به گزارش ایرنا، لقمان خسروپور روز یکشنبه در جلسه برنامهریزی و هماهنگی برای برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای شیمیایی هفتم تیر سردشت اظهار کرد: این مراسم امسال متفاوت تر و متمایزتر از سالهای گذشته و با حضور مقامات کشوری و استانی برگزار می شود.
خسروپور با تاکید بر تنوع و اجرای برنامه های شاخص در این روز بیان کرد: برگزاری این مراسم بایستی آنچنان باشد که ضمن بیان اهداف اصلی آن یعنی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اهداف دیگری را نیز دنبال کند.
وی با بیان اینکه گفتمان ها بایستی تغییر یابد و به دنبال گفتمان دیگری بود، اضافه کرد: سردشت در دوران دفاع مقدس در خط مقدم بوده و امروز نیز در دوران عزت و اقتدار ایران اسلامی باید این شهرستان به سوی رفع محرومیت و قرار گرفتن در مسیر توسعه باشد.
معاون هماهنگ کننده سپاه سردشت نیز در این جلسه ضمنگرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر این شهرستان گفت: بزرگداشت شهدای شیمیایی این شهرستان با هدف آشکار سازی چهره پلید استکبار و ایادی آن، نشان دادن ایمان و پایداری مردمان غیور این دیار، زندهنگهداشتن یاد و خاطره شهدا و توجه عموم مردم به عمق این فاجعه انسانی برگزار میشود.
سرهنگ جبار فصاحت با بیان آمادگی کامل این شهرستان برای برگزاری این مراسم افزود: برای اجرای شایسته آن ۱۰ کمیته تشکیل شده که هریک وظایف خاص خود را دارند.
در پایان هریک از روسای ادارات و کمیتهها ضمن بیان نظرات و پیشنهادات برای همکاری و هماهنگی و آمادگی جهت برگزاری مراسم اعلام آمادگی کردند.
به گزارش ایرنا، رژیم بعث عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات منفی بسیاری به وجود آورد و این شهر اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته ای هیروشیما نامیده شده است.
این شهرستان با ۱۲۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و هم مرز با کشور عراق واقع شده و ۸۵۶ شهید و بیش از چهار هزار جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.