به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه خبری «سی جی تی ان» چین، دو اقتصاد بزرگ دنیا از ۴ سال پیش درگیر یک جنگ تجاری شده اند. «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا که در سال ۲۰۱۸ جنگ تجاری میان ۲ کشور را با اعمال تعرفه های مالیاتی اضافی بر روی کالاهای چینی آغاز کرد اعتقاد داشت که «جنگ های تجاری خوبند و به آسانی در آنها پیروز می شویم.»
با این وجود، ادعای رئیس جمهوری سابق آمریکا درحالی که بسیاری از کسب و کارهای این کشور اذعان کردند پرداخت عوارض مالیاتی در نهایت منجر به افزایش قیمت ها برای مصرف کنندگان آمریکایی می شوند، درست از آب درنیامد.
«ماری آمیتی» اقتصاددان آمریکایی بانک ذخیره فدرال نیویورک در سال ۲۰۲۰ در مقاله ای تحقیقاتی نوشت: «ادامه تعرفه های مالیاتی تقریبا به طور کامل از سوی مصرف کنندگان یا شرکت های آمریکایی پرداخت می شود.»
از سوی دیگر «نیل بوش» بنیانگذار مرکز جورج بوش در روابط چین و آمریکا نیز در مصاحبه با خبرنگاران تاکید کرد:تعرفه های تنبیهی، سیاستی شکست خورده است که باید تغییر کند. وی در ادامه تاکید کرد: «از دیدگاه من تعرفه های مالیاتی از آغاز ایده ای بسیار احمقانه بود. افزایش تعرفه های مالیاتی بر دوش مصرف کننده آمریکایی بود که به کسب و کارهای آمریکا آسیب های جدی وارد کرد.»
بر این اساس، در تاریخ ۲۳ مه «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد قانون تعرفه های مالیاتی تجاری با چین بازبینی و لغو آن مورد بررسی قرار می گیرد.
پکن همواره واشنگتن را ترغیب کرده است تا تعرفه های مالیاتی را از کالاهای چینی بردارد زیرا این موضوع به نفع شرکت ها و مصرف کنندگان آمریکایی نیز خواهد بود.
براساس داده های گمرک چین، تجارت میان آمریکا و این کشور تا ۲۸.۷ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش داشته و به ۷۵۵.۶ میلیارد دلار رسیده است و آمریکا به عنوان سومین شریک تجاری بزرگ چین به دنبال کشورهای عضو سازمان اتحادیه جنوب شرقی آسیا (آ سه آن) و اتحادیه اروپا در مقامش باقی مانده است .