تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۸

اصفهان-ایرنا- تجلیل از خادمان و حافظان قرآن در شهرضا، پرداخت ۳۴میلیارد تومان وام اشتغال توسط صندوق ولایت کمیته امداد و تمرکز ۹ درصد جمعیت استان در حاشیه شهرها ، چند خبر کوتاه امروز استان اصفهان است.

تجلیل از حافظان و خادمان قرآن در شهرضا

 معاون فرهنگی و اجتماعی شهرستان شهرضا روز چهارشنبه در مراسم تقدیر از خادمان و حافظان قرآن این شهرستان، اظهار داشت: علاوه بر حافظان کل، حافظان چند جزء قران کریم نیز مورد تقدیر قرار گرفتند.

به گفته مهدی مولاییان، اداره اوقاف و امور خیریه در معرفی و شناسایی برترین‌های قرآنی در کنار دیگر مجموعه‌های فرهنگی و شهرداری برای برگزاری این مراسم همراهی و همکاری داشتند.

وی خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب با صدور فرمان تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن در واقع اقدام مبارکی را بنیان نهادند تا قرآن به عنوان ارزشمندترین و والاترین داشته بشر، بیشتر و فراگیرتر در جامعه حضور داشته باشد و از مظلومیت آن کاسته شود.

معاون شهردار شهرضا تصریح کرد: برگزاری آزمون های دوره ای، رقابت ها و محافل انس با قرآن در کنار آموزش‌های خانگی و مردمی بویژه برای گروه‌های سنی کودک و نوجوان اقدام موثری است که می‌تواند در فراگیر شدن آموزه های قرآنی و معارفی در جامعه موثر باشد.

مولاییان ابراز امیدواری کرد: آموزه‌های قرآنی و معارفی با همراهی و همفکری همه اقشار مردمی و سازمان‌های دولتی و غیردولتی روز به روز گسترده‌تر و به‌روزتر شود.

این مسئول خاطر نشان کرد: هر آنچه روی مباحث قرآنی کار کنیم آثار و برکات آن در بخش‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و تربیتی در جامعه شاهد خواهیم بود.

آیین تقدیر از برترین‌های قرآنی همراه با اجرای تواشیح، قرائت قرآن کریم و سخنرانی مذهبی در دارالکریمه حضرت رقیه(س) شهرضا برگزار شد.

 پرداخت ۳۴میلیارد تومان وام اشتغال توسط صندوق ولایت کمیته امداد اصفهان

مدیر صندوق امداد ولایت استان اصفهان گفت:در یک سال گذشته  ۳۴ میلیارد تومان  وام اشتغال طریق صندوق ولایت تحت پوشش کمیته امداد به نیازمندان پرداخت شده است.

سید مجتبی حجازی در گفت و گو با ایرنا با اشاره به افزایش مشکلات مردمی از یک سو و کاهش مراجعات  مردمی جهت کمک به صندوق کمیته امداد،اظهار داشت: تورم رو به افزایش موجب شده است تا کمیته امداد نتواند کمک بلاعوض به متقاضیان تحت پوشش داشته باشد اما در زمینه مسکن،اشتغال،تحصیل،ازدواج با حفظ عزت خانواده ها با تشکیل این صندوق قرض داده می شود.
وی با تاکید به اینکه اکنون قرض الحسنه جایگزین کمک بلاعوض شده است،افزود: صندوق قرض الحسنه"ولایت" سال۹۵ با مجوز از بانک مرکزی فعالیت خود را با اعتبار اولیه داخلی سرمایه وامی آغاز وسپس با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه اولیه وام تا کنون جریان دارد.

مدیرصندوق امداد ولایت استان اصفهان تصریح کرد:صندوق قرض الحسنه امداد ولایت هیچ سودی بابت تسهیلات وام ۱۰ میلیونی دریافت نمی کند و برای وام های بالای ۱۰ میلیون تومان نیز ۳ درصد سود طی یک مرحله دریافت می کند و تمامی وام ها با هزینه خود صندوق امداد بیمه و هزینه ای وام گیرنده نمی دهد.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۱۷۶ میلیارد تومان وام به مددجویان تحت پوشش  پرداخت شد که ۱۷ هزار و ۸۱۳فقره وام درسرفصل کارگشایی،مسکن، اشتغال، دانشجویی،درمانی، ودیعه مسکن و در زمینه اشتغال سال گذشته ۳۴ میلیارد تومان اعتبار وام به ارزش یک هزار و ۴۳۳ فقره صادر شده است.
حجازی اضافه کرد:۲هزار و ۱۸۴ فقره از وام کارگشایی برای پرداخت  هزینه مسکن و ۱۲ هزار فقره وام کارگشایی به مبلغ ۹۰ میلیارد تومان جهت بخش وام ازدواج بوده است.
وی یکی از مهمترین خصوصیات این صندوق را جامعه هدف این صندوق برشمرد و گفت:این صندوق بر خلاف سایر صندوق ها که به دنبال اقشار با تمکن مالی بالا است؛ توجه ویژه ای به قشر آسیب پذیر جامعه دارد و جریمه دیرکَرد نداشته و شفافیت در هزینه کَرد منابع توسط ناظران بانک مرکزی و موسسه حسابرسی وابسته به دفتر نظارت رهبری و حسابرس سازمان مالیات نظارت دارند.
۹ درصد جمعیت استان اصفهان در حاشیه‌ها زندگی می‌کنند

 مدیر کل امور اجتماعی استانداری اصفهان گفت: مطابق با آخرین سرشماری نفوس  و مسکن، بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار نفر از جمعیت استان اصفهان درحاشیه زندگی می‌کنند که معادل ۸ تا ۹ درصد جمعیت استان اصفهان را شامل می‌شود.

مسعود مهدویان‌فر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حاشیه‌نشینی یکی از پنج آسیب مهم اجتماعی است که در برنامه ششم توسعه  کشور( ۱۳۹۶تا ۱۴۰۰) به عنوان اولویت اول در سیاستگذاری های اجتماعی طرح شد.

وی با بیان اینکه بدلیل شیوع کرونا آمار نفوس و مسکن که هر پنج سال یکبار انجام می‌گرفت با تاخیر یکساله مواجه شد، گفت: با شیوع حاشیه‌نشینی مواجه هستیم اما آمار جدیدی از آن نداریم.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری اصفهان جمعیت حاشیه‌نشینان در استان اصفهان را عدد قابل توجهی دانست و گفت: اگر جمعیت استان را بیش از پنج میلیون نفر در نظر بگیریم  بین ۸ تا ۹ درصد استان در حاشیه‌ها زندگی می‌کنند.

وی  با اشاره به اینکه هشت درصد حاشیه‌نشین‌ها با سواد هستند ، اضافه کرد: اعتیاد، تزلزل در بنیان خانواده، طلاق، مشکلات در حوزه تربیتی فرزندان و آسیب‌های اجتماعی کودکان ونوجوانان از جمله آسیب‌های حاشیه‌نشینی است .