به گزارش ایرنا، مقتدا صدر در یادداشتی به العذاری ضمن درخواست از او برای تقدیم استعفاهای اعضای جریان صدر در پارلمان عراق به رئیس مجلس از همپیمانان خود در ائتلاف «نجات میهن» (ائتلاف سه گانه صدر، حلبوسی و بارزانی) تشکر کرد.
این درخواست استعفای جمعی نمایندگان جریان صدر از پارلمان عراق ساعتی پس از گفت و گوی تلفنی مقتدا صدر با مسعود بارزانی رئیس حزب دموکرات کردستان عراق (همپیمان او در ائتلاف سه گانه) انجام شد.
در دستنوشته صدر همچنین از « جعفر صدر» به عنوان «نامزد مستقل جریان صدر برای نخست وزیری» تشکر شد.
صدر نوشت: این گام ایثاری از جانب من برای وطن و ملت است تا از سرنوشت مجهول رهایی یابند همان طور که پیش تر برای آزادسازی عراق، حاکمیت، امنیت، وحدت و ثبات آن ایثارگری کردیم.
ویدیویی نیز از حسن العذاری رئیس فراکسیون صدر در مجلس عراق روبروی میز کار محمد الحلبوسی رئیس پارلمان منتشر شده که حلبوسی در آن در حال امضای برگه هایی است که به نظر می آید استعفاهای دستنویس اعضای جریان صدر در پارلمان باشد.
چند روز پیش تر، مقتدا صدر با بیان اینکه بن بست سیاسی در عراق واقعی نبوده و ساختگی است، از نمایندگان وابسته به جریان خود در پارلمان خواست استعفانامه خود را برای ارائه به رئیس پارلمان بنویسند.
وی در یک گفت و گوی تلویزیونی گفت: تصمیم گرفتم که در پارلمان معارض بمانم ولی آن ها نتوانستند دولت تشکیل دهند و این وضعیت را بن بست سیاسی نامیدند درحالی که من آن را یک بن بست ساختگی می نامم. بنابراین اگر فراکسیون جریان صدر مانع تشکیل دولت هستند همه نمایندگان جریان آمادگی دارند که از پارلمان کناره گیری کنند و آن ها از فرمان من سرپیچی نمی کنند.
صدر با بیان اینکه ما دو گزینه داریم یا باید در پارلمان معارض باقی بمانیم یا استعفا دهیم افزود: عراق نیازمند هر حکومتی نیست بلکه نیازمند حکومتی دارای اکثریت برای خدمت به ملتش است.
از سوی دیگر، برخی ناظران و کارشناسان حقوقی عراق می گویند این استعفا نمی تواند ضمانت اجرایی داشته باشد.
یکی از این کارشناسان با استناد به قانون شماره ۴۹ سال ۲۰۰۷ و تعدیل شده قانون تغییر اعضای پارلمان عراق در سال ۲۰۰۶ نوشته است که قبول استعفای نمایندگان و اعضای هیات رئیسه پارلمان عراق مشروط به این است که اولا اکثریت مطلق پارلمان آن را تایید کنند و در ثانی، حداقل یک سال از عضویت نماینده استعفا دهنده در پارلمان گذشته باشد.
با این حال، برخی ناظران بر این باورند که اگر استعفای جمعی فراکسیون صدر مورد قبول واقع شود و موانع قانونی آن مساله ساز نباشد بعید نیست که موجی دیگر از استعفاهای سایر جریان ها نیز اکثریت عددی پارلمان را هدف بگیرد و نهایتا مجلس عراق منحل شود.
روز جمعه، فراکسیون کرد «نسل نو» که دارای ۹ نماینده در پارلمان عراق است، از انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور حمایت کرد.
«سروه عبدالواحد» نماینده نسل نو در توئیتی تاکید کرد که استعفا از پارلمان فعلی در سایه نقض مکرر قانون اساسی و عدم پایبندی به زمانبندی ها (برای تشکیل دولت)، بهترین راه حل است.
وی با اشاره به سخنان اخیر «مقتدا صدر» مبنی بر آماده شدن نمایندگان فراکسیون صدر در پارلمان عراق برای تقدیم استعفاهای خود گفت که نمایندگان نسل نو از گام مقتدا صدر برای انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زوهنگام استقبال می کند.
عبدالواحد نخستین شخصیت سیاسی و نماینده پارلمان بود که سخنان اخیر صدر را به مثابه اعلام انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام دانست.