانبولی ترجمه شده است.
وی افزود: امروز دانشجویان و طلاب ما به دنبال الگو هستند و از طرفی شهید مطهری دارای تفکر نظاممند است و میتوان نظام حقوقی اجتماعی و سیاسی اقتصادی از اندیشههای شهید مطهری به دست آورد.
حجتالاسلام صالح با بیان اینکه این اندیشمند حوزوی شخصیت مبارز، مجاهد و انقلابی داشت، افزود: وی از مدافعان نهضت امام خمینی(ص) بود. لذا طلاب نیز امروز باید هر دو بعد را در خود جای دهند. انقلابی که در منطقه باعث مقابله دستاندازیها آمریکا شده است.
وی ویژگی دیگر شهید را ثبات قدم بیان کرد و افزود: از سال ۴۲ که امام خمینی (ره) در قم نهضت را آغاز کردند با امام خمینی (ره) بود، حتی بعد از انقلاب برخی از افراد ریزش کردند و از انقلاب و آرمانهای آن فاصله گرفتند این شهید در کنار امام خمینی (ره) بود.
رئیس نمایندگی جامعة المصطفی خراسان شهید مطهری را اهل اجتهاد و استنباط بیان کرد و افزود: اندیشههای وی باعث شد که با موج عظیم اندیشههای مارکسیستی در آن زمان مبارزه شود و این شهید با قوه اجتهادی که داشت به پاسخگویی شبهات گروههای مختلف پرداخت.
جهان شیعه مرهون شهید مطهری است
امام جمعه فریمان هم در این همایش گفت: جایگاه امروز شیعه در جهان مرهون تفکر شهید مطهری است، امروز دیگر شیعه منحصر به یک شهر و یک کشور نیست بلکه یک قدرت و هژمون بین المللی است که مبنا و تئوری آن مرهون تفکر شهید مطهری است.
حجت الاسلام سیدمهدی معلمی افزود: این شهید والامقام به عنوان ثمره عمر حضرت امام خمینی (ره) همواره الگویی ناب برای طلاب، علما و مصلحان جامعه بوده است.
وی ادامه داد: اندیشه ناب این شهید والامقام در کنار ایمان، اخلاص، معنویت و حقیقتجویی این مرد بزرگ، یک شاهکار جاویدان به جا گذاشته است. رهبر معظم انقلاب در سال ۹۳ در قالب طرح مطالعاتی حکمت مطهر تصریح کردند که ما باید شهید مطهری را به عنوان یک حقیقت زنده نگه داریم. هم آثار و افکار او را ترویج کنیم و هم اندیشه ناب او را استمرار و امتداد بدهیم.
معلمی اضافه کرد: در خاطرات و بیانات شخصیتهای بزرگ به ویژه رهبری درباره شهید مطهری، کاملا مشهود است که یک سیره علمی، معنوی ویژهای سبب تشکیل چنین شخصیت بارزی در حوزه های علمیه شده که به بیان امام خمینی (ره) ایشان جزء افرادی است که همه آثارش بدون استثنا مفید، قابل استفاده و راهگشاست.
امام جمعه فریمان اضافه کرد: در حوزه علمیه نیز بهترین منبع و معدن اندیشه های شهید مطهری است و این مطالبه رهبری از همه آحاد جامعه، بویژه از طلاب حوزوی ایرانی و غیرایرانی است.