تهران- ایرنا – تحلیلگران اعلام کردند باوجود سکوت رسانه های کره شمالی درباره آزمایش های موشکی اخیر این کشور در بحبوحه گسترش بی سابقه همه گیری ویروس کرونا احتمال آمادگی برای آزمایش هسته ای افزایش یافته است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از خبرگزاری «رویترز»، کره شمالی روز گذشته  ۳ موشک بالستیک دور برد قاره پیما پرتاب کرد که با رزمایش های آمریکا و کره جنوبی و اعمال فشار برای تجدید تحریم های جدید سازمان ملل متحد علیه این کشور همراه شد. 

براساس گزارش آژانس های سازمان ملل متحد انجام آزمایش های چندگانه موشکی که با اعلام نخستین موارد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور پس از ۲ سال شروع همه گیری در جهان همزمان شد ممکن است  به بحرانی ویرانگر برای جمعیت ۲۵ میلیونی این کشور تبدیل شود.

تحلیلگران معتقدند آزمایش های موشکی کره شمالی نشان می دهد این کشور به پیشرفت فنی برنامه های سلاح هایش متعهد است. اما رسانه های این کشور که غالبا درباره ظرفیت ها و موفقیت های آزمایش های موشکی سرو صدا می کردند به طرز غیرمعمولی درباره آزمایش های اخیر سکوت کردند. 

با این حال کره جنوبی معتقد است آزمایش های اخیر موشکی کره شمالی موفقیت آمیز نبوده است. براساس اطلاعات کره جنوبی دومین موشکی که روز گذشته پرتاب شد، موشک بالستیک  کوتاه برد «کی ان- ۲۳» در میانه راه سقوط کرد. 

«کیم تائی هیئو» معاون مشاور امنیت ملی کره جنوبی در مصاحبه با خبرنگاران گفت به نظر می رسد آزمایش موشک های قاره پیمای بالستیک کره شمالی با هدف بررسی مرحله جداسازی  وسیستم های پیشران موشکی باشد. در حالی که پرتاب موشک های کوتاه برد می تواند با هدف افزایش قابلیت حمل سلاح های هسته ای و بهبود ظرفیت سیستم های مربوط به مسائل هسته ای باشد.

وی همچنین خاطر نشان کرد نشانه هایی وجود دارد که کره شمالی ممکن است آزمایش های چندگانه ای با ابزار انفجاری برای آماده سازی اولین آزمایش هسته ای خود از سال ۲۰۱۷ ترتیب دهد. 

این مقام کره جنوبی افزود به دلیل از سرگیری و ادامه آزمایش های هسته ای کره شمالی، لازم است تحریم ها اعمال شوند تا کره شمالی را از این اقدام بازدارد یا روند انجام این کار را به تاخیر بیندازد.

کره شمالی پیش تر به پیشنهاد کمک کره جنوبی و آمریکا در زمینه ارسال واکسن و دارو برای کنترل همه گیری ویروس کرونا را رد کرد و به جای آن از چین درخواست کمک کرد.

در اقدامی دیگر امروز هم ارتش آمریکا و ژاپن در رزمایشی جنگنده‌های خود را بر فراز آسمان دریای ژاپن به پرواز درآوردند که به گفته مقامات دو کشور نمایش قدرت پس از آزمایش موشکی اخیر کره‌شمالی است.

در همین حال ارتش آمریکا طی بیانیه ای اعلام کرد که این رزمایش با هدف به نمایش گذاشتن توانمندی‌های ترکیبی برای مقابله با تهدیدهای منطقه‌ای برگزار شده است.
در این رزمایش چهار جنگنده اف-۱۶ آمریکا و چهار جنگنده اف-۱۵ ژاپن حضور داشتند.