تهران- ایرنا- فضاپیمای «استارلاینر» متعلق به شرکت بوئنیگ با موشک اطلس V و از ایستگاه نیروی فضایی کیپ‌ کارناوال عصر پنجشنبه (۱۹ مه، ۲۹ اردیبهشت) به سمت ایستگاه بین المللی فضایی پرتاب شد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی اسپیس، فضاپیمای استارلاینر (Starline) که ساعت ۶ و ۵۴ دقیقه به وقت شرق آمریکا (۴ و ۲ دقیقه صبح به وقت تهران) و سر زمان مقرر پرتاب شد، از موشک اطلس V متعلق به ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی (ارائه‌دهنده خدمات پرتاب فضاپیما به دولت آمریکا) حدود ۱۵ دقیقه بعد از پرتاب جدا شد؛ در حالیکه فضاپیما و موشک بر فراز اقیانوس اطلس شمالی بودند، سپس ۱۶ دقیقه بعد مراحل ورود و قرارگیری مداری را آغاز کرد.  

جاش برت از شرکت بوئینگ اعلام کرد: ما عملیات ورود به مدار را به خوبی انجام دادیم، استارلاینر در مداری مشخص و مدور به سمت مقصد خود ایستگاه فضایی بین المللی حرکت می کند.  

ماموریت او اف‌ تی ۲ (OFT ۲) فضاپیمای استارلاینر، ماموریتی بدون خدمه به ایستگاه فضایی است که آمادگی این فضاپیما را برای حمل فضانوردان سازمان فضایی آمریکا (ناسا) می سنجد و از مدت ها قبل برنامه ریزی شده بود. 

پرتاب فضاپیمای استارلاینر

شرکت بوئینگ به همراه ناسا و شرکت ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی این پرتاب را برای تابستان گذشته برنامه ریزی کرده بودند اما بررسی های متداول پیش از پرتاب آن زمان معایبی را در سیستم رانش این فضاپیما نشان داد که تشخیص دقیق و رفع ‌آن بیش از ۸ ماه زمان برد. فضاپیمای استارلاینر در اولین پرتاب هم که قرار بود دسامبر ۲۰۱۹ (آذر/ دی 1398) انجام شود به دلیل بروز مشکلاتی در سیستم نرم افزاری به مداری اشتباهی رفت.  

قرار است این فضاپیما امروز (جمعه) به ایستگاه بین المللی فضایی برسد و احتمالا ۴ تا ۵ روز بسته به وضعیت جوی در ایستگاه فضایی باقی خواهد ماند و در سواحل غربی آمریکا با استفاده از سیستم ترکیبی فرود با چتر و کیسه های هوا فرود خواهد آمد و بعد از انجام معاینات لازم توسط بوئینگ و ناسا در مورد حمل فضانوردان با این فضاپیما تصمیم گیری خواهد شد و شاید تا پایان سال جاری به صورت آزمایشی فضانوردان را به ایستگاه بین المللی ببرد. 

به گزارش ایرنا، ایستگاه بین المللی فضایی به عنوان یک عملیات مشترک میان ناسا، سازمان‌های فضایی بین المللی سازمان فضایی اروپا (ESA)، سازمان اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA)، سازمان فضایی کانادا (CSA) و شرکت فضایی دولتی روسکوسموس  (روسیه) بیش از ۲۰ سال است که پیشرفت‌هایی علمی، آموزشی و فناوری را ارائه کرده است.