تهران- ایرنا- افزایش بی‌سابقه نرخ فرآورده‌های نفتی در پاکستان در کنار مشکلات اقتصادی و تورم که مردم را به شدت درگیر چالش‌های معیشتی کرده موجب شد تا دولتمردان پاکستانی مجبور به تدوین برنامه اجرای وضعیت اضطراری و ریاضت اقتصادی در این کشور شوند. 

به گزارش روز شنبه ایرنا، با افزایش ۴۰ درصدی بهای سوخت در پاکستان توفان تورم و گرانی تمامی بخش‌های تجاری و اقتصادی این کشور را درنوردیده و مشکلات را برای جامعه این کشور دشوارتر کرد. 

رسانه‌های پاکستانی افزایش مجدد قیمت بنزین و گازوئیل در این کشور را پرتاب بمب به زندگی مردم به ویژه قشر ضعیف تشبیه و گفتند: افزایش بهای سوخت باعث گرانی نرخ کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و افزایش قیمت سایر محصولات مرتبط با تمامی بخش‌های تجاری، اقتصادی و اجتماعی شده است. 

اقتصاد بیمار پاکستان به ویژه پس از گرانی‌های اخیر دولت را مجبور به اتخاذ ریاضت اقتصادی و تدوین برنامه وضعیت اضطراری معیشتی کرده و در اولین گام، سهمیه سوخت اعضای کابینه دولت پاکستان در اسلام آباد و همزمان وزرای دولت‌های ایالتی در استان‌های این کشور از ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد. 

براساس دستور اخیر نخست وزیر پاکستان، دولت برای اجرای عدالت در این کشور دست به ریاضت اقتصادی زده و با توجه به افزایش ۴۰ درصد قیمت سوخت استفاده از تسهیلات رایگان سوخت از سوی وزرا و مسوولان ارشد نهادهای دولتی را ممنوع و یا میزان آن را کاهش داد. 

دولت پاکستان احکام جدیدی را به تصویب رساند که طی آن برای کنترل مشکلات پیش روی مردم ناشی از بحران اقتصادی و گرانی، با اشرافیگری مقابله می‌شود و مسوولان مکلف به صرفه جویی در هزینه‌های دولت از جمله ممنوعیت سهمیه رایگان سوخت شدند. 

مردم پاکستان که این روزها بالاترین تورم و بحران اقتصادی ناشی از کاهش ذخایر ارزی و فشار بدیهی‌های خارجی را تجربه می‌کنند، اکنون با افزایش ۴۰ درصدی قیمت سوخت تنها در عرض یک هفته مواجه شده‌اند که طی آن بنزین در این کشور همسایه به لیتری ۳۰ هزار تومان رسید. 

این دومین افزایش قیمت بنزین و گازوئیل در پاکستان طی شش روز اخیر محسوب می‌شود و اکنون قیمت هر لیتر بنزین به ۲۰۹ روپیه معادل حدود ۳۰ هزار و ۷۲۳ تومان رسید. نرخ برابری هر دلار آمریکا نیز امروز در بازارهای ارز پاکستان معادل ۱۹۴. ۵۰ روپیه است. 

این درحالی است که فشار بدیهی‌های خارجی بر پاکستان بیشتر شده و این کشور درحال مذاکرات فشرده با صندوق بین المللی پول برای دریافت وام جدید جهت ثبات در ذخایر ارزی و کنترل تورم و چالش‌های معیشتی می‌باشد. 

رسانه‌های پاکستانی افزایش مجدد نرخ سوخت را خبری تکان دهنده و شوک برانگیز برای مردم این کشور تعبیر کرده و گفتند: عبور قیمت بنزین از ۲۰۰ روپیه در پاکستان سابقه نداشته و به نظر می‌رسد مردم باید منتظر روزهای دشوارتری باشند. 

نرخ‌های جدید سوخت در پاکستان نسبت به چند ماه گذشته به بالاترین سطح خود یعنی افزایش ۴۰ درصدی رسیده است. قیمت هر لیتر بنزین اکنون و بعد از افزایش ۲۰ درصد دیگر به حدود ۳۰ هزار و ۷۲۳ تومان رسیده است. 

بنا بر این گزارش، قیمت دیگر حامل‌های انرژی نیز با افزایش ۳۰ درصدی مواجه شده است. منابع خبری پاکستان همزمان اعلام کردند که دولت قیمت برق و گاز را نیز افزایش داده است و اکنون مردم شاهد افزایش قیمت برق مصرفی نیز خواهند بود. 

به گزارش رسانه‌های پاکستان، کمبود سوخت و انرژی، یکی از بزرگترین مشکلات مردم این کشور محسوب می‌شود، به گونه‌ای که این کمبود به بحرانی برای این کشور تبدیل شده است. 

پاکستان جزو کشورهای وارد کننده سوخت محسوب می‌شود و بهای سوخت در این کشور با توجه به نوسانات قیمت جهانی نفت، تغییر می‌کند.