تهران-ایرنا- مدیر غرفه انتشارات نردبان با اعلام اینکه در این دوره از نمایشگاه ستاد برگزاری نمایشگاه یک یا دو روز از ناشران عقب بودند، اعلام کرد: ناشران غرفه را تحویل گرفته و کتاب‌هایشان را چیده بودند، اما تابلوی ناشران کودک و دانشگاهی نصب نشده بود.

به گزاش خبرنگار کتاب ایرنا، لیلا مختاری مدیر غرفه انتشارات نردبان با اشاره به اینکه استقبال از سی‌وسومین دوره نمایشگاه کتاب بهتر از سال ۹۸ بود، به خبرنگار ایرنا گفت: در حالی شاهد استقبال بالا از نمایشگاه کتاب بودیم که فکر می‌کردیم به دلیل همه‌گیری کرونا استقبال کم‌تری انجام شود و کتاب کم‌تری فروش رود، اما اینطور نبود.

او درباره قدرت خرید مردم و تاثیر آن بر فروش کتاب در نمایشگاه بیان کرد: با اینکه قدرت خرید مردم به علت کرونا و آسیب‌های اجتماعی آن پایین آمده‌است، اما هنوز با فرزندان خود به نمایشگاه می‌آیند. مساله این است که همیشه یک ساختمان نیمه‌کاره و نیمه‌ساخته را به بخش کودک و نوجوان اختصاص می‌دهند. از ساختمان نیمه ساخته چه انتظاری می‌توان داشت؟

مدیرغرفه انتشارات نردبان درباره مشکلاتی که در این دوره نمایشگاه با آن مواجه است، توضیح داد: شاید بتوانیم غرفه‌های خود را زیبا و جذاب بچینیم، اما نمی‌توانیم ورودی راهرو را که خاکی است و کودکان زمین می‌خورند، تغییر بدهیم. برای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب باید یک مکان حساب شده انتخاب کنند، که از نظر ساختمانی کامل است، سقف دارد و مسائل بهداشتی در آن رعایت می‌شود. نمایشگاه امسال با مشکلات اساسی همراه شد، ستاد برگزاری نمایشگاه یک یا دو روز از ناشران عقب بودند، ناشران غرفه را تحویل گرفته بودند و کتاب‌هایشان را چیده بودند اما تابلوی ناشران کودک و دانشگاهی نصب نشده بود.

به گفته او به دلیل فقدان بنرهای مشخص کننده جانمایی نمایشگاه، غرفه‌داران در روزهای اول و دوم مجبور به راهنمایی مردم بودند.

تعداد زیادی از ناشران موافق برگزاری همزمان نمایشگاه مجازی و فیزیکی نیستند

مختاری با اعلام اینکه تعداد زیادی از ناشران موافق برگزاری همزمان نمایشگاه مجازی و فیزیکی نیستند، ادامه داد: نمایشگاه مجازی می‌تواند زمان خود را داشته‌باشد، تا در نمایشگاه فیزیکی تمرکز بیشتری داشته‌باشیم و بتوانیم نیازهای نمایشگاه مجازی را رفع کنیم.

مدیرغرفه انتشارات نردبان ادامه داد: زمانی که هر دو نمایشگاه را هم‌زمان برگزار می‌کنند، مجبوریم نیرو و فشار کاری را بالاتر ببریم. باید برای برگزاری هم‌زمان این دو رویداد، برنامه‌ریزی کنیم. در نتیجه شرکت در نمایشگاه حضوری را پررنگ کردیم، اما وزارت فرهنگ و ارشاد استفاده از بن‌ها را به نمایشگاه مجازی محدود کرده‌است. می‌توانند یک هفته نمایشگاه مجازی و یک هفته نمایشگاه حضوری را برگزار کنند.

او با بیان اینکه فروش در سومین دوره نمایشگاه مجازی نسبت به دوره‌های قبل کمتر بود، بیان کرد: فروش کمتر به این دلیل است که سه ماه پیش نمایشگاه مجازی برگزار شد، اما نمایشگاه‌ها باید با فاصله برگزار شوند، تا برای مخاطب جذابیت و افراد توان خرید داشته‌باشند.

پیش از این مخاطبی با دست خالی از غرفه نربان خارج نمی‌شد

مختاری درباره توان خرید کتاب مردم با درنظر گرفتن افزایش قیمت کتاب بیان کرد: نردبان نشری بود که کتاب‌هایی با قیمت مناسب داشت. در دوره‌های گذشته اگر مخاطبی وارد غرفه می‌شد، با دست خالی از غرفه نمی‌رفت، اما در این سال‌ها با توجه به قیمت کاغذ قیمت کتاب‌ها بالاتر رفت، در نتیجه با افرادی مواجه می‌شویم که می‌خواهند چند کتاب بخرند، اما وقتی قیمت را می‌بینند، مجبور می‌شوند تعدادی از آنها را برندارند.

این ناشر با اعلام اینکه ارائه و فروش کتاب های دیجیتال و صوتی، تداخلی با آثار کاغذی ندارد، ادامه داد: افرادی که اهل اپلیکیشن کتابخوان اند با استفاده از آن سیستم، مطالعه می‌کنند و افرادی که کتاب کاغذی می‌خوانند، در فضای مجازی یا فیزیکی کتاب کاغذ تهیه می‌کنند. این دو فضا تداخلی با هم ندارند و به هم ضربه نمی‌زنند.