به گزارش خبرنگار ایرنا، حسینعلی خواجه مظفری روز چهارشنبه در جلسه ستاد اشتغال گنبدکاووس افزود: از تسهیلات پیش بینی شده امسال حوزه اشتغال گلستان ۱۲ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال از محل بند الف تبصره ۱۸ و مبلغ ۱۸ هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال از محل بند ب تبصره ۱۶ است.
وی افزود: علاوه بر این تسهیلات، مبلغ هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال از محل پرداخت اقساط وامهای دریافتی توسط روستاییان و عشایر گلستان در سالهای گذشته، دوباره به حوزه اشتغالزایی استان اختصاص خواهد یافت.
خواجه مظفری اضافه کرد: اولویت پرداخت تسهیلات اشتغالزایی امسال گلستان طرحهای دانش بنیان، مشاغل خانگی و طرحهای نیمه تمام تولیدی و اشتغال آفرین است.
وی باتاکید بر ضرورت تغییر نگاه از مشاغل سنتی و اداری به مشاغل دانش بنیان، ادامه داد: ایجاد شغل پایدار برای اینگونه مشاغل یا افرادی که دارای مهارت فنی و حرفهای هستند بیشتر از سایر افراد فاقد مهارت و دانش است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان تصریح کرد: اگرچه امسال تعهد اشتغال استان در سطح ملی ۳۱ هزار و ۳۱۰ شغل تعریف شد اما با توجه به ظرفیتهای موجود در بخشهای مختلف کشاورزی، صنعت، خدمات، بازرگانی و گردشگری گلستان، مسوولان استان ایجاد ۴۱ هزار و ۸۰ نفر تعهد اشتغال را هدفگذاری کردند.
خواجه مظفری افزود: تا کنون ۶ درصد تعهد اشتغال گلستان درسال جاری محقق شده و از این حیث جزو استانهای هفتم یا هشتم کشور هستیم.
همچنین سرپرست اداره کل فنی و حرفهای گلستان در این جلسه توجه به آموزشهای مهارتی را لازمه ایجاد شغل پایدار دانست و گفت: اکنون ۱۸ مرکز آموزش فنی و حرفهای دولتی و ۵۴۰ آموزشگاه آزاد در پنج هزار رشته مهارتی مشغول حرفه آموزی به علاقمندان در استان هستند.
حمزه کرایلو افزود: اداره کل آموزش فنی و حرفهای گلستان برای پیشبرد اهداف سازمانی پنج طرح مختلف مهارت آموزی از جمله "نخلستان، کهاب و سامانه سام" را در دستور کار دارد ضمن اینکه این استان در دیماه امسال میزبان مسابقات کشوری فناوری اطلاعات است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گلستان در این جلسه گفت: امسال از محل بند الف تبصره ۱۸ مبلغ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی (مشاغل خُرد و خانگی) به استان اختصاص یافت که تاکنون برای ۱۳۰۰ میلیارد ریال آن پرونده به معرفی شده که ۵۰ درصد آنها در مرحله تکمیل مدارک و تضامین برای دریافت وام هستند.
رسول شهرکی افزود: براساس تفاهم نامه کشوری که با برخی وزارتخانهها و سازمانها از جمله جهادکشاورزی، کمیته امداد، بهزیستی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ارتباطات و فناوری منعقد شده، ادارات و نهادهای تابعه آنها در استانها باید ۱.۵ برابر تسهیلات ابلاغی طرح در بخش کشاورزی، خدمات، صنعت و گردشگری معرفی نمایند.
وی اضافه کرد: مهلت استفاده از این تسهیلات ۳۱ تیرماه است و ادارات و نهادهای گلستان باید قبل از پایان مهلت نسبت به معرفی متقاضیان و دریافت وام که کارمزد ۱۲ درصدی و باز پرداخت هفت سال است، اقدام نمایند.
به گفته وی، سهم گنبدکاووس از تسهیلات فوق ۲۲۰ میلیارد ریال است که تاکنون فقط ۱۰۰ میلیارد ریال آن استفاده شده است.
به گزارش ایرنا، دراین جلسه که نماینده مردم گنبدکاووس حضور داشت، فرماندار ویژه و برخی مدیران دستگاههای اجرایی این شهرستان گزارشی از اقدامات صورت گرفته در حوزه اشتغال ارائه کردند.
گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان بزرگ استان گلستان است.