به گزارش خبرنگار اعزامی حوزه دولت ایرنا، «سید صولت مرتضوی» در آیین بهرهبرداری از قنوات چهارگانه روستای نوفرست بیرجند گفت: روستاهای استان خراسان جنوبی روستاهای الگوی زندگی بهشمار میروند و مردم عزیز روستای نوفرست، همانند دیگر هموطنان روستایی زیبنده تکریم و خدمت هستند.
وی افزود: در همین دوران اصلاحات اقتصادی دشمنان تلاش کردند تا نقاط قوت را به ضعف تبدیل کنند اما مردمان ولایتمدار ایران اسلامی تمام دسیسههای آنها را نقش بر آب کرد.
معاون رئیس جمهور گفت: استان خراسان گل سرسبد است و در جریان سفر امروز به خراسان جنوبی روند اجرای مصوبات سفر استانی رئیس جمهور مورد بررسی قرار گرفت تا کارها با جدیت پیگیری شود.
مرتضوی متذکر شد: خوشبختانه با وجود همه مشکلات و کم آبیها، روستای نوفرست به همت مردم سختکوش و دلسوز این دیار سرسبز ماند و دولت هم برای تأمین آب استان برنامه دارد و از طرفی نهضت احیای قنوات را نیز با قوت ادامه خواهیم داد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد در آینده نه چندان دور، اقتصاد کشور از محوریت نفت به معادن تغییر ریل دهد و تأکید کرد «این کار با اراده و همت، امکانپذیر است».
قنوات اربعه روستای «نوفرست» به نمایندگی از ۱۲۹ قنات استان بهطول ۴۰ کیلومتر از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور و هیأت دولت به خراسان جنوبی به مرحله بهرهبرداری رسیده و کارفرمای این طرح، اداره کل جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند بوده است.
این قنوات هزار و ۳۷۸ متر کولگذاری و ۹۸۶ متر نیز لایهبرداری شدهاند و با اعتباری بالغ بر ۶۸۰۰ میلیون ریال از محل منابع اعتباری خودیاری ۱۲۰۰ میلیون ریالی و اعتبارات بنیاد برکت ایجاد شده و اجرای آن بر عهده بسیج سازندگی خراسان جنوبی با مشارکت مردمی قرار داشته است.
معاون اجرایی رئیس جمهور امروز سهشنبه که برای نظارت میدانی و بررسی آخرین وضعیت پیشرفت و تحقق مصوبات سفر استانی آیتالله سید ابراهیم رئیسی و افتتاح چند طرح به خراسان جنوبی سفر کرده است، تاکنون از طرح بزرگراه باند دوم محور بیرجند - قائن و طرح راهآهن بیرجند - قاین - یونسی و تصفیهخانه فاضلاب بیرجند بازدید کرد. مرتضوی همچنین ۶۹۷ طرح توسعه مخابرات استان خراسان را افتتاح کرد.
رئیس جمهور در طول هشت ماه اخیر به ۲۱ استان کشور شامل خوزستان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، ایلام، کهکیلویه وبویراحمد، بوشهر، فارس، اردبیل، سمنان، زنجان، لرستان، یزد، قم، هرمزگان، گیلان، گلستان، مازندران، خراسان رضوی، البرز و قزوین،آذربایجان غربی سفر کرده است.
آیتالله رئیسی در سومین سفر استانی دولت سیزدهم ۱۹ شهریور ۱۴۰۰، با هدف بررسی مسائل و مشکلات و تلاش برای حل آنها به خراسان جنوبی سفر کرده بود.
تأمین آب، اقتصاد معدن و فعالسازی ظرفیت معدنی استان، بهرهبرداری حداکثری از معادن زغال سنگ با دو شرط تأمین زیرساختها و حقوق کارگران، توسعه راههای استان و پرداخت مطالبات پیمانکاران، تسریع طرح ریلی و تأمین اعتبار، فعالشدن همه بازاچههای مرزی استان، اقتصاد گردشگری و استفاده از ظرفیت کویر، فعالسازی طرحهای نیمهفعال و نیمهتمام، توسعه کشت گلخانهای از جمله موضوعات مورد تأکید آیتالله رئیسی در سفر به خراسان جنوبی بود.
به گفته جواد قناعت استاندار خراسان جنوبی، ٢٨۵ طرح با اعتبار عمرانی ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان و هفت هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات رهاورد این سفر برای مردم استان بوده است.
همچنین از محل مصوبات سفر رئیس جمهور در مجموع ۹۰۰ میلیارد تومان از محل منابع عمومی و به عبارتی بیش از ۱۱۴ درصد به این استان تخصیص داده شده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور پیشتر اعلام کرده بود که تاکنون مصوبات ١٧ استان قطعی و ابلاغ شده و سایر مصوبهها و دستورات رئیس جمهور نیز در دست پیگیری است.
سید صولت مرتضوی پیش از این برای پیگیری و نظارت میدانی بر پیشرفت و تحقق مصوبات و دستورات رئیس جمهور، به استان سمنان سفر کرده بود.