خلیل رنجبر روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: بر این اساس، نوبت دهی سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو به ورود به دبستان با فعالیت سامانه از ۲۶ خرداد جاری آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه برگزاری مراسم افتتاحیه سنجش اول تیر فعالیت پایگاه،های سنجش به صورت رسمی از پنجم تیر در استان آغاز میشود، ادامه داد: پیشبینی میشود در سال جاری بیش از ۳۰ هزار نوآموز در برنامه سنجش شرکت کنند.
رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان در ادامه با اشاره به شرکت ۳۰ هزار و ۸۵۹ نوآموز در برنامه سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی در سال گذشته، افزود: از این تعداد ۲۳ هزار و ۹۰۲ نوآموز بدو ورود به دبستان و ۶ هزار و ۹۵۷ نوآموزان پیش دبستان بودند که در پایگاههای سنجش، ارزیابی شدند.
وی با اشاره به شناسایی ۲ هزار و ۲۳۰ نوآموز دیرآموز در پایگاه های سنجش استان،گفت: از این تعداد ۳۰ نوآموز مجدد تست شدند که ۱۵ نفر آموزش پذیر، ۲ نفر آزمایشی و ۱۳ نفر به عنوان عادی تشخیص داده شدند.
رنجبر با بیان اینکه سال گذشته ۵۷ دانش آموز دارای مشکل جسمی–حرکتی در پایگاههای سنجش شناسایی شدند؛ اضافه کرد: از این تعداد ۱۰ نفر نیازمند به توان بخشی، ۱۲ نفر نیازمند به معلم تلفیقی و ۳۵ نفر به عنوان عادی تشخیص داده شدند.
وی از ارجاع ۶۲۹ نوآموز به پزشک متخصص شنوایی خبر داد و یادآور شد: ۳۵۰ نوآموز بدون مشکل، ۱۶۶ نوآموز ارجاع جهت درمان، ۳۶ نوآموز شنوایی یک طرفه، ۲۵ نوآموز نیاز به سمعک، ۱۴ نوآموز نیاز به پروتز و یک نوآموز نیز به مدارس استثنایی معرفی شدند.
رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان با اشاره به آمار دانش آموزان شرکت کننده در آزمون جهش تحصیلی در سال گذشته، اظهار داشت: از ۱۳۹ داوطلب در این آزمون، ۵۳ نفر صلاحیت ارتقا به پایه بالاتر داشتند و ۸۶ نفر نیز در این آزمون صلاحیتهای لازم را نداشتند.
وی با بیان اینکه سال گذشته هزار و ۲۷۹ نوآموز مشکوک به مشکل بینایی بودند؛ افزود: ۴۰۷ نفر بدون مشکل، ۵۲۹ نفر نیاز به عینک، ۳۰۹ نفر عدم نیاز به عینک، ۱۶۸ نفر تحت درمان آمبلیوپی، ۲۸ نفر تحت درمان دارویی و جراحی، پنج نفر نیازمند وسایل کمک بینایی و ۲ نفر نیز به مدارس استثنایی معرفی شدند.
استان کردستان ۳۰۰ هزار دانشآموز دارد که در سه هزار و ۸۰۰ واحد آموزشی تحصیل میکنند.