سنندج- ایرنا-  مدیر بازاریابی و امور مشتریان شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور گفت: در سال زراعی جاری مصرف کودهای فسفر و پتاس در اراضی کشاورزی سطح کشور افزایش هفت برابری یافته است.

محمد مهدی سعیدی روز شنبه در حاشیه برگزاری همایش ترویجی آموزشی کودهای شیمیایی در سنندج در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور در راستای طرح ارتقای کودهای کشاورزی، از شرکت‌های تولیدی داخلی به ویژه دانش بنیان حمایت ویژه می کند.

وی با اشاره به اینکه برگزاری این همایش یک روزه هم به منظور حمایت از این شرکت ها انجام شده است، افزود: شرکت خدمات حمایتی به عنوان بزرگترین شبکه توزیع نهاده های کشاورزی به ویژه کودهای شیمیایی در کشور فعالیت می کند.

مدیر بازاریابی و امور مشتریان شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور با اشاره به اینکه بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ کارگزار در کشور وجود دارد، اضافه کرد: کود استاندارد و مورد تایید موسسه آب و خاک از طریق این کارگزاری ها در اختیار کشاورزان قرار داده می شود.

سعیدی با بیان اینکه این همایش یک روزه در همه استان های کشور برگزار خواهد شد، یادآور شد: کردستان ششمین استانی است که این همایش امروز در آن برگزار شده است و در این همایش بستری فراهم شده تا کارگزاران، کود مورد نیاز را از این شرکت ها خریداری و سپس در اختیار کشاورزان قرار دهند.

مدیر بازاریابی و امور مشتریان شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور میزان مصرف کودهای فسفر و پتاس را در سال زراعی گذشته، سه هزار و ۷۰۰ تن خواند و اظهار داشت: به دلیل افزایش قیمت این کودها که وارداتی است کشاورزان سال زراعی گذشته میزان مصرف را کاهش دادند و همین هم باعث کاهش عملکرد محصولات کشاورزی شد.

سعیدی یادآور شد: با سیاستی که وزارت جهاد کشاورزی در پیش گرفت قیمت این ۲ کود ۵۰ درصد کاهش یافت و همین موضوع باعث افزایش هفت برابری مصرف این کودها در سال زراعی جاری شد.

وی اظهار داشت: اگر کودهای شیمیایی به طور بهینه و براساس فرمول کودی مورد استفاده قرار گیرند محصول ارگانیک تولید خواهد شد و از لحاظ سلامتی هم هیچ خطری برای مصرف کنندگان به دنبال نخواهد داشت.

معاون فنی و امور اجرایی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کردستان هم اظهار داشت: ۱۰ شرکت تولیدکننده کود کشاورزی در این همایش محصولات خود را عرضه کرده اند.

کیوان ذهنی با اشاره به اینکه کارگزاران و کشاورزان پیشرو به این همایش دعوت شدند، افزود: در سطح استان ۹۰ کارگزار زیر پوشش شرکت خدمات حمایتی مشغول به فعالیت هستند.

وی با تاکید براینکه هیچ کمبودی در زمینه کودهای شیمایی در استان نداریم، اضافه کرد: شرکت های تولیدی داخل کشور در زمینه تولید کود به ویژه کودهای میکرو عملکرد مطلوبی دارند و از این لحاظ می توان گفت خودکفا شده ایم.

کردستان یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۸۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود، ۳۸۱ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۳ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است؛ از ۸۳۶ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات  کشاورزی کردستان ۷۰۵ هزار هکتار آن دیم و ۱۳۱ هزار هکتار آن هم آبی است.

جمعیت بهره‌بردار کشاورزی استان کردستان ۱۲۲ هزار نفر است که (در شرایط جوی مناسب) سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی (زراعی و باغی) تولید می کنند که بیش از ۴۴۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی استان کردستان گندم و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۲ هزار تن در سال است.