به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری پرنسا لاتینا، رهبر فعلی «جنبش به سوی سوسیالیسم» در بولیوی در صفحه توییتر خود نوشت: آمریکا ۴۰ میلیارد دلار کمک به اوکراین ارسال میکند با وجود اینکه افزایش قیمت سوخت و مواد غذایی به دلیل درگیری با روسیه باعث بالاترین تورم در ۴۰ سال گذشته در این کشور شده است.
مورالس افزود: ایالات متحده به جای صیانت از اقتصاد مردم خود، جنگ و مرگ را ترویج میکند.
از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، اوو مورالس بارها نقش واشنگتن به عنوان محرک درگیریها میان دو کشور را محکوم کرده و آمریکا را بدترین دشمن گفتوگوها و مذاکرات صلح روسیه و اوکراین توصیف کرده است.
مورالس در توییتی دیگر، جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا را به «استفاده از اوکراین برای حمله نظامی، سیاسی و اقتصادی به مردم روسیه» متهم کرد.
نخستین رئیسجمهوری بومی بولیوی، نوشت: ما مداخله آمریکا برای مقابله با دو کشور روسیه و اوکراین را محکوم میکنیم. وی همچنین هشدار داد اروپا نمیتواند به صحنه عملیات آمریکا علیه کشورهای مستقل تبدیل شود.
در ادامه این پیام آمده است: جنگ هرگز راهحل نیست و بولیوی طالب صلح و ضد امپریالیست است.
مورالس پیشتر نیز در واکنش به اظهار نظر جو بایدن در خطاب قرار دادن ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه به عنوان «جنایتکار جنگی»، ایالات متحده را کشوری دانست که موجب بیشترین جنگها و کشتارها در جهان شده است.
وی اعلام کرد آمریکا با فروش تسلیحات نظامی خود به جنگها دامن میزند و به دنبال تصرف منابع طبیعی است و بحران اوکراین نیز از این مساله مستثنی نیست.
مورالس از جمله رهبران آمریکای لاتین است که طعم تلخ سیاستهای آمریکا در کشورش و کودتای طرحریزی شده توسط واشنگتن را چشیده است.
در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بولیوی در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۹ که در دور نخست مورالس پیروز شد، سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) واقع در واشنگتن، بعد از راهاندازی اتهام تقلب در انتخابات و تظاهرات اعتراض آمیز در بولیوی، باعث برکناری مورالس شد. اتهامی که بعدها، موسسه تحقیقاتی ماساچوست آمریکا آن را رد کرد و براساس گزارش شبکه تلویزیونی «تلهسور»، با سفر یکی از حامیان اصلی کودتا به آمریکا پیش از انتخابات بولیوی، گمانهزنیها در مورد ارتباط کودتاچیان با دولتمردان آمریکایی افزایش یافت.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.