به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس؛ آنتون کوباکوف مشاور ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و دبیر اجرایی کمیته برگزار کننده مجمع بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ، افزود: تاکنون ۶۹۱ توافقنامه به ارزش پنج هزار و ۶۳۹ میلیارد روبل به امضا رسیده که تنها شامل آماری غیرمحرمانه می شود.
به گفته کوبیاکوف؛ نزدیک به ۱۴ هزار تن از ۱۳۰ کشور شامل روسیه در این گردهمایی حضور یافته اند و ۷۹ کشور نمایندگان رسمی فرستاده اند.
بنیاد روسکونگرس این مجمع اقتصادی را از ۱۵ تا ۱۸ ژوئن (۲۵ - ۲۸ خرداد ماه) با شعار فرصت های نوین در جهان نوین برگزار کرده است.
غرب در پی آغاز جنگ اوکراین از ۲۵ فوریه (۵ اسفند ماه ۱۴۰۰)، تحریم های گسترده مالی و اقتصادی بر روسیه اعمال کرده است.
اسپوتنیک به نقل از سخنرانی ویدئوکنفرانسی رئیس جمهوری روسیه در اجلاس اقتصادی سنت پترزبورگ گزارش داد: باوجود تلاش منتفعان از جهان تک قطبی برای حفظ آن به هر قیمتی، باید گفت جهان قطبی به پایان رسیده است.
رسانه های روسیه، مخاطب اظهارات پوتین درباره پایان یافتن جهان تک قطبی را آمریکا ارزیابی کرده اند.
رسانه های روسیه، تحولات اقتصادی جهان تحت تاثیر بحران اوکراین را یکی از موضوعات اصلی سخنرانی پوتین در اجلاس اقتصادی سنت پترزبورگ عنوان کرده اند.
وی تصریح کرد: نخبگان حاکم بر غرب در دنیایی رویایی زندگی می کنند و نمی خواهند تغییرات نوظهور در جهان را باور کنند.
پوتین با بیان اینکه بعد از جنگ سرد، آمریکا منافع ملی خود را مقدس عنوان کرد که نباید تضعیف شود، کشورهای غربی را به تضعیف عمدی پایه های نظم بین المللی برای ارضای توهمات ژئوپلیتیک خود متهم کرد.
وی گفت: اتحادیه اروپا حاکمیت سیاسی خود را از دست داده است، نخبگان آن با آهنگ دیگران می رقصند و به جمعیت خود آسیب می رسانند. تحولات کنونی جهان نتیجه وقایع ماه های اخیر از جمله عملیات ویژه نیست، همه چیز از مدت ها قبل به دلیل سیاست های غیرمسئولانه گروه ۷ آغاز شده است
رئیس جمهوری روسیه خاطرنشان کرد: در طول دهههای گذشته، مراکز قدرت جدیدی بر روی کره زمین شکل گرفته است. هر یک از آنها سیستم سیاسی و نهادهای عمومی مختص خود را توسعه داده و مدلهای رشد اقتصادی خود را پیادهسازی میکنند.
پوتین با بیان اینکه هر کدام از این مراکز جدید قدرت حق دارند تا برای حفظ استقلال ملیشان از خود محافظت کنند، تصریح کرد: انقلاب و تغییر در جغرافیای سیاسی، اقتصاد جهانی، حوزه فناوری و کل نظام روابط بین الملل یک واقعیت است.
رئیس جمهوری روسیه از تحریم های ضدروسی اتحادیه اروپا انتقاد کرد و آنها را دیوانه وار و نابخردانه دانست و افزود: هدف آنها از بین بردن اقتصاد روسیه در یک حرکت بود، اما آنها نتوانستند به این هدف برسند. سیاستمداران اتحادیه اروپا ضربه جدی به اقتصاد کشورهای خود وارد کردند که باعث تورم بالا شد.
وی هزینه های «تب تحریم» را تنها در سال جاری حدود ۴۰۰ میلیارد دلار برآورد و خاطرنشان کرد: این مردم عادی هستند که باید بار سنگین این شرایط را به دوش بکشند.
رئیس جمهوری روسیه با بیان اینکه اتحادیه اروپا حاکمیت سیاسی خود را از دست داده است، گفت: نخبگان اروپا به آهنگ کشور دیگری می رقصند، حتی اگر به ضرر مردم اروپا و منافع تجاری آنها باشد.
پوتین پیش بینی کرد که این شرایط منجر به تشدید نابرابری های مالی و شکاف های اجتماعی در جوامع اروپایی شود و افزود: این شرایط ممکن است در نهایت منجر به افزایش رادیکالیسم و تغییر نخبگان حاکم بر اتحادیه اروپا شود. افزایش قیمت های جهانی و مشکلات در حوزه انرژی نتیجه مستقیم سیاست های نادرست آمریکا و اتحادیه اروپا است.
رئیسجمهوری روسیه با رد عبارات «مالیات پوتین» و «تورم پوتین» را که سیاستمداران غربی، بهویژه جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا برای توضیح افزایش قیمت سوخت و دیگر اقلام مصرفی استفاده میکنند، گفت: فقط افراد بی سواد این داستان را باور می کنند که اقدامات روسیه در دونباس باعث افزایش قیمت ها شده است.
پوتین در عین حال تاکید کرد که پیش بینی کشورهای غربی درباره تاریک بودن چشم انداز اقتصاد روسیه محقق نشد. واضح است که چرا آنها این کارزار تبلیغاتی را به راه انداختند؛ هدف همه حرف های آنها درباره نرخ مبادله ۲۰۰ به ۱ روبل و دلار و ادعاهایی که در باره فروپاشی اقتصاد ما مطرح کردند، اعمال فشار روانی بر جامعه روسیه بود.
وی تاکید کرد که با وجود تحریم ها، فشارهای خارجی و استراتژی روسیه برای جایگزینی واردات خارجی با تولید داخلی، اقتصاد روسیه هرگز به یک اقتصاد منزوی با روابط اقتصادی خارجی محدود تبدیل نخواهد شد.