کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه گفت: ما باید آمادگی لازم برای رفت و برگشت و پذیرایی از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار زایر اربعین را داشته باشیم و استان‌های معین هم باید این آمادگی را در خود ایجاد کنند.

به گزارش ایرنا، «بهمن امیری مقدم» پنجشنبه شب در نشست ستاد اربعین حسینی (ع) استان که با حضور میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی و رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی و جمالی نژاد معاون عمرانی وزیر کشور و رییس کمیته زیرساخت ستاد مرکزی اربعین برگزار شد، افزود: برای باز شدن مسیر کربلا بهترین فرزندان انقلاب تقدیم شده و دور از انصاف است که در مسیر این زیارت یاد و جایگاه شان نادیده گرفته شود و خدای نکرده در خدمت به مردم راه و نیت شهدا را فراموش کنیم.

وی با بیان اینکه مسیر اربعین یک مسیر ملی است و همه کشور باید برای تکمیل و ارتقای آن سرمایه گذاری کنند، گفت: هدف از بازگشایی مسیر عتبات و تکمیل زیرساخت‌ های آن در استان، صرفا برای یکسال نیست بلکه این خدمت و عمران باید تا سال‌ها باقی بماند و برکت و طعم شیرین آن به زایران حسینی و مردم استان کرمانشاه به عنوان خادمان اباعبدالله(ع) برسد.

استاندار کرمانشاه افزود: رهبر انقلاب فرموده اند مسیر زیارت عتبات عالیات یک مسیر ملی است و نیز فرموده اند توفیق خدمت به زائران امام حسین (ع) از بزرگترین افتخارات مردم کرمانشاه است و این توصیف خادم الزوار بودن مردم این استان و دلبستگی آنان به سیدالشهدا به خوبی نشان می دهد.

امیری مقدم اظهار کرد: متاسفانه در ۲ سال گذشته موضوع اربعین در استان کرمانشاه تعطیل بوده و نه جذب اعتبارات دنبال شده و نه طرحی برای اجرا و تکمیل زیرساخت‌ها پیگیری شده است.

وی افزود: این در حالی است که نمایندگان استان های معین کرمانشاه (کردستان، همدان، گیلان، اردبیل و قزوین) روز گذشته پس از بازدید از مرز استان، بهترین مسیر با زیرساخت های مناسب برای تردد زائران به عتبات عالیات را مرز کرمانشاه دانستند.

به گفته وی، مسیر ملی اربعین از ورودی همدان به کرمانشاه تا مرز خسروی باید به صورت کامل پوشش داده شود زیرا اگر با تلاش ما مشکلات تردد زائران سیدالشهدا(ع) از مسیر کرمانشاه کمتر شود، یک توفیق بزرگ و ارزشمند است.

استاندار کرمانشاه عنوان کرد: دیروز یک تفاهم نامه با استان های معین و نهادهای انقلابی مانند بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی برقرار شد و این تعهد خدمت به زائران عتبات عالیات در استان کرمانشاه، برای آنان ایجاد شده است.

وی اظهار داشت: وزات نیرو هم تعهد کرده است که یک پست ۶۳ کیلوواتی برق در استان کرمانشاه ایجاد کند و طرح آبرسانی به مرز سومار از سد شرفشاه را به نتیجه برساند.

امیری مقدم با بیان اینکه مرز خسروی باید به صورت فعال و کامل همواره آماده پذیرش زایران عتبات عالیات باشد، گفت: از مرز خسروی با کمترین هزینه و زمان دسترسی لازم به شهرهای زیارتی عراق وجود دارد.

استاندار کرمانشاه گفت: استان‌های معین قزوین و اردبیل در جلسه روز گذشته ستاد اربعین استان کرمانشاه غایب بودند که تقاضا داریم رییس ستاد مرکزی اربعین این موضوع را دنبال تا تعهد آنان به تکمیل مسیر ملی اربعین حسینی در استان کرمانشاه به نتیجه برسد.

وی همچنین درخواست کرد که جلسات پیگیری مستمری برای اجرای تکالیف و تعهدات دستگاه ها و استانهای معین کرمانشاه تا حصول نتیجه از سوی ستاد مرکزی اربعین برگزار شود.

امیری مقدم گفت: علاوه بر معاونان عمرانی شهرداران پنج شهر معین کرمانشاه در بحث عتبات باید یک ارتباط مستمر و نزدیک با شهرداری کرمانشاه داشته باشند.

به گزارش ایرنا، مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.
مرز خسروی از دیرباز مسیر عزیمت زائران ایرانی به عتبات عالیات بوده و اصالت مسیر کربلا متعلق به این مرز است.

زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت»  ملقب کرده است.