به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، شبکه تلویزیونی تی آر تی ترکیه هفته گذشته گزارش داد که روسیه، اوکراین و ترکیه یک کانال اضطراری بین وزارتخانههای دفاع خود برای رسیدگی به موضوع ارسال غلات از بنادر اوکراین ایجاد کردهاند.
بر اساس گزارش این شبکه تلویزیونی، این سه کشور قرار است برای اطمینان از عملکرد این کریدور نماینده خود را معرفی کنند.
مسائل مربوط به کریدور غلات، محور مذاکرات ۸ ژوئن در آنکارا میان سرگئی لاوروف و مولود چاووش اوغلو وزیران خارجه روسیه و ترکیه بود.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه پیشتر گفته بود که اگر کییف بنادر خود را مین زدایی کند و صادرات محمولهها را از طریق بنادر تحت کنترل روسیه مانند بردیانسک و ماریوپل تضمین کند، مسکو عبور بدون مانع کشتیها با محموله غلات اوکراینی را تضمین میکند.
مقامات ترکیه وعده دادهاند که امنیت محمولههای غلات اوکراین را از طریق دریای سیاه تضمین کنند.
به گزارش ایرنا، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه یکشنبه شب گفت که با ولادیمیر پوتین و ولودیمیر زلنسکی درباره ایجاد کریدور صادرات غلات گفت وگو میکنم.
اردوغان افزود که موضوع مربوط به گذرگاه دریایی برای انتقال غلات را هفته آینده با همتایان روسی و اوکراینی بررسی خواهد کرد.
سازمان ملل همراه با کییف و مسکو در حال کار بر روی برنامههایی برای از سرگیری صادرات غلات از بنادر اوکراین است. ترکیه نیز در این طرح احتمالا کار مشایعت دریایی را انجام میدهد تا یک مسیر امن را در دریای سیاه تضمین کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد و بیشتر در قالب اعمال تحریمهای گسترده اقتصادی و سیاسی و ارسال محموله سلاحهای سبک و سنگین به طرفهای درگیر جنگ ادامه مییابد.