کرمانشاه - ایرنا - یکی از رویکردهای خوب و مثبت دولت سیزدهم تلاش برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام در سطح کشور است. این رویکرد در استان کرمانشاه که ۴۷۳ پروژه نیمه تمام بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، می‌تواند به روند توسعه استان شتاب بیشتری ببخشد و شاخص‌های توسعه‌ای را نیز ارتقا دهد.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ استان کرمانشاه یک‌ونیم درصد از مساحت و ۲.۴ جمعیت کشور را در بر می‌گیرد که براساس آخرین تقسیمات کشوری دارای۱۴ شهرستان با نام‌های کرمانشاه، اسلام‌آباد غرب، پاوه، جوانرود، سنقر و کلیایی، سرپل‌ذهاب، کنگاور، گیلان‌غرب، هرسین، صحنه، قصرشیرین، دالاهو، ثلاث باباجانی و روانسر است. بر اساس داده‌های سرشماری سال ۱۳۹۵ میزان شهرنشینی در استان کرمانشاه ۷۲ درصد است.

این استان هشت سال به صورت مستقیم درگیر جنگ بود و زیرساخت های آن نیز در آن دوران به کلی از بین رفت و بودجه و اعتبارات استان در سال های بعد از جنگ به سمت ایجاد زیرساخت ها رفت و از این رو کرمانشاه از روند توسعه به نسبت سایر استان‌ها عقب ماند.

در سال‌های اخیر نیز پروژه‌های فراوانی در حوزه‌های مختلف در سطح استان تعریف و مراحل اجرایی آنها نیز شروع شده است اما به دلیل مشکلات اقتصادی کشور و محدودیت های بودجه ای دولت بخش زیادی از آنها به صورت نیمه تمام باقی مانده و اتمام آنها نیاز به اعتبار دارد.

سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی بعد از انقلاب در کشور در سال‌های اخیر به بهره برداری رسیده و بخش زیادی از آن نیز در استان کرمانشاه قرار دارد و براساس برنامه تا پایان سال ۱۴۰۱ به صورت کامل به بهره برداری می رسد. این سامانه در آباد کردن زمین های کشاورزی غرب استان کرمانشاه نقش بسزایی داشته و این بخش را متحول کرده است.

پروژه سامانه گرمسیری در غرب استان کرمانشاه

خط راه آهن کرمانشاه به مرز خسروی، سدها و شبکه های زهکشی، پروژه های ورزشی واقع در دهکده المپیک، انتقال آب شرب و تاسیسات فاضلاب از جمله مهمترین طرح های در دست اجرا در استان کرمانشاه است.

با استقرار دولت سیزدهم و شروع به کار استاندار جدید کرمانشاه، رویکرد در حوزه عمرانی نیز تغییر کرد و بهمن امیری مقدم هفدهمین استاندار کرمانشاه در جلسه ای رسمی اعلام کرد که اعتقادی به کلنگ زنی پروژه ها ندارم و معتقدم تا زمانی که بودجه و اعتبار برای پروژه ها اختصاص نیافته نباید کلنگ هیچ طرح و پروژه ای را به زمین زد بلکه باید عملیات اجرایی بلافاصله آغاز شود.

۴۷۳ پروژه نیمه تمام با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی در استان وجود دارد

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین رویکردهای دولت اتمام پروژه های نیمه تمام در سطح کشور است، گفت: اکنون ۴۷۳ پروژه ملی، پروژه ملی استانی شده و استانی نیمه تمام با بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی در استان کرمانشاه وجود دارد.

«حبیب الله وفایی»، افزود: ۲۰ پروژه از این تعداد پروژه که دارای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی اند، از پروژه های ملی و یا پروژه ملی استانی  شده هستند، یعنی پروژه هایی که ردیف اعتباری ملی دارند اما تصمیم گیری و اجرای آن به استان ها واگذار شده است.

وی طرح آبرسانی به شهر کرمانشاه، با توجه به تنش آبی و قطعی مکرر آب شرب شهروندان این کلان شهر را یکی از مهم ترین این پروژه ها اعلام کرد و گفت: به طور قطع خط انتقال آب شرب کرمانشاه به همراه تصفیه خانه آن امسال به اتمام خواهد رسید اما دیگر مراحل و فاز های این پروژه مانند فاضلاب شهر، شبکه توزیع آب و دیگر خطوط انتقال آب در سالهای بعد تکمیل می شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و بودجه استان کرمانشاه یکی دیگر از پروژه های مهم استان را طرح گرمسیری اعلام کرد و گفت:  هنوز بخش های از این طرح عظیم و ملی استان برای تکمیل باقی مانده است که اتمام و بهره برداری از آن به خاطر اهمیت مدیریت آب، اشتغال و رونق کشاورزی در در دستور کار قرار می گیرد.

وفایی همچنین اجرای خط راه آهن کرمانشاه به خسروی برای اتصال استان به راه های بین المللی و آسیایی را یکی دیگر از پروژه بسیار مهم استان اعلام کرد که امسال روند اجرای مرحله کرمانشاه به اسلام آبادغرب آن در دست اقدام قرار می گیرد.

پروژه های سفر رهبر معظم انقلاب در اولویت اصلی است

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی بودجه استان کرمانشاه اتمام اجرای بزرگراه کرمانشاه به کامیاران را یکی دیگر از پروژه های مهم سال‌جاری عنوان کرد  و اظهار داشت: برخی از پروژه ها مهم استان مانند دهکده المپیک و یا بیمارستان ۵۴۰ تخت خوابی کمربندی غربی شهر کرمانشاه از جمله پروژه های بزرگی است که امسال روند تکمیل آنها در دست اقدام است.

طرح آبرسانی به کلانشهر کرمانشاه

وی در ادامه اتمام پروژه های مصوب سفر مقام معظم رهبری را از اولویت های مهم استان در سال ۱۴۰۱ عنوان کرد و افزود:  هرآنچه از پروژه های مصوب سفر مقام معظم رهبری به استان باقی مانده است امسال اتمام و اجرای آنها در دست اجرا قرار می گیرد.

وفایی اجرای عدالت سرزمینی با توازن در تخصیص اعتبارات شهرستان ها را یکی دیگر از رویکرد های مهم دولت در سال جاری اعلام کرد و گفت: عدالت سرزمینی براساس ترکیبی از ۲۶ شاخص مهم عدالتی مانند جمعیت و میزان محرومیت شهرستان با ۷۶ شاخص اختصاصی این سازمانی در توزیع بودجه و اعتبار به ترتیب اولویت به پروژه شهرستان ها اختصاص می یابد.

تخصیص بودجه برای اتمام پروژه های نیمه تمام در سفر رئیس جمهور به استان

استاندار کرمانشاه نیز در گفت و گو با ایرنا یکی از رویکردهای جدی دولت را اتمام پروژه های نیمه تمام دانست و گفت: در راستای امید آفرینی در میان مردم و کمک به ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در استان باید هرچه سریعتر پروژه های نیمه تمام را به اتمام برسانیم.

«بهمن امیری مقدم» به برگزاری جلسات متعدد جهت جمع بندی بودجه و اعتبارات پروژه های نیمه تمام و پیشنهاد آن به دولت برای سفر آتی رئیس جمهور، افزود: در آینده ای نزدیک شاهد حضور رئیس جمهور و اعضای هیات دولت در استان خواهیم بود.

وی با بیان اینکه جلسات مستمر برای جمع بندی تعداد پروژه ها و میزان بودجه مورد نیاز همچنان ادامه دارد، گفت: تاکنون ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای طرح‌های اقتصادی در استان را به دولت پیشنهاد داده ایم تا در سفر رئیس جمهور به تصویب برسد.

نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه همچنین یادآور شد ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار منابع ارزی برای پروژه های اقتصادی در استان نیز به دولت پیشنهاد داده ایم.

امیری مقدم افزود: همچنین در حوزه عمرانی نیز ۱۷ هزار میلیارد تومان پروژه داریم و به دنبال این هستیم که میزان بودجه های بخش های مختلف را نیز افزایش دهیم.

استاندار کرمانشاه گفت: دولت در نهایت با هفت هزار میلیارد تومان پروژه در استان کرمانشاه موافقت می کرد اما با تلاش و پیگیری این رقم را به ۱۷ هزار میلیارد تومان افزایش دادیم و تلاش می‌کنیم این ارقام را بیشتر کنیم.

خط راه آهن کرمانشاه به خسروی

امیری مقدم مهمترین پروژه های استان که در سفر آتی رئیس جمهور مطرح می شود را پتروشیمی، پتروپالایش، توسعه راه آهن، توسعه شهرک های صنعتی، طرح های اشتغالزایی و گردشگری و سایر بخش‌ها دانست و افزود: در  اجرای پروژه ها، مهمترین موضوع ایجاد اشتغال و رفع بیکاری است.

برچسب‌ها