به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی کردستان اظهار داشت: با توجه به اینکه یکی از اهداف سازمان دامپزشکی ارائه خدمات به مناطق روستایی و دور افتاده است اجرای طرح واکسیناسیون طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل یکی از برنامه های مهم و موثر است.
ناصر مخدوم ادامه داد: با واکسیناسیون جمعیت طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل علاوه بر جلوگیری از سرایت و انتشار بیماری به مرغداری های صنعتی، ارتقای ضریب بهداشت عمومی و امنیت غذایی، نقش مهمی در کمک به اقتصاد خانوار روستایی و ایجاد انگیزه در مردم ساکن روستا دارد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی کردستان اظهار داشت: از آغاز واکسیناسیون طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل از ۲۰ فروردین سال جاری، اکیپهای واکسیناسیون دامپزشکی با مراجعه به ۹۷۸ روستای استان، تعداد ۴۰۹ هزار و ۵۸۸ قطعه طیور بومی را واکسینه کرده اند.
جریمه ۱۹ مرکز متخلف عرضه فرآورده های خام دامی در سنندج
معاون توسعه و مدیریت دامپزشکی کردستان از محکومیت ۱۹ واحد متخلف عرضه فرآورده های خام دامی در سنندج به مبلغ بیش از ۳۹ میلیون تومان جزای نقدی خبر داد.
مهندس مصطفی رهبر افزود: بازرسان دامپزشکی در راستای عمل به وظایف ذاتی خود و در بازدید از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی در سطح شهرستان سنندج تعداد ۱۹ واحد مرکز عرضه که اقدام به عرضه فرآورده های خام دامی غیر قابل مصرف و فاسد نموده بودند را شناسایی و با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی کردند.
وی ادامه داد: پس از بررسی تخلفات صورت گرفته توسط مقام های قضایی، مراکز یاد شده در مجموع به پرداخت مبلغ ۳۹۳ میلیون و ۷۱۸ هزار و ۹۷۰ ریال جریمه نقدی در حق صندوق دولت محکوم شدند.
شناسایی و معدوم سازی سه راس اسب مبتلا به مشمشه در کردستان
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی کردستان از شناسایی و معدوم سازی سه راس اسب مبتلا به بیماری مشمشه در شهرستان های سنندج و کامیاران خبر داد.
فرزاد رحمانی اظهار داشت: با دقت و تلاش اکیپ های پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام اداره کل دامپزشکی استان و در راستای رصد و پایش و مراقبت فعال برای شناسایی تک سمیان راکتور و مشمشه ای به ویژه تک سمیان متمرکز و هویت دار در سطح استان و با تلاش کارشناسان شبکه دامپزشکی شهرستان های سنندج و کامیاران سه راس اسب مبتلا به بیماری مشمشه در ۲ باشگاه اسب سواری شناسایی و ضمن انجام اقدامات قرنطینه ای با رعایت ضوابط بهداشتی و اصول ایمنی فردی و امنیت زیستی اسب ها را معدوم کردند.
وی ادامه داد: پس از خروج دام های آلوده در کانون شناسایی شده، اقدامات تکمیلی و کنترلی شامل عملیات ضد عفونی واحدهای آلوده، معرفی افراد در تماس مستقیم با اسب های آلوده به مراکز بهداشت جهت انجام معاینات بالینی، آموزش و اطلاع رسانی به افراد در معرض خطر، ملزم کردن مالک باشگاه آلوده به رعایت کامل قرنطینه و اصول بهداشتی تا پایان مراحل پایش، مراقبت و پاک شدن کانونها از آلودگی و اطلاع رسانی به هیات های سوارکاری و سایر تشکلهای مرتبط جهت اطلاع و رعایت اصول قرنطینه انجام شد.
بیماری مشمشه جزو بیماری های خطرناک مشترک بین انسان و دام به شمار می رود و در صورت عدم انجام اقدامات لازم در خصوص پیشگیری از این بیماری، سلامت جامعه انسانی در معرض تهدید جدی قرار خواهد گرفت.