دبیرکل سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در سخنانی در کنفرانس گفتگوی آفریقا با اشاره به بحران مواد غذایی در جهان در پی جنگ اوکراین گفت که در پی این بحران "گروه جهانی واکنش به بحران غذا، انرژی و امور مالی" در سازمان ملل تشکیل شد.
گوترش تصریح کرد: این گروه بلافاصله توصیه کرد که تمام محدودیت های صادرات مواد غذایی باید برداشته شود. ذخایر استراتژیک باید آزاد شود و مازاد تولید به کشورهای نیازمند اختصاص داده شود.
وی تاکید کرد: واضح است که حل این بحران همچنین مستلزم ادغام مجدد تولیدات کشاورزی اوکراین و مواد غذایی و کود روسیه و بلاروس در بازارهای جهانی علیرغم وجود جنگ است.
دبیر کل سازمان ملل گفت: جنگ در اوکراین باعث شده قیمت مواد غذایی به بالاترین حد خود در تاریخ برسد. کشورهای آفریقایی از جمله کشورهایی هستند که به شدت تحت تأثیر این جنگ قرار می گیرند.
وی اضافه کرد: آفریقا برای انطباق با شرایط اضطراری اقلیمی و تامین برق تجدیدپذیر در سراسر این قاره، نیاز به تقویت حمایتهای فنی و مالی دارد و کشورهای توسعه یافته باید به تعهدات مالی ۱۰۰ میلیارد دلاری خود در قبال کشورهای در حال توسعه عمل کنند.
گوترش در عین حال اظهار داشت: مدتها است که تغذیه، امنیت غذایی، درگیری ها، تغییرات آب و هوایی، اکوسیستم ها و سلامت به عنوان موضوعات جداگانه در نظر گرفته شده اند. اما این چالش های جهانی عمیقاً به هم مرتبط هستند.
وی افزود: درگیری باعث ایجاد گرسنگی می شود. بحران اقلیمی اختلافات و درگیری را تشدید می کند. ناامنی اقتصادی با همهگیری کرونا و نابرابری در منابع تخصیص داده شده برای بهبودی، تشدید میشود.
دبیر کل سازمان ملل گفت: بیش از ۲۸۱ میلیون آفریقایی یعنی از هر پنج نفر یک نفر، در سال ۲۰۲۰ دچار سوءتغذیه بودند. ۶۱ میلیون کودک آفریقایی تحت تأثیر کوتاهی قدی هستند که می تواند بر سلامت جسمی و روانی آنها در طول زندگی تأثیر بگذارد.
گوترش تاکید کرد: مثل همیشه، زنان و دختران بیشترین آسیب را می بینند. وقتی غذا کمیاب می شود، دختران و زنان اغلب آخرین کسانی هستند که غذا می خورند و اولین افرادی هستند که از مدرسه خارج شده و مجبور به کار یا ازدواج می شوند.
دبیر کل سازمان ملل ادامه داد: بهبودی نابرابر پس از همه گیری کرونا، بسیاری از کشورهای در حال توسعه را در آستانه ناتوانی در پرداخت بدهی قرار داده است. نابرابری در این زمینه بسیار زیاد است.
نظر شما