به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، رییس دانشگاه کردستان اظهار داشت: بر اساس نتایج رتبهبندی دانشگاههای آسیایی تایمز ۲۰۲۲، دانشگاه کردستان در رتبه ۱۵۵ دانشگاههای آسیایی قرار گرفت.
رحمت صادقی افزود: پایگاه تایمز یکی از نظامهای معتبر بینالمللی در زمینه ارزیابی و رتبهبندی دانشگاههای جهان است که از سال ۲۰۰۴ میلادی لیست دانشگاههای برتر جهان و از سال ۲۰۱۳ میلادی لیست دانشگاههای برتر آسیایی را به صورت سالیانه منتشر میکند.
وی گفت: در رتبهبندی دانشگاههای آسیایی ۲۰۲۲ تایمز اطلاعات ۶۱۶ دانشگاه از ۳۱ کشور آسیایی مورد ارزیابی قرار گرفت و بر اساس لیست منتشر شده برای سومین سال متوالی دانشگاه تسینگهوا و دانشگاه پکن از کشور چین و دانشگاه ملی سنگاپور به ترتیب جایگاه اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
رییس دانشگاه کردستان اضافه کرد: از نظر تعداد دانشگاه نیز ژاپن با ۱۱۸، چین با ۹۷ و هند با ۷۱ دانشگاه رتبه اول تا سوم آسیا را کسب کردند و ایران با ۵۸ دانشگاه در رتبه چهارم قرار گرفت.
صادقی ادامه داد: دانشگاه کردستان با کسب رتبه چهار در بین دانشگاههای جامع کشور و رتبه ۱۷ در بین دانشگاههای ایرانی (جامع، صنعتی و علوم پزشکی) در جایگاه ۱۵۵ دانشگاههای برتر آسیا قرار گرفت.
وی تاکید کرد: ارزیابی دانشگاههای آسیایی همانند ارزیابی دانشگاههای جهان بر اساس ۱۳ شاخص در پنج معیار و با اصلاحات وزنی صورت میگیرد که شامل آموزش، پژوهش، استنادات، وجهه بین المللی و درآمد از صنعت است.
درخشش دانشجویان در رقابتهای منطقه پنج کشور
در رقابتهای دانشجویی دانشگاههای منطقه پنج کشور که به میزبانی دانشگاه لرستان برگزار شد، تیم دانشگاه کردستان توانست عنوان نایب قهرمانی این رقابتها را کسب کند.
مربیگری تیم دانشجویان کردستان را خسرو نگهدار بر عهده داشت و در پایان رقابتها، نوید رسولی مقام اول در وزن منهای ۵۵ کیلوگرم، رامتین امینی مقام دوم وزن منهای ۶۸ کیلوگرم، بهنام محمدی مقام اول وزن منهای ۷۵ کیلوگرم و نوید حاجی میرزایی مقام دوم وزن منهای ۸۴ کیلوگرم را از آن خود کردند.
مسابقات دو و میدانی قهرمانی دانشجویان پسر منطقه پنج دانشگاههای کشور هم به میزبانی دانشگاه ایلام برگزار شد.
در این مسابقات ریبوار مرادی با کسب ۲ نشان طلا و یاسین فرخی یک مدال برنز، به مسابقات المپیاد سراسری دانشجویان کشور راه یافتند.
این دوره از مسابقات با حضور دانشگاههای ایلام، رازی کرمانشاه، لرستان، کردستان، آیت الله بروجردی، صنعتی کرمانشاه و فرهنگیان کردستان در دو رشته دو و میدانی و تکواندو برگزار شد.
دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانشسرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیسهای دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.
این دانشگاه هم اکنون هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم پایه و فنی - مهندسی بیجار دارد و در حال حاضر ۱۱ هزار و ۲۰۰ دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی، ۱۱۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.