۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۲۳
کد خبر: 83312742
T T
۰ نفر

6هزار هكتار از مزارع طارم علیه ملخ مراكشی سم پاشی شد

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۲۳
کد خبر: 83312742
6هزار هكتار از مزارع طارم علیه ملخ مراكشی سم پاشی شد

زنجان - ایرنا – مدیرحفظ نباتات سازمان جهادكشاورزی استان زنجان گفت: از ابتدای امسال تاكنون 6 هزار هكتار از زمین های منابع طبیعی و مراتع این استان در شهرستان طارم علیه ملخ مراكشی سم پاشی و با این آفت مبارزه شده است.

رباب شب خیز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ملخ یكی از آفت های عمومی فقط در طارم است كه در صورت مبارزه نكردن با آن می تواند خسارت فراوانی را به محصولات كشاورزی شهرستان وارد كند.
به گفته وی، كانون یابی ملخ مراكشی از نیمه دوم اسفند 97 در این شهرستان آغاز شده و مبارزه با این آفت تا اوایل تیر ماه ادامه دارد تا وارد مزارع نشوند.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهادكشاورزی استان زنجان گفت: این سازمان سالانه برای مبارزه به موقع و موثر با آفت ملخ، به كانون یابی، كانون كوبی، سمپاشی و طعمه پاشی در سطح وسیعی از زمین ها و مراتع اقدام می كند.
شب خیز اظهار داشت: سالانه 5 میلیارد ریال اعتبار برای مبارزه با ملخ مراكشی نیاز است و در صورت جذب به موقع و مناسب اعتبار كمك قابل توجهی به مبارزه با آن می كند و می توان برای تحقق این مهم با بخش خصوصی قرارداد همكاری منعقد كرد.
وی تاكید كرد: دامداران، چوپانان و همه مردم در صورت مشاهده كانونی از ملخ مراكشی در مراتع شهرستان طارم مورد را برای مبارزه اطلاع دهند تا كارشناسان جهادكشاورزی اقدام كنند.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهادكشاورزی استان زنجان گفت: كارشناسان پس از كانون یابی و سم پاشی كانون ملخ ها اقدام به نصب پرچم در آن نقطه می كنند كه باید از ورود دام به این مكان ها جلوگیری شود و دامداران این مهم را مورد توجه جدی قرار دهند.
به گزارش ایرنا، از لیست یازده گانه فهرست ملخ‌های موجود در لیست آفات عمومی كشور تعداد 9 گونه آن در شهرستان طارم وجود دارد و ملخ مراكشی بیشترین سطح مبارزه را به خود اختصاص داده است.
در ایران نیز این ملخ دارای هر 2 حالت انفرادی و مهاجر بوده و با سطح انتشار وسیعی در استان‌های آذربایجان شرقی، مازندران، خراسان، كرمانشاه، فارس، خوزستان، سمنان، ایلام، گیلان، قزوین، زنجان و برخی مناطق دیگر یافت می شود.
این آفت چند نوع خوار بوده و می تواند از اكثر گیاهان زراعی و باغی تغذیه كند و به علت داشتن هر 2 فاز انفرادی و مهاجر از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چرا كه در صورت عدم مبارزه می تواند از یك نقطه شهرستان به نقاط دیگر و حتی خارج از شهرستان مهاجرت و ایجاد خسارت كند.
9505/6085