تهران- ایرنا- هفتمین آمایش ایرنا از ۱۰ ناشر فعال در بخش‌ ناشران عمومی سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در یک تحلیل کلی نشان دهنده افزایش رتبه رضایت آنها از میزان تخفیف‌‎ها و در نقطه مقابل کاهش رضایت ناشران از خدمات جانبی ارائه شده در این رویداد فرهنگی است.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات ایرنا، تحقق درستی و کیفیت هر نمایشگاهی چه در بُعد ملی و چه در حوزه بین‌المللی به مولفه‌های آمایش، پیمایش و نظرسنجی‌های وابسته به آن رخداد وابسته است.

همزمان با برگزاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) بر آن شد تا با رصد مهمترین مولفه‌ها و مطالبات متکی بر خواست، نظر و نیاز مخاطبان در قالب نظرسنجی با ناشران حاضر در بخش‌های مختلف این رخداد بتواند سهمی مفید در ارائه کیفیت و قدرت برگزاری این دوره نمایشگاه بعد از ۲ سال وقفه به سبب ویروس کرونا در راستای رسالت رسانه‌ای خود ایفا کند.

بر این اساس مولفه‌های ۱۰گانه‌ای از جمله قیمت‌گذاری کتاب‌ها، میزان تخفیف، حضور مردم، چیدمان و دکور غرفه‌ها، خدمات جانبی، عملکرد برگزارکنندگان، موضوع نشست‌ها و تنوع کتاب‌های تازه منتشر شده، محل برگزاری نمایشگاه و میزان فروش را با ناشران حاضر در بخش ناشران عمومی، کودک و نوجوان، دانشگاهی، خارجی و بین‌الملل به تبادل نظر گذاشت.

در این نظرسنجی عدد یک نشان‌دهنده ضعیف‌ترین و عدد ۱۰ نشان‌دهنده عالی‌ترین رویکرد ناشران در مواجهه با مولفه‌های عنوان شده است.

جابه‌جایی برخی مولفه‌های از رده‌های پایین به بالا و برعکس!

در هفتمین آمایش ایرنا از ۱۰ ناشر فعال در بخش ناشران عمومی و در یک تحلیل کلی این نظرسنجی؛ برای نخستین بار شاهد پیشی گرفتن مولفه «میزان تخفیف» نسبت به مؤلفه «محل برگزاری نمایشگاه» هستیم.

به گونه‌ای که مولفه «میزان تخفیف» با عدد ۸۵ رتبه عالی را به خود اختصاص داده و «محل برگزاری نمایشگاه» با درصد رضایت ۷۴ درصدی برای نخستین بار رتبه عالی را از دست داد و به رتبه خوب رضایت داد.

همچنین در این آمایش «چیدمان دکور و غرفه» و «قیمت گذاری کتاب» اگر چه نه به شکل مطلق رضایتمندی (عالی) اما هنوز با اقبال متوسط رو بالا ( قریب به ۷۰ درصد رضایت) در دو بخش فیزیکی و به‌ویژه بخش مجازی نمایشگاه سی‌وسوم کتاب تهران با رضایت خوب ناشران همراه است.

اما در نقطه مقابل دومولفه «موضوع نشست‌ها» و «خدمات جانبی» در کسب کمترین اعداد، با پایین‌ترین اقبال و کمترین میزان رضات ناشران همراه بوده است.

مولفه «موضوع نشست‌ها» از نخستین روز آمایش ایرنا همواره رتبه ضعیف را به خود اختصاص داده و با وجود اشارات متعدد خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مبنی بر لزوم توجه ویژه مسئولان این رویداد در دو حوزه اطلاع‌رسانی به ناشران و انتشار خروجی نشست‌های پیشین، این مساله با بی مهری متولیان امر کماکان خوش نشین رتبه ضعیف‌ترین مولفه آمایش ۱۰ گانه ایرنا است.

اما مساله مولفه «خدمات جانبی» که تا پیش از این با رضایت نسبی ناشران حاضر در نظرسنجی ایرنا مواجه بود، طی دو روز اخیر برگزاری نمایشگاه کتاب در سایه تعدد قطعی برق غرفه‌ها، اختلال در اینترنت و قطع و وصل مکرر دستگاه‌های کارت‌خوان از درجه رضایت نسبی و متوسط آنها به سمت ضعیف سوق پیدا کرده است.

هر چند هنوز تا پایان نمایشگاه دو گام دیگر باقی مانده است و امروز (جمعه ۳۰ اردیبهشت ماه)؛ سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران روزی شلوغ و همراه با حجم انبوه مخاطبان را مطابق انتظار پشت سر می‌گذارد، می‌توان امید داشت که در دو روز باقی مانده بار دیگر شاهد تغییر اعداد این نظرسنجی و جابه‌جایی مولفه‌های حاضر در این آمایش باشیم.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) این نظرسنجی را تا آخرین روز برگزاری نمایشگاه سی‌وسوم کتاب تهران ادامه خواهد داد. قطعاً طی روزهای پیش رو با گسترش دامنه ناشران حاضر در این نظرسنجی می‌توان به آرای قطعی و متقن‌تری دست پیدا کرد.

برچسب‌ها