به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام علی اکبر سایری روز دوشنبه در مراسم معارفه مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در اداره کل امور عشایر استان گلستان افزود: باتوجه به کوچک شدن اراضی زراعی به دلائل مختلف از جمله توسعه جوامع شهری و روستایی، احداث نواحی و شهرکهای صنعتی و ویلاسازیها و تغییر شرایط اقلیمی و خشکسالیها و برای تامین امنیت غذایی مورد نیاز جمعیت باید با کشاورزی دانش بنیان و تولید بذر مناسب برای اراضی دیم و آبی، میزان تولید فعلی در واحد سطح را افزایش داد.
وی اظهارداشت: امروز کشور ما به سبب جنگ اقتصادی که دشمنان علیه ملت ما راه انداختند چارهای جز عمل به منویات مقام معظم رهبری و راهبرد معظم له یعنی تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین با تکیه بر روحیه جهادی و انقلابی ندارد زیرا معتقدیم تولید دانش بنیان، ستون فقرات اقتصاد و تضمین کننده امنیت غذایی پایدار کشور است.
حجت الاسلام سایری اضافه کرد: بحمدالله روحیه جهادی و انقلابی در مجموعه نیروهای وزارت جهادکشاورزی و بهرهبرداران این بخش مولّد وجود دارد و کارنامه این نهاد از زمان تشکیل جهاد سازندگی به فرمان امام راحل بویژه در دوران هشت سال دفاع مقدس، خدمات رسانی به روستاها و مناطق محروم و کمک به حادثه دیدگان در حوادث غیرمترقبه سیل و زلزله بسیار درخشان است.
وی با ضروری دانستن راهاندازی نمایندگی ولی فقیه در اداره کل امور عشایر گلستان به منظور توسعه فعالیتهای فرهنگی در جامعه عشایری استان گفت: با پیگیریهای چند ساله سرانجام این امر محقق شد و حجت الاسلام"سیدخلیل صفی الحسینی" به عنوان نخستین مسوول این حوزه انتخاب و معرفی شد.
امام جمعه گنبدکاووس در این مراسم با اشاره به جمله بنیانگذار جمهوری اسلامی که فرمودند "عشایر دخایر انقلاب هستند"، گفت: این عبارت یک شعار نیست بلکه باید به معنای واقعی کلمه از این قشر زحمتکش و مولّد در تامین امنیت غذایی و مرزی کشور تجلیل کرد و همه مدیران بایستی درحد توان و امکانات برای رفع مسائل و مشکلات عشایر در حوزههای مختلف رفاهی، بهداشتی، آموزشی و فرهنگی گام برداشت.
حجت الاسلام محمود ترابی افزود: نهاد روحانیت در ادارات و نهادها نیاز به تقویت دارد و اینکه پس از چند دهه از پیروزی انقلاب اداره کل امور عشایر گلستان صاحب حوزه نمایندگی ولی فقیه شد، جای خوشحالی و تشکر از مسوولان پیگیر کننده دارد زیرا جامعه عشایری هم مانند دیگر جوامع شهری و روستایی نیاز به تشریح و تبیین مباحث دینی، شرعی و فرهنگی دارند.
مدیرکل امور عشایر گلستان در این مراسم با تبریک هفته جهادکشاورزی (۲۱ تا ۲۷ خرداد) و دهه کرامت (۱۱ تا ۲۱ خرداد) گفت: راهاندازی حوزه نمایندگی ولی فقیه در این اداره کل در راستای چارت سازمانی و از نیازهای جامعه عشایری است.
رضا علیپوری افزود: جامعه عشایری کشور و گلستان مشکلات زیادی در بخشهای مختلف از جمله مسائل فرهنگی دارد که امیدواریم با آغاز رسمی فعالیت حوزه نمایندگی ولی فقیه در این اداره کل و حضور در بین جامعه عشایری استان این مشکلات به حداقل برسد.
وی اضافه کرد: به سبب گستردگی و پراکندگی جامعه عشایری گلستان در سطح ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع سه شهرستان گنبدکاووس، کلاله و مراوهتپه واقع در شرق استان، از ۶ سال پیش برخی علما از حوزه علمیه قم در ماه مبارک رمضان و ماه محرم در جوامع عشایری استان حضور مییابند که امیدواریم با ایجاد حوزه نمایندگی ولی فقیه فعالیتهای فرهنگی و دینی در بین افراد این جامعه زحمتکش بیشتر شود.
مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در اداره کل امور عشایری گلستان در این مراسم گفت: برنامه ریزیهای کوتاه، میان و بلندمدت برای انجام بیشتر فعالیتهای فرهنگی و دینی در جامعه عشایری استان با تلاش و همراهی کارکنان این اداره کل تدوین و اجرایی خواهد شد.
حجت الاسلام سیدخلیل صفی الحسینی افزود: توسعه و ترویج فرهنگ ناب محمدی(ص) در راستای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولت مردمی آیت الله رییسی و برپایه مدیریت جهادی و انقلابی، تلاش برای تحقق اهداف و سیاستهای ابلاغی سازمانی حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی، پیگیری تحقق بیانیه مقام معظم رهبری مشهور به گام دوم انقلاب و شکل گیری تمدن نوین اسلامی و نیز جهاد تبیین از جمله برنامههای حوزه نمایندگی ولی فقیه در اداره کل امور عشایر گلستان است.
وی، اهتمام به برگزاری و پاسداشت مراسمهای ملی، مذهبی و مناسبتها با همراهی و مشارکت جامعه عشایری گلستان، تقویت وحدت و همبستگی بین جوامع عشایری، ارتقای فرهنگی کارکنان و خانواده اداره کل عشایری استان و همراهی و تعامل با سایر ادارات و نهادها به منظور خدمات رسانی بهتر و بیشتر به عشایر را از دیگر برنامههای حوزه نمایندگی ولی فقیه در این اداره کل برشمرد.
به گزارش ایرنا، جمعیت عشایری گلستان چهار هزار و ۲۰۰ خانوار با بیش از ۲۳ هزار نفر سکنه است که هزار و ۸۷۹ خانوار آن عشایر بومی ترکمن و ۲ هزار و ۳۲۱ خانوار از عشایر استانهای خراسان رضوی، شمالی و سمنان هستند.
عشایر گلستان اعم از بومی و کوچنده در مجموع ۷۶۰ هزار راس دام برای پرورش در اختیار دارند که در سطح ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع سه شهرستان گنبدکاووس، مراوه تپه و کلاله در شرق این استان مشغول فعالیت هستند.