به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه(سانا) نمایندگان مجلس در بیانیه ای اعلام کردند که تلاش ترکیه برای ایجاد آنچه که انکارا منطقه امن در شمال سوریه می نامد، اصرار بر اشغالگری بیشتر و تغییر ساختار جمعیتی و کوچاندن اجباری ساکنان بومی این منطقه است.
دراین بیانیه آمده است: سوریه حق دارد با تمام شیوه های ممکن با این اشغالگران و مزدوران تروریست آن ها مقابله و مبارزه کند.
نمایندگان مجلس سوریه افزودند: رئیس نظام ترکیه به عادت خود در گزافه گویی و به چالش کشیدن قوانین بین المللی و انسانی ادامه می دهد و اخیرا با سوءاستفاده از اوضاع بین المللی بارها در مورد اقدامات نظامی در شمال سوریه و اشغال مناطق بیشتری از خاک کشور سخن گفته است.
آن ها اضافه کردند: برکسی پوشیده نیست که سیاست های خبیث ترکیه بر سوءاستفاده از اوضاع بین المللی و اختلاف میان کشورها به منظور دستیابی به اهداف زشت خود و نقض قوانین و معاهدات بین المللی استوار است.
نمایندگان پارلمان سوریه کوتاهی و شانه خالی کردن نظام ترکیه از اجرای تعهدات خود در نشست های سوچی و آستانه و بمباران و موشکباران روستاهای مرزی توسط ارتش ترکیه و گروه های تروریستی مورد حمایت آنکارا محکوم کردند.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه پیشتر اعلام کرد که این کشور به زودی عملیاتی را برای ایجاد «منطقه امن» در عمق ۳۰ کیلومتری مرز ترکیه با سوریه در جنوب کشورش انجام خواهد داد.
در چند روز گذشته نیز برخی گزارشها درباره عملیات و حملات توپخانهای نظامیان ترکیه و عناصر مسلح مورد حمایت آنکارا به مناطقی در شمال سوریه و کشته و زخمی شدن چندین نفر در جریان آن منتشر شده است.
روزنامه حریت در گزارش روز چهارشنبه خود نوشت: «در حالی که انتظار میرود عملیات نظامی ترکیه این هفته در شمال سوریه آغاز شود، فعالیتها در این منطقه افزایش یافته است و طی روزهای اخیر شاهد استقرار یگانهای نظامی ترکیه در حومه تل رفعت و منبج بودهایم».
ارتش ترکیه از سال ٢٠١۶ در ۲ عملیات سپر فرات (۳ شهریور ۹۵ تا ۹ فروردین ۹۶) و عملیات شاخه زیتون (۳۰ دی ماه ۹۶ تا ۴ فروردین ۹۷)، چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله عفرین و شهرهای الباب، اعزاز و جرابلس را تصرف کرده است.
از سوی دیگر، آنکارا در ۲۵ مهرماه ۹۸ برای عقب راندن شبه نظامیان کرد موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوری» از مناطق مرزی الرقه و الحسکه، عملیات نظامی موسوم به «چشمه صلح» را در شمال سوریه آغاز کرد که این عملیات یک هفتهای، پس از توافق آتش بس میان آنکارا و واشنگتن متوقف شد و ترکیه به شبه نظامیان کُرد پنج روز مهلت داد تا عمق ۳۲ کیلومتری از مرز ترکیه عقب نشینی کنند.
این درحالی است که دولت سوریه حملات و تهدیدهای جدید ترکیه را نقض آشکار قوانین بینالمللی و حاکمیت دمشق دانسته و تاکید کرده است: «حملات و تهدید های رژیم ترکیه نقض آشکار قوانین بینالمللی و حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی سوریه و مغایر با توافق نامه ها و خروجیهای روند آستانه است».
در همین ارتباط، یک منبع رسمی در وزارت خارجه سوریه به خبرگزاری رسمی سوریه «سانا» گفت که «دمشق اظهارات مداخله جویانه وحملات تجاوزکارانه رژیم ترکیه در ایجاد منطقه موسوم به منطقه امن در شمال سوریه و حملات مکرر و مستمر به خاک سوریه را محکوم می کند و این موضوع را مغایر با قوانین بین المللی می داند».