۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۵:۳۷
کد خبرنگار: 1357
کد خبر: 84740149
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

وزیر اقتصاد آلمان: قطع واردات نفت روسیه، خاموشی و افزایش قیمت را در پی دارد

تهران-ایرنا- وزیر اقتصاد آلمان گفت: باوجودی که توقف واردات نفت از روسیه منجر به افزایش قیمت و برخی خاموشی ها می شود اما آلمان قادر خواهد بود تا پایان سال به تحریم های نفتی علیه کرملین بپیوندد.

به گزارش ایرنا از رویترز، روبرت هابک روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: قطع واردات نفت روسیه بدون تبعات نخواهد بود.

وی، تامین نفت مورد نیاز پالایشگاه «شوت»(Schwedt) که سوخت مورد نیاز مناطق شرقی این کشور از جمله برلین را تامین می کند، مهمترین چالش قطع وابستگی به نفت روسیه ارزیابی کرد.

وزیر اقتصاد آلمان تاکید کرد: آلمان هنوز جایگزینی برای تامین نفت پالایشگاه شوت پیدا نکرده و تداوم تامین نفت آن قابل تضمین نیست. بنابراین افزایش قیمت ها و برخی خاموشی ها را خواهیم داشت. البته این موضوع، به معنای ورود به یک بحران نفتی نیست.

دو دیپلمات اتحادیه اروپا در گفت و گو با رویترز، ممنوعیت واردات نفت روسیه تا پایان سال را بخشی از بسته ششم تحریمی علیه مسکو اعلام کردند و وزیران انرژی این اتحادیه، اواخر امروز دوشنبه آنرا در نشست بروکسل بررسی می کنند.

براساس یک گزارش کارشناسی منتشر شده توسط وزارت اقتصاد آلمان، این کشور پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در کاهش وابستگی به واردات ذغال‌سنگ و نفت و گاز از روسیه داشته است و انتظار می‌رود تا تابستان ۲۰۲۴، سهم گاز وارداتی روسیه را به ۱۰درصد برساند.

این ارزیابی کارشناسی تصریح کرد: وابستگی به نفت روسیه از ۳۵ درصد در سال گذشته به ۱۲ درصد کاهش یافته و واردات گاز روسیه از ۵۵درصد به ۳۵درصد تنزل کرده است. میزان واردات ذغال‌سنگ نیز از ۵۰درصد به ۸درصد رسیده است.

اتحادیه اروپا اخیرا ممنوعیت واردات ذغال‌سنگ روسیه را با قید یک مهلت گذار، تصویب کرد.

دولت آلمان از برنامه «ممنوعیت واردات نفت از روسیه» برای تمام کشورهای اتحادیه اروپا حمایت کرده است. با این حال اجرای این طرح برای ایالت‌های شرق آلمان چندان ساده نخواهد بود.

 طولانی‌ترین مدت برای رفع وابستگی انرژی، در حوزه واردات گاز است. اواسط ماه آوریل، حدود ۳۵درصد از این وابستگی کاسته شد و در ازای آن بر واردات گاز از نروژ و هلند افزوده شد. به ویژه واردات گاز مایع LNG به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است.

طبق ارزیابی این گزارش، آلمان در طول سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ می‌تواند از چند ترمینال شناور گاز مایع (LNG) در سواحلش بهره‌برداری کند. طرح ساخت چند ترمینال ال‌ان‌جی دیگر نیز در دست اقدام است. به کمک این پایانه‌ها و دیگر اقدامات، مانند سرعت بخشیدن به روند توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، می‌توان انتظار داشت که آلمان تا تابستان سال ۲۰۲۴، سهم گاز وارداتی از روسیه را به ۱۰درصد برساند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha