سمنان- ایرنا- گردشگری در جهان به عنوان صنعتی درآمدزا شناخته می‌شود و شکوفایی صنعت گردشگری در استان سمنان نیازمند تقویت زیرساخت‌ها در بخش‌های مختلف مانند تاسیسات ‌گردشگری، خدماتی، رفاهی، تفریحی و ارتقای فرهنگ گردشگرپذیری است.

به گزارش ایرنا، گردشگری صنعتی پردرآمد است که تحریم در آن کم اثر و رونق آن نیازمند تبلیغات و معرفی ظرفیت هاست که البته بعد از معرفی، فرهنگسازی در جامعه برای برخورد مناسب با گردشگران و ایجاد خاطره ای خوش در ذهن آنها نقشی مهم در تداوم گردشگرپذیری دارد.
یک خاطره خوش یا یک جاذبه زیبا، یک رویداد نو و یا امنیت یک شهر در هنگام حضور مسافران موجب تبلیغ شهر می شود، چرا که فرد گردشگر با دیدن زیبایی ها و شرایط مطلوب شهر، بی شک خوبی ها و مزایا را برای دیگران تعریف می کند و سمنان را به عنوان مقصدی برای گردشگری معرفی می کند.
کارشناسان امر بر این باورند اولین گام برای توسعه و رونق صنعت گردشگری در استان سمنان در گام اول باید فرهنگ گردشگرپذیری و برخورد مناسب با گردشگر به شهروندان یادآوری شود و این مهم با همراهی رسانه و استفاده از فرصت فضای مجازی امکانپذیر است.
البته هماهنگی بین دستگاه های اجرایی و احساس وظیفه تمام مسوولان استان سمنان در حوزه های مختلف، هم فکری و همدلی برای رفع چالش ها در کنار معرفی ظرفیت ها، اصلی است که نباید فراموش شود.
صنعت گردشگری در جهان امروز بهترین مسیر توسعه پایدار تلقی می شود و با هزینه های کم اقتصادی و اجتماعی می تواند توسعه را رقم بزند و از مزایای صنعت گردشگری، ایجاد اشتغال حتی در دورافتاده ترین روستاها با حداقل بودجه و هزینه است.
گردشگری، در کنار معرفی، نیازمند تامین زیرساخت است چرا که گردشگر برای تفریح و راحتی سفر می کند اگر تنگنایی رخ دهد و زمینه سرگرمی او به خوبی فراهم نباشد و یا فضای شهری شادی و نشاط را القا نکند، برای بار دوم به آن مکان به عنوان مقصد سفر نمی کند.
به گفته کارشناسان، کشورهای پیشرو در گردشگری استاندارد خدمات ‌رسانی در فرودگاه ‌ها، بیمارستان ‌ها، حمل و نقل، اقامتگاه ها، پذیرایی، رسانه ها و فروشگاه ‌ها را مطابق با نیاز گردشگران تعریف کرده‌ اند و در زمان حاضر توسعه صنعت گردشگری در کشور نیازمند بازنگری زیرساخت های اقتصادی و ارایه خدمات مطلوب مطابق با استاندارد بین‌المللی از مبدا تا مقصد است.


براساس گزارش‌ها، آثاری در استان سمنان وجود دارد که حکایت از تمدن هشت‌هزار ساله در استان دارد که این موضوع مایه فخر و مباهات است،  استان سمنان دارای ۸۶۸ اثر تاریخی، طبیعی، ملموس و ناملموس ثبت ملی و ۶۰۰ اثر در انتظار ثبت ملی است که این میزان میراث فرهنگی ثبتی نشان از تمدن عمیق در این خطه است.
استان سمنان دارای ۱۱ بافت تاریخی است که این تعداد بافت تاریخی قابل توجه و نشان از پیشینه، تاریخ و اصالت استان است.

سازمان‌های مردم نهاد برای رونق گردشگری استان سمنان تقویت شود

کارشناسان معتقد هستند فعال شدن سازمان‌های مردم نهاد و  تشکل‌های صنفی در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در شناسایی نقاط ضعف و رفع آنها و تقویت نقاط قوت کمک‌کننده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان در این باره گفت:  سازمان‌های مردم نهاد و تشکل های صنفی در حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع‌دستی نفشی مهم در رونق گردشگری دارند و باید این تشکل‌ها در استان سمنان تقویت شود.
علی‌اصغر جمعه‌ای ابراز داشت: اولین تشکل صنایع‌دستی کشور در استان سمنان ۲۰ سال پیش تشکیل شد، اما به دلیل نبود حمایت کافی  نتوانست بیش از  ۲ دوره دوام بیاورد و غیرفعال شد.
وی اضافه کرد: اولین انجمن بومگردی کشور در استان سمنان تشکیل شد، اما حمایت نشد.
جمعه‌ای بیان کرد: استان سمنان برای تبدیل شدن از معبر به مقصد گردشگری نیازمند برنامه‌ریزی است و تشکل‌های صنفی و سازمان‌های مردم نهاد بازوان توانمند در تحقق راهبرد تبدیل سمنان به مقصد گردشگری است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان گفت: اگر تشکل‌های صنفی در حوزه گردشگری تقویت شود، تشکل صنفی بر فعالیت واحدهای صنفی حوزه کاری خود نظارت می‌کند و نقاط ضعف و قوت را به واحد گوشزد می‌کند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان ادامه داد: وقتی تشکل صنفی شکل بگیرد، تشکل به  تخصصی‌ترین مسائل حوزه کاری خود وارد است و می‌تواند با آموزش به واحدهای جامعه هدف خود به توسعه گردشگری کمک کند.

عنوان

آموزش عامل اصلی توسعه گردشگری

براساس گفته کارشناسان آموزش یکی از حلقه‌های مفقوده توسعه گردشگری در استان سمنان است و یکی از فعالان حوزه گردشگری می‌گوید رستوران، اقامتگاه بومگردی و یا مسافرخانه‌ای که کارکنانش ندانند و بلد نباشند با گردشگر چگونه برخورد کنند، تاسف‌بار است، چرا که یکی از ابتدایی‌ترین نکات در رونق گردشگری اخلاق خوب و ایجاد لحظات خوش برای گردشگر است و باید برای موفقیت در رونق گردشگری مقوله آموزش جدی گرفته شود.
رئیس جامعه هتلداران استان سمنان در این‌باره گفت: کارکنان هتل‌های استان آموزش‌های لازم در برخورد با گردشگران را فراگرفته‌اند و آمادگی ارائه آموزش به کارکنان دیگر زیرساخت‌های گردشگری مانند رستوران‌ها و اقامتگاه‌های بومگردی را دارند.
مهدی کردان بیان کرد: اکنون میانگین ضریب اشغال هتل‌های استان سمنان حدود ۸۵ درصد است و این نشان‌دهنده موفقیت استان در جذب مسافر است.
یکی دیگر از فعالان حوزه گردشگری در کمسیون گردشگری استان سمنان معرفی جاذبه‌ها را لازمه توسعه گردشگری دانست و افزود: کمتر استانی در کشور وجود دارد که مانند سمنان تمام شهرستان‌هایش دارای شمار زیادی جاذبه منحصر به فرد  تاریخی، فرهنگی و طبیعی باشد، اما این جاذبه‌ها به خوبی معرفی نشده است.
وی ادامه داد: استان سمنان برای توسعه گردشگری در کنار جدی‌گرفتن آموزش، تقویت زیرساخت‌های گردشگری نیازمند معرفی است.
این فعال حوزه گردشگری بیان کرد: تعریف تورهای گردشگری کمک‌کننده در توسعه گردشگری استان سمنان است و سه موسسه آموزش گردشگری و دانشکده گردشگری در استان سمنان فعال است.

پیگیری تبلیغات هوشمند برای معرفی جاذبه‌های استان سمنان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با اشاره به پیشرفت علم و تکنولوژی، تصریح کرد: برای رونق گردشگری باید استفاده از علم آی‌تی و  ظرفیت فضای مجازی برای معرفی جاذبه‌ها جدی گرفته شود.
امیرکرم‌زاده ادامه داد: اپلیکیشن گردشگری نمونه‌ای دیگر از استفاده از علم مهندسی کامپیوتر به منظور رونق صنعت گردشگری است که این طرح در استان سمنان دنبال می‌شود.

وی بیان کرد: نصب تلویزیون‌های شهری به منظور معرفی جاذبه‌های استان جایگزین تابلوهای تبلیغاتی پیگیری می‌شود.

 کرم‌زاده اظهار داشت: تابلوهای تبلیغاتی بعداز مدتی فرسوده می‌شود و باید دوباره نصب شود، اما تلویزیون شهری می‌تواند شمار زیادی از جاذبه‌های گردشگری استان را بدون اتلاف هزینه معرفی کند.
وی تصریح کرد: برای توسعه‌گردشگری باید تمام دستگاه‌های اجرایی، سازمان‌ها و بخش خصوصی همراه و کمک‌کننده اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان باشند.
کرم‌زاده تاکید کرد: توسعه گردشگری با همراهی بخش‌های مختلف محقق می‌شود و توسعه تنها با تلاش اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی محقق نمی‌شود.
وی با اشاره به نقش صنعت گردشگری در اشتغالزایی، افزود: اگر می‌خواهیم در حوزه گردشگری شغل ایجاد کنیم باید بخش‌های مختلف پای کار باشند.

تعریف ۴٠ رویداد برای توسعه گردشگری 
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: برای معرفی جاذبه‌های گردشگری استان برگزاری ۴۰ رویداد گردشگری به غیر از برگزاری نمایشگاه در استان سمنان در دست‌برنامه‌ریزی است.
وی بیان کرد: برگزاری جشنواره نان‌های محلی، جشنواره دشت گل‌های شقایق، تورهای کویرنوردی از جمله رخدادهای برنامه‌ریزی شده است.
وی اضافه کرد: تشکیل ۱۳ کارگروه در بخش‌های مختلف مانند گردشگری و سلامت، محیط زیست و منابع طبیعی ، ورزشی و گردشگری با حضور افراد صاحب نام به منظور ایجاد طوفان فکری از جمله اقدامات برنامه‌ریزی شده برای رونق گردشگری استان سمنان است.

ایجاد پایانه صادرات صنایع‌دستی  در استان سمنان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: پیش از این ساخت بازارچه و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی در استان برنامه‌ریزی شده بود و اکنون تغییر و ارتقای نام بازارچه صنایع‌دستی دستی در دست ساخت سمنان به عنوان  «پایانه صادرات صنایع‌دستی» از دیگر اقدامات برنامه‌ریزی شده برای معرفی صنایع‌دستی استان و رونق گردشگری است.
وی ادامه داد: پایانه صادرات صنایع‌دستی استان سمنان این قابلیت را خواهد داشت تا صنایع‌دستی استان به خارج‌ از مرزهای کشور و در بازار جهانی معرفی شود.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: برگزاری نشست با  شخصیت‌های علمی دانشکده گردشگری دانشگاه سمنان به منظور بهره‌مندی از نظرهای علمی برای رونق گردشگری استان برنامه‌ریزی شده است.

آبگرم و غار نمکی ظرفیت منحصر به فرد مغفول مانده در توسعه گردشگری سلامت

علی صدرناصری یکی از فعالان گردشگری استان در نشست کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی استان سمنان اظهار داشت: استان سمنان ظرفیت‌های منحصر به فرد در توسعه گردشگری سلامت دارد و توجه این ظرفیت‌ها  با تقویت ‌زیرساخت‌ها نقشی مهم در شکوفایی گردشگری دارد.

وی بیان کرد: چشمه آبگرم و غارهای نمکی گرمسار از ظرفیت‌های برجسته استان برای رونق گردشگری و به ویژه گردشگری سلامت است، اما پس از گذشت سال‌ها  و پرداختن به اهمیت رونق گردشگری در استان سمنان همچنان این ظرفیت مغفول مانده است.
وی ادامه داد: منشا آب چشمه آبگرم سمنان از محدوده ماگمایی زمین است   و خشکسالی و ترسالی تاثیر چندانی بر میزان خروجی آب این چشمه ندارد.
وی اضافه کرد: اگر ایجاد زیرساخت‌های گردشگری در نزدیکی چشمه آبگرم هزینه بر است، می‌توان آب چشمه را با توجه به اختلاف سطحی که وجود دارد به راحتی و با هزینه کمتری به نزدیکی شهر منتقل کرد و از این ظرفیت توسعه گردشگری در داخل یا نزدیکی شهر استفاده کرد.
این فعال گردشگری افزود: سالانه در حدود ۱۵ میلیون مسافر از استان سمنان عبور می‌کنند که اگر پنج‌درصد مسافران عبوری در حدود ۷۵۰ هزار نفر در سال جذب شوند، در توسعه استان تحول ایجاد می‌کند.
این فعال گردشگری تصریح کرد: جذب این تعداد گردشگر چشمگیر است و حتی می‌تواند تعادل شهری را برهم بزند و به همین دلیل باید رونق گردشگری با برنامه‌ریزی و توسعه متوازن و توجه به همه ابعاد شکل بگیرد.


توسعه گردشگری سمنان در سایه نقشه راه عملیاتی و کاربردی

منصور بیرقی از فعالان و سرمایه‌گذاران حوزه‌گردشگری استان سمنان ابراز داشت: سرمایه‌گذاران بخش گردشگری استان  نیازمند تسهیل در انجام امور اداری هستند و انتظار است اگر مسوولان نمی‌توانند کاری کنند، حداقل مانع‌تراشی نکنند.
وی تاکید کرد: گردشگری استان سمنان برای توسعه نیازمند یک نقشه‌راه و برنامه‌ریزی مدون است.
این فعال بخش گردشگری بیان کرد: به عنوان مثال باید آسیب‌شناسی و بررسی شود آیا استان سمنان نیازمند افزایش  تعداد هتل و اقامتگاه‌ بومگردی است و اگر هست چه تعداد باید افزوده شود.
طبق گزارش‌ها ظرفیت زیرساخت‌های گردشگری استان سمنان سه‌هزار و ۹۶۳ تخت است.
۱۵۴ اقامتگاه بوم‌گردی، ۱۵ هتل و مهمان‌سرا، ۱۴ اقامتگاه‌سنتی، پنج مهمان‌پذیر، پنج مجتمع گردشگری، ۷۹ خانه مسافر، یک هتل‌آپارتمان، دو مرکز تفریحی‌سرگرمی، یک اردوگاه، یک متل، ۳۱ دفتر خدمات مسافرتی، ۴۲ رستوران بین‌راهی و  ۱۹ سفره‌خانه سنتی در استان سمنان فعال است.

پیگیری برگزاری فم‌تور  برای جذب سرمایه‌گذاری گردشگری

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: برگزاری فم‌تور با دعوت از سرمایه‌گذاران  برای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری استان در دست پیگیری است.
کرم‌زاده تصریح کرد: جذب سرمایه‌گذار کمک‌کننده در تقویت زیرساخت‌های گردشگری و رونق این صنعت در استان سمنان است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان هم در این زمینه گفت: با حمایت مسؤولان این ظرفیت وجود دارد تا از سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری استان دعوت شود.
جمعه‌ای تصریح کرد: گردشگری پاک‌ترین صنعت است که آلایندگی ندارد و از صنایع  زودباده به شمار می‌رود و اتاق بازرگانی با تمام توان آمادگی کمک برای توسعه گردشگری در استان سمنان دارد.

به گزارش ایرنا، استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی و برخورداری از جاذبه‌های متنوع از بناهای تاریخی گرفته تا  خوردنی‌های متنوع، میراث معنوی و تنوع گیاهی، جانوری، میزبانی از گونه ‌های در خطر انقراض، دریاچه نمک، کویر، جنگل و کوهستان مقصدی جذاب برای گردشگران است و آموزش فرهنگ برخورد با گردشگر، جذب سرمایه‌گذار برای تقویت زیرساخت‌های گردشگری، معرفی تورهای گردشگری و توجه به امکانات رفاهی و خدماتی لازمه شکوفایی صنعت گردشگری در استان است.

برچسب‌ها