۱۸ خرداد ۱۴۰۱، ۱۲:۲۹
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 84781164
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲۱۰ پهنه کشور فرونشست دارد

زنجان - ایرنا - رئیس سازمان نقشه برداری کشور گفت: از حدود ۲۰ سال پیش سازمان نقشه برداری کشور برای ۴۴ پهنه کشور خطر فرونشست را اعلام کرد که اکنون این عدد بالغ بر ۲۱۰ پهنه در کشور شناسایی شده که میزان فرونشست از ۶ تا ۴۶ سانت در نوسان بوده که بیشترین آن در استان کرمان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی جاویدانه روز چهارشنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان افزود: بر این اساس از دهه ۸۰ در برخی مناطق کشور موضوع فرونشست مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در استان زنجان شهرهای خرمدره و سلطانیه نیز دچار فرونشست هستند، اظهار داشت: موضوع فرونشست بسیار مهم و حساس بوده و بر این مبنا تبعات بسیار بدتری از حتی سیلاب ها داشته و ویرانگرتر از زلزله است.

این مسوول با بیان اینکه با ایجاد فرونشست محدوده غیرقابل استفاده می شود، گفت: سازمان نقشه برداری کشور نسبت به تعیین مناطق دارای فرونشست در کشور اقدام و نرخ فرونشست را نیز تعیین کرده که توجه متولیان امر به این موضوع مهم بیش از گذشته ضروری است.

جاویدانه با اشاره به اینکه باتوجه به حساسیت های موجود در کشور و تعاملاتی که با وزارت راه و شهرسازی در خصوص جلوگیری از فرونشست انجام شده است افزود: طی این تعاملات توسط  شورای عالی معماری و شهرسازی و به تمامی استان ها ابلاغ شد که بابت ساخت و ساز در پهنه های جدید از جهت قرار گیری در پهنه فرونشست استعلامات از سازمان نقشه برداری  انجام گیرد که این موضوع  در حال حاضر در جریان است.

این مسوول با اشاره به اینکه در استان زنجان سازمان نقشه برداری کشور  پنج گیرنده ثابت GNSS دارد گفت: یکی از گیرنده ها در فاز اول و مابقی گیرنده ها نیز در پایان تابستان سال‌جاری توسط سازمان نقشه برداری کشور به روز رسانی می شود.

وی، با بیان اینکه از ۲۱ شهر استان زنجان سه شهر فاقد نقشه است افزود: با تعاملات صورت گرفته در صورت تامین اعتبار تا پایان سال برای سه شهر زنجان نقشه تهیه خواهد شد.

رئیس سازمان نقشه برداری کشور با طرح این موضوع که پهنه هایی که قبلا در آنها ساخت و ساز انجام شده و فرونشست اتفاق افتاده است چه اقداماتی انجام خواهد شد گفت: وزارت کشور بعد از فاجعه متروپل به این زمینه ورود کرده است و تکالیفی برای دستگاه‌ها تعیین شده که در حال پیگیری است.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از اقدامات ملی سازمان نقشه برداری کشور طرح تهیه و تامین نقشه‌های شهری مورد نیاز سرشماری نفوس و مسکن ثبتی مبنا ۱۴۰۵ که با راهبری این سازمان و با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان انجام می شود.

این مسوول با اشاره به اینکه طبق بررسی انجام گرفته از سوی سازمان ملل حداقل ۸۰ درصد اطلاعات موجود دستگاهها ماهیت مکانی دارند، اضافه کرد: دستگاههای مختلف منابع  اطلاعات مکانی مختلفی دارند که در این خصوص یک پنجره واحد برای ارائه اطلاعات واحد لازم و ضروری است.

رئیس سازمان نقشه برداری کشور ادامه داد: سازمان نقشه برداری یکی از قدیمی ترین سازمان های کشور است که از سال ۱۳۳۲ مسئول نظارت و راهبری و مدیریت نقشه و اطلاعات کشور بوده است و در راستای وظایف این سازمان چشم انداز صنعت نقشه برداری تا افق سال ۱۴۲۰ تدوین شده و بر اساس آن سند راهبری سازمان نقشه برداری کشور با استفاده از ظرفیت مشاورین خبره تهیه شده است.

وی با بیان اینکه سازمان نقشه برداری کشور از سال ۱۳۷۰ متولی تهیه اطلس های ملی در کشور بوده است اضافه کرد: برای اینکه سرویس بهتری به سازمان‌های بالادستی ارائه شود اطلس های تهیه شده با توجه به نیاز تخصصی نهادهای بالادستی تهیه می شود.

جاویدانه  افزود: همچنین در حوزه اطلسها برای هر ۳۱ استان نقشه و اطلاعات مکانی که وجود داشت همراه با حسگرهای موجود استان ها در قالب یکسری اطلس ها تهیه و برای استاندارها و روسای سازمان مدیریتی استانی ارسال شد تا دید مناسبی به مسئولین استانی در مورد نقشه و اطلاعات موقعیت مکانی استان ارائه شود.

وی با بیان اینکه این سازمان در توسعه الکترونیک جزو سازمان های پیشرو بوده  است گفت: این سازمان در حوزه بین المللی هم نقش پرنگ تری دارد که نمونه آن تفاهم نامه فنی سازمان نقشه برداری کشور با کمیته دولتی مدیریت زمین و ژئودزی جمهوری تاجیکستان در ۱۱بند و با محوریت ارائه راهبری و مشاوره فنی و مهندسی در حضور روسای جمهور ایران و تاجیکستان امضا شد.

 این مسوول، با بیان اینکه در زمان حاضر بیش از ۹۰۰ پروژه توسط سازمان نقشه برداری کشور نظارت می شود، خاطرنشان کرد: در استان زنجان سه سازمان جهاد کشاورزی، شرکت آب منطقه ای و سازمان صمت بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان در حوزه داده اطلاعلات مکانی تخصیص داده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha