به گزارش خبرنگار ایرنا، ابوطالب جلالی روز یکشنبه در نشست بررسی مسایل و مشکلات شهرک صنایع دستی که با حضور مدیران دستگاههای اجرایی شاهرود در محل سالن ولایت فرمانداری برگزار شد، افزود: یکی از وظایف مهم مسوولان در حمایت از صنعت صنایع دستی، شناسایی ارزشها و قابلیتهای آن به لحاظ فنی و فناوری و هم ارزشهای معنوی و فرهنگی است.
وی ابراز داشت: بسیاری از عرصههای هنری در صنایع دستی به دلیل نبود نگاه درست از بین رفته و تلاشی برای بازآفرینی آن صورت نگرفته است به همین دلیل باید از صنایع دستی به مانند صنعت حمایت کرد.
جلالی با تاکید بر اینکه در راستای حمایت میتوان تمام مشکلات این حوزه را ابتدا مورد بررسی قرار داد و در راستای ساخت شهرک صنایع دستی طبق چهارچوبهای قانونی و همچنین ارائه کامل خدمات و تسهیلات این حوزه گام برداریم، اظهار داشت: در دنیا ۶۰۰ اثر صنایع دستی ثبت جوامع بین المللی از جمله یونسکو شدهاند که از این تعداد ۳۰۰ مورد به نام ایران ثبت شده و از این تعداد ۲۰۰مورد به استان اصفهان و فقط ۱۰۰ مورد به دیگر استانها تعلق دارد.
معاون استاندار سمنان ادامه داد: نگرش به صنایع دستی از دو بُعد تخصصی یکی مبلمان شهری که به شهر زیبایی میدهد و دیگری نگاه اقتصادی که موجب اشتغال و رفع مشکلات اقتصادی میشود دارای اهمیت فراوان است.
وی با بیان اینکه صنایع دستی باید جایگاه ویژه در شهرستان شاهرود داشته باشد، تصریح کرد: بهترین راهکار ساخت شهرک صنایع دستی در «پارک چلغگیر» در فاصله بین دو شهر شاهرود و بسطام است چرا که این منطقه تمامی امکانات زیربنایی و زیرساختی را دارا است.
فرماندار شاهرود با اشاره به اینکه طبق قانون ماده ۳۰-۳۱محل مورد نظر ساخت شهرک صنایع دستی نباید در حریم شهر باشد، افزود: سند زمین واگذار شده برای ساخت باید به نام هنرمند زده شود و تدابیر لازم به منظور ارائه این خدمات فقط در راستای حمایت از صنایع دستی انجام شود.
به گفته وی، ساخت شهرک صنایع دستی موجب میشود هنرمند، گردشگر و مردم از این ظرفیت ایجاد شده به نحوه شایسته استفاده نمایند.
افزون بر ۲هزارتن در ۴۸ رشته صنایع دستی شهرستان شاهرود فعالیت و در زمینه رشد و توسعه اقتصادی و اشتغال آفرینی هنرنمایی میکنند.