رشت - ایرنا - سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان اعلام کرد که تا به امروز بیش از ۳۰ هزار هکتار از باغات استان در برابر ملخ مراکشی سمپاشی شدند.

رضا غیاثی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به مشاهده آفت ملخ‌ مراکشی در شهرستان‌های رودبار، املش، رودسر، سیاهکل و آستارا اظهار داشت: به دلیل پایش و شناسایی به موقع کانون‌های ملخ‌ مراکشی در این شهرستان‌ها و سمپاشی، به باغات استان گیلان خسارتی وارد نشده‌است. 

وی با بیان اینکه بیشترین آفت ملخ مراکشی در شهرستان رودبار گزارش شده‌است، اضافه کرد: در شهرستان‌های املش، رودسر، سیاهکل و آستارا ملخ مراکشی کمتر بود که البته در همه این شهرستان‌ها مبارزه شیمیایی با ملخ انجام شده‌است.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان بیان داشت: هر سال اواخر اسفندماه کار پایش ملخ مراکشی در باغات رودبار انجام می‌شود تا با توجه به تراکم و شرایط، برنامه‌ریزی‌ برای مبارزه شیمیایی انجام شود.

وی با اشاره به مشاهده کانون‌های ملخ مراکشی در باغات رودبار در اوایل فرودین اظهار داشت: عملیات مبارزه با ملخ مراکشی از دوازدهم فرودین ماه در باغات شهرستان رودبار آغاز شده و در مناطق ییلاقی ادامه دارد.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه تاکنون سمپاشی در نزدیک به ۳۰ هزار هکتار از باغات رودبار انجام شده است، افزود: مبارزه با ملخ مراکشی در مجموع در ۵۰۰ هکتار از باغات شهرستان‌های املش، رودسر، سیاهکل و آستارا نیز انجام شده‌ و در هیچ یک از شهرستان‌ها خسارت گزارش نشده‌است.

آفت ملخ مراکشی چندسالی است که وارد استان گیلان شده‌است، این ملخ با تخم‌گذاری زیر خاک، تشکیل کانون و زمستان‌گذرانی با گرم و مساعدشدن هوا پس از خروج از تخم به باغات و اراضی منطقه خسارت می‌زند.

هجوم آفت ملخ مراکشی ابتدا از مراتع است، بعد وارد مزارع و باغات می‌شود و در صورت عدم کنترل، سیکل زندگی را تکمیل کرده و گیاهان مسیر خود را با تغذیه نابود خواهد کرد.