به گزارش عصر پنجشنبه خبرنگار ایرنا، قشموندان و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت (ع) با انجام چراغانی و آذین بندی مساجد، معابر و سر در منازل و مغازه ها و برپایی موکب ها جشن ولادت هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، در جای جای نگین خلیج فارس، حال و هوای ویژه ای به این جزیره داده اند.
در بسیاری از نقاط شهرستان قشم به همت گروههای متعدد مردمی اعم از جوانان و نوجوان ایستگاههای صلواتی ایجاد یا در حال برپایی است که در این ایستگاه ها با شیرینی و شربت از قشموندان و گردشگران ورودی به سرزمین عجایب هفتگانه پذیرایی میشود.
هشتمین خورشید تابناک آسمان ولایت و امامت، حضرت امام ابوالحسن علی بن موسی الرضا علیهما السلام در یازدهم ذی القعده سال ۱۴۸ هجری قمری پای به عرصه وجود گذاشت و جهان را به نور قدوم خویش روشن فرمود.
پدر بزرگوارش امام هفتم حضرت موسی بن جعفر علیهما السلام و مادر گرامیش نجمه خاتون بودند.
امام رضا (ع) در مدینه، پس از شهادت پدر، امامت بر مردم را بر عهده گرفت و به رسیدگی امور پرداخت، شاگردان پدر را به دور خویش جمع کرد و به تدریس و تکمیل حوزه علمیه جدش امام صادق (ع) مشغول شد و در این راستا گام های بزرگ و استواری برداشت.
مدت امامت حضرت رضا(ع)، حدود ۲۰ سال طول کشید که ۱۷ سال آن در مدینه و سه سال آخر آن در خراسان گذشت.
فضائل و مناقب آن حضرت آن قدر زیاد است که به شماره در نمی آید و کراماتش آن قدر مشهور، که مخالفانش را به اعجاب وا داشته و به تقوی و عبادتش دشمنانش اعتراف کرده اند تا آن جا که مامون می گوید: «او در علم و عبادت سرآمد تمام اهل زمین است».
آن حضرت بود که در مناظره ای که مامون برای تخریب جایگاه علمی و مقام بی بدیل ایشان با علمای ادیان دیگر ترتیب داده بود یک به یک بزرگان آیین های دیگر را به زانو در آورد جاثلیق، عالم بزرگ مسیحی، رأس الجالوت یهودی و عمران صابی از مقابله اش ناتوان و به عظمت و علم آن حضرت معترف گشتند.
هم او بود که وقتی سفره غذا در منزلش پهن می شد، غلامان و خدمتگزاران خود را بر سر سفره می نشانید و با آنان هم غذا می شد و حتی در روز شهادت خود نیز هم سفرگی با آنان را ترک نکرد.
آن حضرت بود که وقتی در دوره خشکسالی سرزمین مرو، نماز باران خواند آسمان چنان باریدن گرفت که زمین های آن دیار را سیراب کرد.
ایشان زمانی که به شهر نیشابور رسیدند و جمع زیادی از محدثین از آن حضرت خواستند تا برایشان حدیثی بیان فرماید، از پدران خویش از رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم و از خدای متعال جلّ و علا چنین نقل فرمود: (کلمه «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» حِصْنِی فَمَنْ دَخَلَ حِصْنِی أَمِنَ مِنْ عَذَابِی/ کلمه لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ دژ مستحکم من است، هر کس در آن داخل شود از عذاب من ایمن خواهد بود) آن گاه پس از حرکت مرکب خویش چنین فرمود: «بِشُرُوطِهَا وَ أَنَا مِنْ شُرُوطِهَا» و «این امر شروطی دارد و من از آن شروط آن هستم».
و این چنین بود که به مساله مهم و رکن اساسی اعتقادی شیعی یعنی امامت و ولایت اشاره فرمودند.
امام رضا (ع) پس از هفده سال سکونت در مدینه و تبلیغ دین و ارشاد مردم، با نقشه و حیله مامون عباسی، راه خراسان را در پیش گرفت.
آن حضرت پس از قبول اجباری ولایت عهدی مامون و گذشت سه سال، سرانجام آن گونه که خفاش را توان زیستن در نور نیست، مامون عباسی وجود حضرتش را بر نتافت و در ماه صفر سال ۲۰۳ آن حضرت را در سن ۵۵ سالگی مسموم کرد و به شهادت رسانید.
جشن میلاد حضرت امام رضا (ع) در سراسر قشم برگزار می شود
حجت الاسلام احمد غلامی رییس تبلیغات اسلامی قشم امروز - پنچشنبه از برگزاری جشن میلاد فرخنده هشتمین خورشید آسمان امامت و ولایت حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) در سراسر سرزمین آب و آفتاب خبر داده بود.
وی گفته بود، این جشن های فرخنده با انجام سخنرانی مذهبی با موضوع سیره عملی حضرت امام رضا (ع)، اجرای سرود، قرائت زیارت امین الله، مدیحه خوانی، برگزاری مسابقات حضوری فرهنگی، همخوانی و قرائت حدیث کسا در مساجد شهرها و روستاهای نگین خلیج فارس برگزار خواهد شد.
رییس تبلیغات اسلامی قشم اعلام کرده بود، جشن میلاد فرخنده هشتمین امام شیعیان جهان از شامگاه پنجشنبه ۱۹ خرداد با برگزاری مراسم محوری ولادت سلطان دین، ولی الله اعظم، ثامن الحجج، علی بن موسی الرضا - علیه و علی آبائه و ابنائه آلاف التحیه و الثناء در مسجد امام رضا(ع) سرزمین آب و آفتاب شهرستان قشم برگزار می شود.
حجت الاسلام احمد غلامی با اشاره به این حدیث شریف و مبارک از امام رضا علیه السّلام که فرمودند: «رَحِمَ اللّه ُ عَبْدا اَحیا اَمْرَنا، یَتَعَلَّمُ عُلومَنا وَ یُعَلِّمُهَا النّاسَ، فَاِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِموا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعونا»، افزود بود: وجود نازنین امام هشتم می فرمایند: رحمت خدا بر بنده ای را که امر ما را زنده کند. دانش های ما را فرا گیرد و به مردم بیاموزد. اگر مردم زیبایی های سخنان ما را می دانستند، از ما پیروی می کردند.
دهه کرامت دهه اول ماه ذیالقعده است که همزمان با ولادت حضرت معصومه(س) در اول ذیالقعده آغاز و با ولادت برادرش امام رضا(ع) در ۱۱ ذیالقعده (۲۱ خرداد امسال) به پایان می رسد.
در دهه کرامت برنامههای جشن و شادی در ایران برگزار میشود و در تقویم جمهوری اسلامی ایران، روزهای اول ماه ذیالقعده سالروز ولات حضرت معصومه(س) به عنوان روز دختران، پنجم ذیالقعده روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرک، ۶ ذیالقعده روز بزرگداشت احمد بن موسی بن جعفر معروف به شاهچراغ و ۹ ذی القعده روز عفاف و حجاب نامگذاری شده است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.