به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا پورابراهیمی روز پنجشنبه در هفتاد و چهارمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در اتاق کرمان افزود: اصلاح قانون بانک مرکزی در شرایطی رقم می خورد که بسیاری از مشکلات بانک مرکزی رفع شده است.
وی با اشاره به پیش بینی برنامه برگزاری نشست مشترک اعضای شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با مسؤولان کشوری و رییس کل بانک مرکزی در محل کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به مشکلات بانکی بسیار فعالان اقتصادی استان کرمان پیشنهاد می شود که دادگاه تخصصی دعاوی تجاری برای نخستین بار در کشور در استان تشکیل شود.
بزرگترین چالش توسعه کرمان زیرساخت است
پورابراهیمی افزود: وضعیت استان کرمان در سه عامل اقتصادی از جمله بانکی، مالیاتی و تامین اجتماعی مطلوب نیست و بی ثباتی قوانین و مقررات را طی سه سال گذشته داشتیم.
وی ادامه داد: اما بزرگترین چالش در استان کرمان نداشتن زیرساخت مناسب است و توسعه استان کرمان با آب گره خورده؛ این درحالی است که پروژه فولاد راور در حال بهره برداری قرار دارد اما برق ندارد و بخش خصوصی برای تامین آن ۲ برابر هزینه تمام شده احداث کارخانه باید هزینه کند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: بزرگترین چالش برای توسعه استان کرمان تامین زیرساخت آب، برق و گاز است.
انتقال آب خلیج فارس به کرمان تا پایان سال جاری
وی در ادامه با بیان اینکه شاهد بدعهدی برخی وزیران برای تامین آب و برق بوده ایم یادآور شد: اکنون جلسات مستمر تخصیص آب صنعت و شرب از خلیج فارس برای شهر کرمان برگزار و مصوبات لازم اخذ شده؛ ضمن اینکه انتقال آب به طول ۳۰ کیلومتر از خط پیشین، لوله گذاری شده و مابقی پروژه تا رفسنجان نیز باید اجرایی شود.
پورابراهیمی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه بین سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان، سازمان صمت و شرکت های معدنی و نیز مذاکره با وزیر نیرو افزود: شرکت ملی مس پس از تغییر مدیریتی همکاری کرد و مجموعه منابع موردنیاز پروژه انتقال آب به استان کرمان تزریق شد؛ اکنون این امر به قراردادی تبدیل شده که عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
وی ادامه داد: تمامی تلاش ها را به کار می گیریم که پروژه انتقال آب خلیج فارس تا پایان سال جاری برای تامین شرب و صنعت استان کرمان اجرایی شود.
چالش های فضای کسب و کار
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: مشکلات فضای کسب وکار در کشور به دغدغه تبدیل شده است و زمانی رتبه کرمان را در این حوزه با دیگر مناطق کشور مقایسه می کنیم ناظر بر این است که چه کاری انجام دهیم که وضعیت ما بهتر شود.
وی با اشاره به فعالیت کارگروه تخصصی در حوزه مالیات ابراز داشت: بخشی از مشکلات به علت نداشتن اطلاعات است؛ فرایند صدور مجوزها و نحوه ارائه خدمات را در ارزیابی ها دنبال می کنیم.
پورابراهیمی گفت: همچنین کارگاه های آموزشی و نشست تخصصی تامین مالی را باید به استان کرمان بیاوریم که پس از مدتی مسائل فضای کسب و کار استان حل و نتیجه آسیب شناسی شود.
تعطیلی واحدهای تولیدی کرمان
شهباز حسن پور نایب رییس کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم شهرستان های سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اکثر واحدهای تولیدی استان تعطیل شدهاند و اقدامات به نوعی قفل شده لذا باید تمامی ظرفیت های قانونی را برای رفع مشکلات آنها به کار بست.
وی با بیان اینکه تمامی بانکها به دنبال ۱۰ شرکت بزرگ استان کرمان می روند افزود: این در حالی است که ۹۰ درصد اشتغال در شرکتهای کوچک و کارگاههای زودبازده است که به آنها توجهی نمی شود.