لقمان خسروپور روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به بازدیدش از مجموعه فرهنگی یادمان شهدای شیمیایی این شهر اظهار کرد: وزیر فرهنگ به ارشاد اسلامی چندی پیش در جریان سفر رییس جمهور به آذربایجان غربی از نزدیک در جریان مشکلات این مجموعه فرهنگی قرار گرفت.
وی افزود: محمدمهدی اسماعیلی در سفر به این شهرستان ضمن بازدید از بنای فرهنگی یادمان شهدای شیمیایی سردشت که در سال ۱۳۹۶ آماده بهره برداری شد اما به علت عدم رسیدگی غیر قابل استفاده شده، دستور ویژه ای مبنی بر احیا و بازسازی هر چه سریعتر آن صادر کرد.
خسروپور اضافه کرد: اکنون مراحل تکمیل و راهاندازی این ساختمان که به دلیل عدم رسیدگی پس از پنج سال از افتتاح، تخریب و غیرقابل استفاده شده بود، با دستور ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شده است.
فرماندار سردشت گفت: پیش بینی شده است بخشی از کارهای آن انجام شود تا این مکان برای مراسم هفتم تیر سال جاری که همزمان با سالروز بمباران شیمیایی سردشت است مورد استفاده قرار گیرد سپس روند تکمیل شدن آن ادامه داده شود.
به گزارش ایرنا، در این بازدید نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان محلی نیز حضور داشتند که از روند کارهای عمرانی ساختمان یادمان شهدای شیمیایی این شهر دیدن کردند.
رژیم بعث عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات منفی بسیاری به وجود آورد و این شهر اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته ای هیروشیما نامیده شده است.
این شهرستان با ۱۲۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و هم مرز با کشور عراق واقع شده و ۸۵۶ شهید و بیش از چهار هزار جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
نظر شما