به گزارش ایرنا، مجتبی ورمقانی روز شنبه در جمع خبرنگاران در سنندج با اشاره به احتمال بروز و شیوع تب کریمه کنگو در کردستان افزود: زمان آماده سازی و قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش یک بار مصرف استفاده و پس از آن نسبت به شستشوی کامل دست و لوازم آماده سازی گوشت اقدام شود.
وی افزود: مهمترین عامل انتقال ویروس این بیماری، کنهها هستند و از سایر راههای انتقال این بیماری میتوان به تماس با ترشحات، خون و بافت دام و یا انسان آلوده به بیماری اشاره کرد.
مدیرکل دامپزشکی کردستان با اشاره به اینکه شهروندان از خوردن گوشت و آلایش (جگر، دل و قلوه) نیم پخته خودداری کنند، اضافه کرد: استفاده از لباس کار و دستکش در زمان تماس با دام زنده الزامی است همچنین باید از خرید و مصرف گوشتهای حاصل از ذبح غیر مجاز که بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی و خارج از کشتارگاه انجام میشود خودداری کرد.
ورمقانی یادآور شد: این بیماری در انسان خطرناک بوده و معمولا با تب و حالت تهوع، بی اشتهایی، اسهال و استفراغ خونی، ضعف و درد شدید عضلانی آغاز و با گذشت ۳ تا ۶ روز خونریزی زیر پوستی از جمله علائم وجود این بیماری در انسان است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان اظهار داشت: از جمله گروههای در معرض خطر این بیماری می توان دامداران، دامپزشکان، کارگران کشتارگاه ها، قصابها و پرسنل درمانی در تماس با افراد بیمار را نام برد.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی کشنده مشترک بین انسان و دام است که در دام بدون علامت بوده و تنها با ایجاد یک تب خفیف طی ۲ تا هفت روز دام را درگیر میکند، تشخیص این بیماری از روی ظاهر دام امکان پذیر نیست.