به گزارش خبرنگار ایرنا، فریدون فعالی روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت هفته میراث فرهنگی افزود: سال گذشته ۳۰۰ میلیون تومان برای ساماندهی محوطه تاریخی کنار صندل جیرفت اختصاص دادیم اما در بحث ساماندهی محوطه های تاریخی مشکل داریم و نیاز به بودجه برای این کار است.
محوطه باستانی کنارصندل در جنوب استان کرمان قرار دارد که از جمله کاوش های باستانی مهم کشور در حوزه جنوب استان کرمان واقع در شهرستان جیرفت در آن در حال انجام است که پس از ۱۳ سال وقفه اواخر سال ۹۹ در آنجا از سر گرفته شده بود.
محوطه کلیدی و عظیم کنارصندل از مهمترین شهرهای عصر مفرغ در جنوب غرب آسیا به شمار می رود که دارای ارزش جهانی است. پیشتر در دهه ۸۰ خورشیدی، این محوطه توسط یک تیم بینالمللی کاوش و در پی آن وجود یک شهر اولیه متعلق به عصر مفرغ در دره هلیلرود محرز شده بود.
براساس کاوش های این محوطه یافته های مهمی درحوزه تمدنی و حتی خط به دست آمده است.
۵۶ میلیارد تومان اعتبار که ناچیز است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان همچنین با اشاره به کمبود اعتبارات حوزه میراث استان بیان کرد: ۵۶ میلیارد و ۱۷۹ میلیون تومان، در قالب ۴۵ پروژه در حوزه میراث فرهنگی استان در دست اجراست.
وی اظهار داشت: سال گذشته ۳۲ میلیارد و ۸۷۹ میلیون تومان اعتبار شامل هشت میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار استانی و ۲۴ میلیارد و ۱۰۹ میلیون تومان برای حوزه میراث فرهنگی کرمان مصوب شد که این اعتبارات به هیچ وجه کفاف این حوزه را در استان کرمان نمی دهد.
۱۳ پروژه مرمت خانه های قدیمی کرمان
فعالی تصریح کرد:همچنین با مشارکت بخش خصوصی ۱۳ پروژه مرمت خانه های قدیمی با اعتبار ۱۳۶ میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان در استان کرمان در حال اجراست.
وی تاکید کرد: از سال گذشته پروژه های میراث فرهنگی در ردیف و حمایت منابع اعتباری معادن استان قرار گرفته که تاکنون ۱۵ میلیارد تومان تخصیص یافته که برای مرمت شرکت فرش کرمان پنج میلیارد تومان از این منابع هزینه شده است.
۳۵ برنامه در هفته میراث فرهنگی کرمان برگزار می شود
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان تصریح کرد: به مناسبت هفته میراث فرهنگی از ۲۸ اردیبهشت تا سوم خرداد ۳۵ برنامه با همکاری نهادهای دولتی، بخش خصوصی و سمن ها(سازمان های مردم نهاد) در استان اجرا می شود.
فعالی بیان کرد: همایش پاسداشت نیم قرن دستاوردهای میراث فرهنگی کرمان نیز در هفته میراث فرهنگی با برگزاری نشست های علمی و تخصصی و با حضور کارشناسان و اساتید دانشگاه با هدف تعیین مسیر مشخص برای انجام برنامه های حوزه میراث فرهنگی اجرا می شود.
راه اندازی موزه سیم و زر کرمان
وی ادامه داد: ۲ سال قبل موزه سیم و زر بههمت بخش خصوصی با حضور وزیر وقت در بازار تاریخی کرمان افتتاح شد ولی راهاندازی نشده بود که در هفته میراث فرهنگی راهاندازی میشود و برای گردشگران که از بازار کرمان بازدید می کنند جذاب است.
فاز اول موزه جیرفت ۱۲۰ میلیارد تومان نیاز دارد
فعالی با اشاره به تخصیص هفت میلیارد تومان برای ساخت موزه جیرفت گفت: عملیات احداث این موزه از سال ۸۸ آغاز شده است که به دلیل کمبود بودجه متوقف شد و با اصلاح طرح در ۲ فاز اجرایی می شود که فاز اول آن به ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان افزود: همچنین هتل پنج ستاره سنتی کاروانسرای وکیل کرمان نیز آماده افتتاح است که در سفر آینده وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به بهره برداری می رسد.
به گزارش ایرنا، کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده و هزاران جاذبه تاریخی، طبیعی و نیز تربت پاک سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، موقعیت ممتازی به این خطه در حوزه گردشگری بخشیده است.
ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمیترین درفش جهان از آن در منطقه شهداد به دست آمده، سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان شهرستان سیرجان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.