تهران- ایرنا - دولت موازی و مخالف با ارتش در میانمار امروز از تشکیل نیروی پلیس خود در راستای تلاش های اخیرش برای جلوگیری از تلاش های حکومت نظامی برای حکومت بر کشور طی یک سال گذشته خبر داد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری «رویترز»، میانمار در جنوب آسیا که از سال گذشته با کنار گذاشته شدن دولت منتخب «آنگ سان سوچی» توسط نظامیان در آشوب به سر می برد توسط ژنرال هایی اداره می شود که حاضر نیستند از قدرت صرف نظر کنند.

این دولت نظامی به مخالفانش از جمله دولت سایه وحدت ملی و گروه های متحد ضد حکومت نظامی که بیشتر اعضایشان پنهان شده و یا در تبعید خودخواسته اجباری می باشند لقب "تروریست" می دهد. 

براساس این گزارش دولت سایه وحدت ملی میانمار برای قبول مسئولیت در راستای ایجاد نیروی پلیس که از سوی مردم پذیرفته شده باشد اعلام آمادگی کرده است. 

در بیانه دولت سایه آمده است هدفش اقدام قانونی علیه شورای تروریستی ارتش برای تعهد در قبال نقض حقوق بشر، جنایت جنگی و اقدامات تروریستی علیه مردم است. 

هنوز به درستی مشخص نشده چه موقع و چگونه دولت سایه نیروی پلیس را شکل می دهد و عملیات پلیسی را آغاز می کند و یا چند نفر را  برای پیوستن به پلیس آموزش می دهد. 

از سوی دیگر هنوز سخنگوی دولت سایه و ارتش حاکم در این باره اظهارنظری نکردند. 

از سال گذشته دولت سایه میانمار پویشی را رهبری می کند تا منابع مالی برای اهدافش را تامین کند. گروه مخالف دولت حاکم در این کشور سال گذشته از مردم خواستند تا بر علیه ارتش به پاخیزند. 

براساس گزارش سازمان ملل متحد از آغاز کودتای ارتش در میانمار ۷۰۰ هزار نفر در این کشور آواره شدند.

ارتش میانمار در ماه فوریه سال گذشته قدرت را با ادعای تقلبِ وسیع در انتخابات ۲۰۲۰ که منجر به پیروزی حزبِ «‌اتحاد ملی برای دموکراسی‌» به رهبری آنگ سان سوچی شده بود به دست گرفت. 
سوچی از ۱ فوریه (۱۳ بهمن) با اتهاماتی از جمله سرپیچی کردن از محدودیت‌های کرونا و واردات غیرقانونی بیسیم بازداشت شد.