مشهد-ایرنا- سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی با بیان اینکه گزارش ها حاکی از گردش مالی بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار در حوزه پوشاک در بین ۵۷ کشور اسلامی است، گفت که این بازار بین‌المللی، فرصت مغتنمی برای تولیدکنندگان پوشش عفیفانه است که می‌تواند در قالب یک پیمان بین‌المللی مدون و اجرایی شود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی، افشین تحفه‌گر در نشست هم‌اندیشی «راهکارهای اجرای طرح زیست عفیفانه»با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، افزود: در این مصوبه نقش و وظیفه دستگاه‌های علمی، فرهنگی،پشتیبانی و خدماتی به تفکیک معین شده است و اگر هر یک از این دستگاه‌ها، بتواند در اجرای وظیفه محول شده، خردمحور و آگاهی‌بخش عمل کنند، رسالت خویش را به انجام رسانده است.

وی اظهار کرد: طرح زیست عفیفانه وظیفه هماهنگی، پیگیری و گزارش‌دهی تمامی مأموریت‌های قانونی عفاف و حجاب  را بر عهده شورای فرهنگ عمومی گذاشته است و کارگروه زیست عفیفانه در این راستا در دبیرخانه شورای استان تشکیل شده است.

تحفه‌گر در ادامه به ضرورت ورود به گام اجرایی و عملیاتی این طرح تأکید و بیان کرد: محور مدل‌سازی راهکارهای اجرایی و برنامه‌های عملیاتی در راستای آگاهی بخشی راهبردهای گفتمان‌سازی رسانه‌ای، دسترس‌پذیری پوشش عفیفانه و جرم‌انگاری هوشمند بدحجابی است.

او گفت: فرهنگ عمومی باید بیش و پیش از آن‌که زیست عفیفانه را یک الزام قانونی بداند، آن را به مثابه میوه‌ی حیات آگاهانه پذیرفته و آثار و پیامدهای نبودن این نگرش را درک کرده باشد. بنابراین کارگروه باید همت خود را صرف استخراج اقدامات عملیاتی در این راستا کند.

سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی همچنین با واکاوی راهبرد دوم طرح زیست عفیفانه، خاطرنشان کرد: گزارش‌های رسمی حاکی از گردش مالی بالغ بر پانصد میلیارد دلار در حوزه پوشاک در بین پنجاه و هفت کشور اسلامی است. این بازار بین‌المللی، فرصت مغتنمی برای تولیدکنندگان پوشش عفیفانه است که می‌تواند در قالب یک پیمان بین‌المللی نیز مدون و اجرایی شود. 

وی سپس با نگاهی به ظرفیت‌های استان خراسان رضوی در عرصه مد و لباس، خواستار هم‌افزایی قانونی کارگروه مد و لباس استان با شورا شد و افزود: احصای طرح‌های حمایتی در این محور، شناسایی و بهره‌گیری از تجارب سمن‌ها و مؤسسات تخصصی، تولید محتوا بر اساس راهبردهای سه‌پایه و نظایر آن می‌تواند ما را به استخراج راهکارهای اقدامی نزدیک کند. 

بازوهای خردمحور شورای فرهنگ عمومی

تحفه گر همچنین با اشاره به نشست دبیران کارگروه‌های تخصصی علمی و مشورتی، بهره‌گیری از ظرفیت خردجمعی این کارگروه‌ها را گام نهادن در مسیر بالندگی فرهنگ جامعه دانست و گفت: این کارگروه‌ها به استناد اسناد ملی تشکیل شده‌اند و دبیرخانه برای راهبری آن‌ها تکلیف قانونی دارد.

او افزود:بازاندیشی در رویکرد بازوهای خردمحور شورای فرهنگ عمومی، مسیر بالندگی فرهنگ جامعه را هموار می‌کند.

وی بیان کرد: کارگروه‌های تخصصی علمی و مشورتی شورای فرهنگ عمومی، کارآ و روزآمد خواهند شد.

سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی با اشاره به اختیار عمل برخی کارگروه‌ها در اجرای مصوبات، خاطرنشان کرد: بیشتر  مصوبات این کارگروه‌ها، در دستور کار شورای فرهنگ عمومی استان قرار می‌گیرد و پس از تصویب نهایی، به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ می‌شود. 

او در ادامه به ضرورت کارآ و روزآمد شدن این کارگروه‌ها تأکید کرد و افزود:این کارگروه‌ها بازوی خردمحور شورا هستند و علاوه بر دستگاه‌های اجرایی، از سمن‌ها و تشکل‌های موضوع سند ملی و نیز صاحب‌نظران این حوزه نیز بهره می‌گیرند. بنابراین در این نشست از دبیران آن‌ها خواسته شد تا با ساماندهی جلسات و مصوبات براساس اسناد و شیوه‌نامه‌ها، کارگروه خود را کارآیی بخشیده و گزارش آن را به دبیرخانه ارسال کنند.