علی خیرالدین در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره اختصاص پژوهانه فناوری جوانه به پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری، اظهار داشت: پژوهانه فناوری از سه تا چهار سال قبل در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایجاد شد که سه بخش دارد اما مهم ترین بخش آن، گرنت فناوری جوانه است.
وی توضیح داد: در این پژوهانه به استادان راهنما و همچنین دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری که پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری در راستای فناوری و نوآوری ارایه دهند، گرنت ۲۰ تا ۸۰ میلیون تومانی اختصاص می یابد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم از تأمین این بودجه خبر داد و افزود: بودجه این پژوهانه تأمین شد و در اختیار پارک های علم و فناوری استان ها قرار گرفت؛ از همه روسای دانشگاه ها می خواهیم در این زمینه به دانشجویان و استادان اطلاع رسانی کنند.
خیرالدین درباره پرداخت این پژوهانه خاطرنشان کرد: پارک های علم و فناوری این بودجه را برای اختصاص به دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی به صندوق های پژوهش و فناوری واریز می کنند.
معاون وزیر علوم به نحوه اختصاص این مبلغ به افراد حایز شرایط اشاره کرد و گفت: این رقم به نوع پایان نامه و رساله، کار آزمایشگاهی و حجم تجهیزات آزمایشگاه ها بستگی دارد و ممکن است ارقام با توجه به عملکرد پایان نامه ها و رساله ها تغییر کند.
به گزارش ایرنا، گرنت (پژوهانه) فناوری جوانه که از سال ۹۷ شروع، اواخر سال ۹۸ ابلاغ شد و آیین نامه آن اوایل سال جدید با توجه به تشکیل معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم باید تغییر می کرد. این طرح اهداف مختلفی دارد که مهم ترین آن سوق دادن اساتید به تولید محصول فناورانه است.
طرح پژوهانه شکوفایی، حمایت از خروجی های آزمایشگاه های تحقیقاتی است و تبدیل به موضوع فناورانه می شود. این پژوهانه حدود ۲۰۰ میلیون اعتبار دارد.
تاکنون ۷۰۰ عضو هیأت علمی از ۱۳۸ دانشگاه در این طرح پژوهانه فناوری شرکت کرده اند که در مجموع ۱۳ میلیارد تومان اعتبار از وزارت علوم، ۱۰ میلیارد تومان اعتبار از سازمان فضایی، پنج میلیارد تومان اعتبار از وزارت نفت و پنج میلیارد تومان اعتبار از وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات در نظر گرفته شده است.