تهران-ایرنا- تارنمای شبکه خبری بلومبرگ به نقل از مقامات دولتی آلمان نوشت: این کشور قصد دارد حتی بدون توجه به توافق بر سر تحریم های اتحادیه اروپا، تا پایان سال جاری میلادی  واردات نفت از روسیه را متوقف می کند.

به گزارش ایرنا، بلومبرگ نوشت، مقامات آلمانی می گویند کشورشان حتی در صورتی که اتحادیه اروپا نتواند در تحریم های آتی خود به توافقی برای منع واردات نفت از روسیه دست یابد این تصمیم را عملی خواهد کرد.

مقاماتی که خواستند نامشان فاش نشود گفتند: تلاش ها برای امضای توافقاتی درباره تامین کنندگان جایگزین نفت روسیه در برلین در حال پیشرفت است و دولت مطمئن است که می تواند مشکلات لجستیک باقی مانده را در شش یا هفت ماه آینده حل کند.

روز دوشنبه (امروز) وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل تشکیل جلسه می دهند تا درباره دور بعدی تحریم های روسیه گفت و گو کنند.

دیپلمات های اروپایی ممنوعیت تدریجی واردات نفت روسیه را به دنبال مخالفت مجارستان به تاخیر انداختند. مجارستان می گوید توقف کامل واردات نفت از روسیه به اقتصاد این کشور آسیب می زند.

مقامات آلمانی به بلومبرگ گفتند: اولاف شولتس صدراعظم کشورشان مصمم است طرح ملی خود در ممنوعیت واردات نفت از روسیه را به عنوان بخشی از مجازات های اروپا علیه روسیه به دلیل حمله به اوکراین به پیش ببرد. دولت آلمان هنوز اعلام نکرده کدام کشورها کمبود ناشی از واردات نفت روسیه را برای آلمان جبران خواهند کرد.

بر اساس گزارش وزارت اقتصاد برلین، سهم روسیه در مصرف نفت خام آلمان تا همین حالا نیز کاهشی ۱۲ درصدی را نسبت به حدود ۳۵ درصد در قبل از جنگ اوکراین داشته است.

یکی از چالش های آلمان تامین نفت جایگزین به اندازه کافی برای تغذیه پالایشگاه نفتی شرق آلمان است. این پالایشگاه بشدت به نفت روسیه از طریق خط لوله «دروژبا/Druzhba » وابسته است و شرکت نفتی تحت حمایت کرملین موسوم به «پی جی اس سی» روس نفت آن را اداره  می کند.

انتظار می رود در سفر آینده شولتس به هلند درباره امنیت انرژی و تحریم های نفتی مذاکره شود. شولتس روز پنجشنبه با مارک روته نخست وزیر هلند دیدار خواهد کرد و روز جمعه نیز در برلین میزبان شسخ تمیم بن حامد آل ثانی امیر قطر خواهد بود.

اتحادیه اروپا پیشنهاد ممنوعیت نفت خام روسیه در شش ماه آینده و ممنوعیت سوخت تصفیه شده تا اوایل ماه ژانویه را داده است. اما مجارستان و اسلواکی تا پایان سال ۲۰۲۴ اجازه دارند این روند را اجرا کنند و جمهوری چک نیز فرصت دارد تا سال ۲۰۲۴ این ممنوعیت را اعمال کند. هر سه کشور بشدت به نفت روسیه متکی هستند.

ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان معتقد است هر گونه ممنوعیتی نفتی باید در نشست سران اتحادیه اروپا بررسی شود که قرار است نشست بعدی در اواخر ماه مه برگزار شود.