احمد داوطلب روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع جمعیت دام پلاکگذاری شده، هفت میلیون و ۵۰۴ هزار و ۷۶۵ راس گوسفند و ۵۶۶ هزار و ۵۳۶ راس بز مجموع دام سبک هستند.
وی ادامه داد: هچنین ۴۸۵هزار و ۵۳۰ راس گاو، چهار هزار و ۷۹۲ نفر شتر، ۶۲ راس اسب و ۴۰ راس گاومیش جمعیت دام سنگین پلاکگذاری شده استان را تشکیل میدهند.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: این میزان هویت بخشی دام در استان از زمان آغاز اجرای طرح در نیمه دوم سال ۹۸ تا نیمه خرداد ماه جاری انجام شده است.
داوطلب افزود: تعداد کل دام سبک و سنگین خراسان رضوی هشت میلیون و ۶۱۶ هزار و ۳۴۱ راس است که با احتساب پلاکگذاری انجام شده، معادل حدود ۹۹ درصد جمعیت دامی استان هویت بخشی شده است.
وی اظهار کرد:این رقم چندان دقیق نیست زیرا جمعیت دام مدام در گردش (ورود و خروج) است اما هویتگذاری ثابت است و در این محاسبه صرفا ورودی محاسبه شده و آمار خروجی از آن کم نمیشود و علت این نقص هم ثبت نشدن کشتار، حذف و انتقال دام از استان در سامانه دامپزشکی است.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: اطلاعات ثبت شده در این قالب در صورت انتقال به سامانه هویتگذاری جهاد کشاورزی، امکان روشن شدن آمار واقعی دام زنده و دارای پلاک استان را فراهم میکند.
داوطلب افزود: توزیع نهاده بر اساس شماره پلاک هر دام انجام میشود و به هیچ وجه بر اساس شمارههای ثبتی در سامانه نیست بنابراین در توزیع نهاده مشکلی نداریم اما دقیق بودن آمار سامانه از حیث آمار دام زنده هویتگذاری شده دارای اهمیت و نشان از به روز بودن سامانه دارد.
هدف طرح ملی پلاکگذاری دام، جلوگیری از سرقت و قاچاق، دستیابی به آمار واقعی دام، استقرار صحیح و کارآمدی بیشتر نظام بهداشتی دام، تسهیل در پردازش توزیع نهادههای دامی و کنترل بازار عرضه و تقاضاست.
سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخممرغ در خراسان رضوی تولید میشود.