دکتر حمید نامور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به منظور حمایت از دامداران این استان بذور مورد نیاز انواع علوفه دامی به صورت رایگان در اختیار بهره برداران قرار خواهد گرفت.
وی بر کشت گیاهان علوفه ای کم آب طلب در دیمزارهای استان تاکید کرد و افزود: این مهم در شرایط کاهش بارندگی ها به منظور تامین خوراک دام در دستورکار قرار گرفته است.
نامور اظهار داشت: افزایش سطح تولید علوفه دامی در کشور و استان به منظور تامین خوراک مورد نیاز دام ها مورد توجه قرار گرفته است.
وی بیان کرد: سورگوم، ارزن های علوفه ای، ماشک ها و نخودهای علوفه ای از جمله گیاهان علوفه ای کم آب طلبی هستند که در دیم زارها کشت خواهند شد.
نامور گفت: کشت گیاهان علوفه ای کم آب طلب در دیمزارها در شرایط کاهش بارندگی ها به منظور تامین خوراک دام بسیار ضروری است که ضرورت دارد که اجرای کشت این نوع از محصولات در مسیر کشاورزی قراردادی قرار بگیرد و انتظار می رود سرمایه گذاران بخش خصوصی به ویژه واحدهای تولید خوراک دام و دامپروران استان از اجرای کشت قراردادی علوفه دامی استقبال کنند.
۴۲ هزار و ۳۸۱ بهره بردار استان در بخش دام فعالیت دارن، بیشتر دامداران استان سنتی هستند و همراه نگهداری دام، کشاورزی خرده مالکی نیز دارند.
در سال های عادی تنها در فصل کوچ عشایر در فروردین ماه و در زمستان نیز در سه تا چهار ماه بعضا علوفه دستی به دامداران اختصاص می یافت اما در سال جاری حتی در فصل بهار نیز بهره برداران، بخش بیشتری از نیاز خوراک دام را با تعذیه دستی جبران کردند.
خشکسالی تولید علوفه در مراتع را بیش از ۵۰ درصد نیز کاهش داده است و دام سبک برای خوراک نیاز به مراتع دارد اما مراتع فقیر استان علوفه مورد نیاز دام را تامین نمی کند.
در استان یک میلیون و ۹۷۰ هزار راس دام سبک وجود دارد که شامل یک میلیون و ۶۶۶ هزار و ۵۳۰ راس گوسفند و بره و مابقی بز و بزغاله است.
همچنین در خراسان شمالی ۸۲ هزار راس دام سنگین وجود دارد که ۷۹ هزار و ۷۵۸ راس گاو و گوساله و ۲ هزار و ۴۹۱ نفر شتر است.
براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، ۴۴ درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.