به گزارش خبرنگار ایرنا، ایستگاههای ژئودینامیک تغییرات سرزمینی را مورد بررسی قرار میدهند به طوری که در این ایستگاهها حرکات پوستهای زمین بررسی شده و به عنوان دادههای پیش زلزله ارائه میشود.
علی جاویدانه، شامگاه شنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان فارس در شیراز افزود: هم اینک ۱۳۵ ایستگاه ژئودینامیک در کشور مستقر است که فقط سه ایستگاه آن در استان فارس قرار دارد.
وی، ضمن تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت شهرداری ها برای راه اندازی این ایستگاهها ادامه داد: هم اینک برخی شهرداری های کشور از جمله شهرداری تهران، شهرداری مشهد و شهرداری اصفهان برای رفع نیازهای عمرانی خودشان اقدام به استقرار این ایستگاه ها کرده اند.
جاویدانه اظهار داشت: البته در راه اندازی این ایستگاه ها باید به فاصله بین آنها توجه شود و این ایستگاهها باید حداقل ۷۰ کیلومتر از یکدیگر فاصله داشته باشد چرا که اگر این فصله رعایت نشود باعث هم پوشانی و هدررفت منابع خواهد شد.
رئیس سازمان نقشه برداری کشور بیان کرد: بنابراین پیشنهاد میشود که اولا شهرهای بزرگ استان فارس اقدام به استقرار این ایستگاه ها کنند و همچنین در جانمایی این ایستگاه ها با سازمان نقشه برداری هماهنگی و تعامل شود تا با حداقل ایستگاهها حداکثر پوشش به حاصل شود.
جاویدانه، در خصوص نظارت بر قرارداده های نقشه برداری هم گفت: طبق قانون نظارت بر فعالیتهای نقشه برداری بر عهده سازمان نقشه برداری است و در همین راستا این سازمان حدود ۱۰۰ پروژه را در دست نظارت دارد که از سوی دستگاه های مختلف و توسط پیمانکاران ذیصلاح در دست اجرا است.
وی ادامه داد: از این تعداد در استان فارس حدود ۳۰ قرارداد نقشه برداری به ارزش ۲۰ میلیارد تومان با نظارت سازمان نقشه برداری کشور در حال انجام است.
او افزود: از مجموع افزون بر ۱۲۰ شهر استان فارس، به جز ۳۳ شهر، سایر شهرها دارای نقشه اطلاعات مکانی هستند که برای تهیه نقشه ۳۳ شهر باقیمانده، اعتباری بالغ بر دو میلیارد تومان نیاز است.
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۴
شیراز- ایرنا- رئیس سازمان نقشه برداری کشور گفت: استان فارس با توجه به گستردگی آن نیازمند حداقل ۳۵ ایستگاه ژئودینامیک است.