به گزارش روز دوشنبه ایرنا، رویترز گزارش خود را با اشاره به فعالیت یک موسسه خیریه کوچک برای گشایش کلینیکی در شمال بورکینافاسو آغاز کرده که مراقبت از هزاران زن و کودکی را که از دست شورشیان متواری شده اند هدف قرار می داد.
موسس این بنیاد خیریه می گوید با آغاز حمله روسیه به اوکراین در ماه فوریه و اختلال در زنجیره جهانی غذا، افزایش هزینه های مصالح ساختمانی و افزایش هزینه های سوخت و غذا در غرب آفریقا، این نهاد مجبور شده تصمیم سختی را گرفته و ساخت این کلینیک را که فقط پایه های آن گذاشته شده بود، متوقف کرده است.
جنگ اوکراین تاثیر مشابهی را در طرح های کمک رسانی در منطقه زیر صحرا داشته و بالقوه زندگی میلیون ها نفر را با خطر مواجه کرده است.
این در حالیست که سازمان های بشردوستانه تا همین حالا نیز به دلیل همه گیری کرونا با افزایش گسترده هزینه ها مواجه بوده اند و بحران اروپا تنها اوضاع را وخیم تر کرده است. حتی هزینه غذاهای درمانی برای نجات کودکان دچار سوءتغذیه نیز افزایش یافته است.
آنچه که این مشکل را بغرنج تر کرده این است که برخی از کمک رسان ها منابع مالی دولتی را از اختصاص به کشورهایی بسیار آسیب دیده در آفریقا حذف کرده اند تا از بیش از ۶ میلیون آواره اوکراینی حمایت کنند.
دانمارک مارس گذشته اعلام کرد که کمک ها به بورکینافاسو را امسال به نصف کاهش داده تا به پناهجویان اوکراینی کمک کند. بودجه این کشور برای کمک به کشور مالی نیز که گرفتار شورشیان اسلام گرا است ۴۰ درصد کاهش یافته است.
سوئد نیز اعلام کرده که قصد دارد یک میلیون دلار از بودجه کمک خود را صرف هزینه های میزبانی از پناهجویان اوکراینی کند.
روایت مشابهی درباره سودان وجود دارد. در منطقه ای واقع در جنوب این کشور که با درگیری و کمبود مواد غذایی مواجه است، یک کلینیک اطفال که توسط موسسه خیریه پزشکی سنگال،موسوم به «آلیما» اداره می شود، به دلیل افزایش هزینه ها، از جمله سوخت برای ژنراتور کلینیک، با کمبود بودجه ۳۰۰ هزار دلاری مواجه است.
مدیر عملیات این پروژه گفته که مجبور شده به دلیل افزایش هزینه ها پروژه را متوقف کند.
موسسه خیریه «اقدام علیه گرسنگی» که در سراسر آفریقا فعالیت می کند شاهد افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی هزینه های مواد غذایی شامل برنج، بنزین و شکر بوده است و از این رو مجبور شده در طرح های خود بازنگری کند.
این موسسه ممکن است هزینه ها را بیش از پیش کاهش دهد. این موسسه تنها توانسته یک چهارم از دو میلیارد دلار مورد نیاز برای کمک به یمن را در سال جاری که از کمک کنندگان بین المللی جمع آوری می کند، تامین کند.
بر اساس گزارش بانک جهانی، درگیری ها در اتیوپی، سومالی، جمهوری دموکراتیک کنگو و منطقه ساحل میلیون ها نفر را وادار به ترک خانه و کاشانه خود کرده است و نیمی از این افراد در شرایط فقر شدید بسر می برند.
غرب آفریقا به تنهایی با کمبود بیسابقه مواد غذایی مواجه است که تقریباً ۴۰ میلیون نفر را تهدید میکند که بخشی از آن ناشی از خشکسالی و تأثیر جنگ در اوکراین بر قیمت و عرضه مواد غذایی است.
کارشناسان بهداشتی می گویند تاثیر افزایش هزینه ها بر اساس سازمان های کمک رسان متفاوت است. برخی از آنها که کوچکتر و غیر انتفاعی هستند به کمک رسان های سازمانی نیاز دارند و این در حالیست که برخی از دولت ها با مشکلات بودجه در گیر هستند.
متخصصان بهداشت و امداد رسان ها می گویند هنوز خیلی زود است که دقیقاً تأثیر افزایش هزینه ها بر جوامع را ارزیابی کنیم و تا معلوم شدن میزان خسارت ناشی از افزایش هزینه ها ممکن است ماه ها طول بکشد.
صندوق کودکان سازمان ملل _یونیسف- می گوید سالانه ۱۳۷ میلیون دلار صرف غذای درمانی می کند و ارزش کل بازار آن تا ۴۰۰ میلیون دلار تخمین زده می شود. اما سازمان های کمک رسان می گویند هزینه ها بسیار سنگین شده است.
یک شرکت تولید کننده «پلامپی نات» نوعی غذا که برای کودکان ۶ ماهه به بالا استفاده می شود گفت در یک سال گذشته هزینه این محصول ۲۳ درصد افزایش یافته و از زمان جنگ اوکراین ۹ درصد دیگر بر قیمت این محصول افزوده شده است.
شرکت «نوتریسِت» گفت: جنگ اوکراین به طور غیرمستقیم بر افزایش قیمت های مواد خام تاثیر گذاشته و قیمت ها حتی در ماه ها و هفته های آینده نیز به روند افزایش خود ادامه خواهند داد.
افزایش قیمت ها یونیسف را نگران کرده و این سازمان پیش بینی می کند که قیمت مواد غذایی که خاصیت درمانی دارند در شش ماه آینده ۱۶ درصد افزایش می یابد که علت آن جنگ اوکراین و اختلالات ناشی از همه گیری کرونا است.
این صندوق گفته بدون تامین بودجه بیشتر، ۶۰۰ هزار کودک ممکن است فرایند درمانی خود را از دست بدهند.