به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شبکه خبری «الجزیره»، باران های موسمی که منجر به سیل وسیعی در شمال شرقی بنگلادش و هند شده است، سرگردانی و آوارگی ۶ میلیون نفر را در پی داشت و دستکم ۴۱ کشته بر جای گذاشت.
کارشناسان دولت بنگلادش این سیل را بدترین سیل از سال ۲۰۰۴ توصیف کردند که به دلیل باران های سنگین از کوه های هند اتفاق افتاد.
«محمد مشرف حسین» رئیس اجرایی منطقه «سیلهت» بنگلادش در مصاحبه با خبرنگاران گفت: « تقریبا بیش تر نواحی شمال شرقی کشور زیر آب فرو رفته است و شرایط لحظه به لحظه بدتر می شود.»
پیش از بارش های این هفته در منطقه «سیلهت»، مردم این ناحیه در حال دست و پنجه نرم کردن با سیلی بودند که ماه گذشته اتفاق افتاد و در نوع خودش بدترین سیل طی دو دهه گذشته در این منطقه بود. در جریان سیل ماه گذشته نیز دستکم ۱۰ نفر کشته شدند و ۴ میلیون نفر تحت تاثیر اثرات این سیل قرار گرفتند.
علاوه بر آن در منطقه «سونامگانج» بنگلادش که بدترین ضربه را از سیل دیده و دسترسی به آن تقریبا از بقیه کشور قطع شده است، نیروهای امداد و نجات برای نجات مردمی که در این منطقه گیر افتاده اند به محل فرستاده شدند.
باران های موسمی که شاهراهی برای کشاورزان سراسر جنوب آسیا هستند در عین حال موجب خسارت و مرگ سالانه نیز می شوند.
بنگلادش و هند در سال های اخیر و به دلیل تغییرات اقلیمی تجربه های تلخی از بارش های سنگین و جاری شدن سیل های مرگبار دارند که منجر به خسارت های جانی و مالی بسیاری در این کشورها شده است.
فعالان و کارشناسان محیط زیست بارها درباره خطرات ناشی از تغییرات اقلیمی که منجر به فجایع بزرگ می شوند به ویژه در بنگلادش هشدار دادند.
«اریفوزامن بهوئیان» رئیس مرکز هشدار و پیش بینی وقوع سیل گفته است سطح بسیاری از رودخانه های بنگلادش تا حد خطرناکی بالا رفته است.
در ایالت «آسام» واقع در منطقه شمال شرقی هند نیروهای ارتش برای کمک رسانی پس از رانش زمین که موجب کشته شدن دستکم ۹ نفر و آوارگی حدود ۲ میلیون نفر طی ۱۰ روز گذشته شده است، اعزام شدند.